Akerfeldt Mesaj tarihi: Mart 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2012 Arabayi degistiricem alfa romeo almak istiyorum ama peder servisi iyi degil, parcasi pahali, ikici eli iyi degil diyip dizel dsg golf olsun diyor. Vw servis ucretiyle kiyaslaninca nasildir hakkaten parca fiyatlari, hizmet kalitesi falan alfa romeo'nun, cok mu farklidir? Bir de yilda kac bin km yapiliyorsa dizel mantikli oluyordu 35 000 miydi? tesekkurler simdiden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Şu kadar söyleyecem, Bi 3/4 fiyatına 159 veya 159 keyfi sürmek, kasisleri hissetmemek, italyan custom dikilmiş koltuklarda oturmak var. Bi de her bi haltı otomatikleştirilmiş ve konsolu malzemesi eskisi kadar iyi olmayan ve sınfının en pahalı arabasına binmek var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 ikinci el alınmaz abi çok pahalı yedek parçası. dert olur sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Ya abicim, kulaktan dolma bilgi ile yazmayın allasen. Alfaya fiat parçası da takabiliyorsun, %100 uyuyor birçok önemli periyodik parçası. Kaldı ki, Alfa gibi kaliteli araba diğer araçlar gibi ota püsüre arıza çıkartan, kronikliği olmayan, uzun süreli binilecekse alınacak araba zaten. Hayır ben anlamıyorum, aracın parasını yedek parçadan, bakımından mı çıkaracaksınız? Böyle zengin olan gördünüz mü? VW'in parçaları Alfaya göre ucuz mu yani şimdi? Adam karşılaştırma istemiş. O halde şöyle birşey yapayım: Misal 50000 bakımı aracın: Golf V 1.6 FSI: Yag + Filtreler + Bujiler + On balatalar + On silecek toplam ~~400 TL işçilik hariç, sadece malzeme. Bu Gold her 10000de bir bakım istiyor. Gelelim misal Alfa 156 2.0TS 150Hp 'ye:(Burada aslında Alfanın en güzel yanı, çok fazla motor seçeneği olması. Ben en çok gidenini yazdım.) Alfa 15000'de bir bakım istiyor. yağ+yağfilitresi+hava filitresi+polen filitresi+bujiler ~~460 TL Gelelim ağır parçalardan biri olan triger olayına: Alfa işçilik dahil en son ödenen para : 400 tl Golf işçilik dahil en son ödenen para : 600-700 TL Daha da yazarım, iki arabayı da aktif olarak kullanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 alfaya çıkma parça takarsan ucuz olur tabi orjinal yedek parçaları pahalı alfa'nın diğer markalara göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Çıkma parça nerden çıktı onu anlamadım. Periyodik bakımda kullanılmış yağ filtresi mi kullanıyoruz Alfa'ya? "Fiat parçası uyum sağlıyor" cümlemden bunu anladıysan eğer, yine anlamlandıramıyorum. Kaldı ki, bigün balata(o da mecburi) haricinde daha fiat parçası takmışlığım da yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
logtrig Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 senko alfa kullandın mı yoksa ezber bilgiler mi kullanıyosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 araba kullanmayı bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
logtrig Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 hayır daha önce veya şu an alfa sahibiysen, şöyle şöyle oldu çok pahalı geldi de ona göre yazalım biz de. seni seviyorum arkadaşım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Bilene hersey ucuz , bilmeyene hersey pahali. Alfa da istisna degil , Ama pahali parca diyeni vw gruba davet ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Selam, VW +1 diyorum :D Passat kullananlar 5.20d kullanıyormuş gibi kasılınca, VW de bunu iyi gözlemledi ve "uygun" fiyat politikası uyguladı :) Golf nasıl olsa her koşulda satan bir araç olduğu için o da aynı şekilde. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 logtrig said: hayır daha önce veya şu an alfa sahibiysen, şöyle şöyle oldu çok pahalı geldi de ona göre yazalım biz de. Seni seviyorum arkadaşım. Ben de seni seviyorum arkadaşım! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
logtrig Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Kurtlar kuşlar çiçekler böcekler...trilaylayliiii.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akerfeldt Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 alfa romeo ya ikna edemedim. golf te yalan oldu 6 ay sira varmis dizel dsglerde bir seneye de kasasi degisecekmis zaten. Megane coupe ve citroen ds4 arasinda kaldim ikiide dizel otomatik. ikisi de 60 bin tl civari. hadi renaultun edc vitesini az bucuk biliyorum ama citreonin i hakkinda hic fikrim yok, fransiz falan diye tedirgin oluyorum birazda ama cok fazla secenek yok dizel otomatik olarak. ford nissan volvo ve opel de dizellerin otomatigi yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
logtrig Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 abi 60 bine megan coupe almasın yazık olur. :) yani tamam hoş ama onun yerine bir guilietta alınabilir. ya da ds4 yerine bir mito alınabilir 155 hp lik. tatmin eder gayet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Elli kere yazdım abi şu topiclerde: 2012de PSA gurubu ar-ge yi kapadı. dünya çapında 6000 işçi çıkardı(5000i fransadan) bunların 1500ü ar-ge'den. Sonra da çıkıp "2012" için ar-ge çalışmalarımızı durdurduk" açıklamasını yaptılar... Almayın, aldırtmayın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 bir sure arge yapmayip ortakliklarindan gelecek yatirimlari degerlendirmeye karar verilmesi ne zamandan beri mevcut araclarin kotu oldugu manasina geliyor? sokakdaki tum araclarin yarisindan fazlasi psa motoru ile yuruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Araç kötü yazmamışım. Yazmış mıyım? PSA gurubu Ar-ge'yi durdurdu yazmışım, bence almayın aldırmayın mesajı vermişim. 1 yıl içerisinde dünya para harcayarak halen ar-ge yapan, mevcut araçlarına dahi yazılım geliştirmesi yapan, üstüne bir de sonraki senelere yoğunlaşan firmalar varken, hata olabileceği halde, ar-ge den dolayı bunları 1 yıl gideremeyecek olan(belki de daha fazla, sadece 2012 dediler şimdilik) firmadan neden alsınlar ki? Muhalefetin gereği yok, bildiğimi yazıyorum, sadece eleştiri ile dönüyorsun. Bi bildiğin varsa yaz PSA konusunda, tartışalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Selam, PSA ile BMW ortak Ar-Ge departmanı kurmamışlar mıydı geçen sene sonu gibi? Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Münichdeki elektrikli otomobil merkezinde, hibrid üretimi için yapılan bir antlaşma o. Evet var öyle bişey, hatta değeri de 100m € idi sanırım. Benim bu bahsettiğim sadece kendi bünyesindeki ar-ge çalışmaları için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Rotweiler said: Araç kötü yazmamışım. Yazmış mıyım? PSA gurubu Ar-ge'yi durdurdu yazmışım, bence almayın aldırmayın mesajı vermişim. 1 yıl içerisinde dünya para harcayarak halen ar-ge yapan, mevcut araçlarına dahi yazılım geliştirmesi yapan, üstüne bir de sonraki senelere yoğunlaşan firmalar varken, hata olabileceği halde, ar-ge den dolayı bunları 1 yıl gideremeyecek olan(belki de daha fazla, sadece 2012 dediler şimdilik) firmadan neden alsınlar ki? Muhalefetin gereği yok, bildiğimi yazıyorum, sadece eleştiri ile dönüyorsun. Bi bildiğin varsa yaz PSA konusunda, tartışalım. Yanlis anlasiliyor. Ne muhalefet ediyorum, ne de elestiriyorum; buna itiraz deniyor. Firma herhangi bir problem dahilinde buna cozum getirmeyecegiz denmiyor ki? arge tamamen kapatilmis diye birsey yok, sadece kendi bunyelerinde kuculmeye gidilmek istendi ve inovasyon uzerine daha az calisilacagini joint venture lara agirlik verilecegi duyuruldu. Netekim bu calismalarin urunlerini de senelerdir goruyoruz, hareketler yeni ama planlar gayet eskiye dayaniyor. Buna dayanarak araclarina kotu demek, veya "problem cikar, cozemezler" demek baska birsey. Birde arac kotu degilse niye almiyoruz? ustune basarak almayin aldirtmayin diyen de "arac kotu degil" diyen de sensin. Mesela bir kac hafta once yazmistim PSA nin yururlulukte olan projelerini bu mesajimda. Suna kabulum: fransiz araclari ile ilgili kotu tecrubeleriniz vardir, bu paylasilir, veya begenilmeyen seyler, alternatifler konusulur. ok. Ben de kendi paramla gidip butcem dahilinde psa araci almam diger alternatiflerimi tartabiliyorken. Rakibi olmadigi ve gayet tavsiye edilir araclari da yok degil. Yigidi oldurup hakkini da vermek lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar