Artariel Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 kafasına esince bsod vermeye başladı alet. ve hata kodu ise 0x00000e7, parametrelerin hepsi 0x000000. eskiden bsod verirdi de hani bilmemne.sys, yok bilmemne.inf tarzı en azından yazardı bişeyler. yok bunda hiçbir şey yazmıyor. bu bsodlar çıkmaya başlamadan 2-3 gün önce disk birleştirme yapmıştım alakası olabilir mi bilmiyorum. disk birleştirme hızlandırır eder dediler 2005ten beri formatlamadığım 80 gblik bir hdd bendeki, dedim yapayım. gözle görülür bir şey göremedim tabi, eskiden 12 saniyede yüklediğim dotayı aksine 22-23 saniyede falan yüklemeye başladım. şu anda bilgisayar bu bsoddan beri inanılmaz yavaşladı. açılış süresi ölüm oldu. dota oynayamıyorum acayip kasıyor düşünün artık war3 bile. denediğim tek şey rami alıp diğer slota takmak oldu ama sorun devam ediyor. sorunun hdd'den olma ihtimali nedir ? sistem : pentium 4 3.0 ht x1650pro agp 1 gb ddr400 kingston 80gb ide hdd 280 watt bir psu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 abi sistem cok eski gercekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 %90 ram gg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 ben de ram düşünüyorum ama emin olmam gerekiyor işte. bu memtest gibi programlar da boot cd yapılarak falan kullanılıyor o yüzden uğraşamıyorum şimdi cd flash falan aramakla. %100 emin olursam donanımhaberden 512x2 alırım dual ddr400 yeah. elim değmişken sata bi hdd alırım üstüne mis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 event viewer'da falan bişey yok mu konuyla ilgili? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 biostakini diyorsan hiçbir şey yazmıyor orda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 rastgele oluyosa zaten event viewer bişeye yaramaz. rastgele olan hatalar direkt olarak anakart - cpu - ram üçlüsü arasında döner bi de. genelde tabii. PSU problemi olması ihtimali de çok zayıf olsa da var. en muhtemel olan da ram. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 mavi ekranın en üstünde hayal meyal hatırlıyom şöyle yazıyodu " bir iş parçacığı işlem noktasından kaydı boş döndü" gibi bişeydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Ram Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 KHaRoN said: Ram bu ani yavaşlamanın sebebi de mi ram ? peki neden bunlar disk birleştirmeden sonra oldu. bi müzik açayım diyorum onda bile artık tekleye tekleye. bir anda oldu her şey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 yazdığın mesajı tam okumamıştım. kesin olarak disk birleştirme muhabbetinden sonra oldğuna eminsen enteresan olmuş. o kadar eski bilgisayar -hele bi de ups falan arkasında değilse- yıkıntı halinde bi bina gibi oluyo genelde. herşey olabilir. çıkma ram bul dene öncelikle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 ya şu soruları sormamın asıl sebebi, sorun sadece ram ise gidip alayım ikinci el bi ton var. hdd ise uğraşmayacam çünkü bir daha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 hem hdd hem ram diye degistiriyorum. digerini telefondan yazmistim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 üpffpf. bi daha disk birleştireyim, ardından chkdsk atayım yeni gelişmelerle tekrar karşınızda olacam. bu arada az önce 6 aydır ellenmemiş açık kasamı aldım hava kompresörüyle ölümüne temizleyip bi güzel termalleyip özene bezene bir daha kurdum. en azından dota kasmıyor şimdi, oyunda max 38 derece bir p4 oldu. bakalım belki sıcaklıktan falan res atıyodur. henüz gelmedi bsod. dediğim gibi birleştirip çekdizk atayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 hd tune + OCCT memtest Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 hd tunede en ufak problem çıkmadı ama error scanı quick yaptım. çünkü muhtemelen 1 yıl falan sürecek gibiydi 1 30 mblik bloku bile 30 saniyede zar zor dolduruyodu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 KHaRoN said: hd tune + OCCT memtest abi delirecem memtest86 yaptım usb boot ile, 20 dakika falan işlemler yaptı, passed no errors press esc to exit dedi yolladı beni. ramde hddde bişey yoksa neyse var çıldıracam şimdi ne bu ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 abi ne bu problem hala anlamadım dünyadaki hiçbir kimsede 0x00000e7 kodlu bsod yok resmen. bu gece arkadaşın 2x512 ddr ramlerini deniyecem başarıyla sonuçlanırsa problem bitecek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 anakart da olabilir kuzey köprüsü muhtemelen ya çok eski bilgisayarın neresinden tutsan elinde kalma ihtimali büyük ram olsa değiştirsen 3 gün sonra anakartın patlar 5 güne işlemci tırt olabilir, hdd desen zaten antika en temizi maddi imkan varsa yenisini alman yoksa parça değiştirmekle adam olmaz o pc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 abi tarif edemiyorum ani bir yavaşlama var ya. dota 2 bile oynarken artık bırak oynamayı oyunun lobbysine bile giremiyorum. bi anda oldu ne olduysa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 8-10 senelik konfigurasyon kullanıyorsun ,her türlü sorun olabilir onda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 yeni sistem topluyorum zaten ama ivyleri beklemek zorundayım. ekran psu ram falan uğraşıyorum şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar