paramecium Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Selam, Animeydi, fotoğrafları derken harici disklerde yer kalmaz oldu. 1TB ve 2TB olmak üzere 2 tane WD diskim var; 1TB olan esata, 2TB olan usb 3.0 (ama 2.0 olarak bağlı). Yeni harici alana kadar NAS alıp koyayım dedim; 2x2TB şeklinde. Bunların performansları nasıldır? 100Mb olarak bağlayabilirim ağa. Deneyimi olan? Saygılar.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Sonradan genişletirim diyosan bilgisayar topla derim. Openfiler da çaktın mı üstüne cillop olur kendisi. Gerekirse yardım ederim müsait olduğum bi ara =) ofiste de böyle yaptım. 5 tane 2 TBlık disk ile eşşek bi RAID kurdum falan... Yalnız Redhat tabanlı olduğundan ve bunu biraz geriden takip ettiğinden sürücü problemi var, her network kartıyla çalışmıyo falan. Bilmek lazım :P Bol SATA slotlu anakarttan oluşan ultra tırt bi bilgisayar işini görür. Gbit çıkış da alırsın.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 ha, tabii uğraşamam diyosan seagate'in vardı baba bişeyleri. Daha pro bişey diyosan Qnap var. Pro ama ucuz olsun diyosan Thecus diye bi marka var... Ki bunların hepsi aslında openfiler ile aynı mantık.
paramecium Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Selam, RAID yapınca ve diskler dolmaya başlayınca performans düşüyor diye duymuştum. Aslı var mı? Mevcut bilgisayarı HTPC kasa alıp televizyon ünitesinin altına koydum. Denon stereo anfiye bağladım. Ağırlıklı olarak müzik için flac indiriyorum. Animeler desen artmaya başladı. Bir yandan da raw fotoğraflar dolmaya başladı, derken harici diskler de külfet olmaya başladı. Mevcut kartım şu: Asus P5QL-E Görsel İşlemci de e7400 olsa gerek hatırladığım kadarıyla. 4GB ram mevcut. Windows 7 x64 çalışıyor. Sence kasa içine mi disk koyayım? 1TB e-sata(veya 2TB usb 3.0+ pci usb 3.0 kart) ile de fotoğrafları(en önemli dosyalar bunlar) yedeklerim diye düşünüyorum. Bana akıl ver :) Saygılar.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Para sana media PC toplayalım ya. RAID'in dolmaya başladıktan sonra performansının düşmesi de mantıklı gelmedi bana, yok öyle bişey :P
paramecium Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Selam, Bana para harcatma kardeşim, Temmuz'da kısmetse doğum var :P Benim topladığım media pc değil mi şimdi :( Elimdeki diğer malzemeler de şunlar: HP MCE remote Wireless Logitech Trackball M570 (uzanınca göbeğimin üstüne koyuyorum :P ) Wireless Logitech K360 Saygılar.
Öne çıkan mesajlar