Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bahar yorgunluğu mudur nedir

Wispy

Öne çıkan mesajlar

Var mı bunu yaşayan ?

İstanbula gerçi bahar da gelmedi havalar çok soğuk ama enerji seviyem eksilerde.

Ne güzel düzen oturttum 23.30'da yatmalı 06.00'da kalkmalı sabah spora falan da gidiyordum canavar gibi. Mart geldi saatin sesini bile duymuyorum 07.30'da zar zor kalkıyorum.

Kafa zaten bir dünya çalışasım yok bir sersemlik var boşboş ekrana bakıyorum.

Vitamine falan mı abanayım napayım ?
Sosyal ağlarda paylaş

06.00'da kalkıp bir kahvaltı edip çıkıyordum işte.
7.15-08.15 arası spor salonu. Duş aldıktan sonra da işe geçiyorum. Haftasonu da 7'de kalkıyordum en geç.

6,5-7 saat rahat rahat yetiyor da artıyor ama bu mart fena çarptı beni anlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

ben mesela kışı seven biriyimdir. ancak öyle olmama rağmen bu 3-5 gün önce güneş açıp tshirt ile ferah ferah ortalarda dolanmam birden havanın yine kış havasına doğru yaklaşmasıyla kesilince psikolojimi bozdu

iki odanın peteğini bile kapatmıştım lan
Sosyal ağlarda paylaş

Boyle anlamsiz yorgunluklar bende alerjiden kaynakli. Oyle aktif bir alerjim yok, oldurmuyor ama beyaz undur, tozdur beni yataga dusuruyor. Fazlasiyla beyaz ekmek tuketirsem mal gibi yatip saatlerce uyuyorum ve uyandirmaya gelenler uyandiramiyor mesela.

Bu tip bir sey olabilir. Ne oldugu besin tolerans testi ile ogrenebilirsin.

Bu tip seyler yas ilerledikce, vucudun yasadigi degisim ile birlikte geliyor cogunlukla. Atiyorum karacigerinde buyume ve yaglanma basliyor ve karacigerin her zaman tolere ettigi madde miktarini artik tolere edemiyor ama sen ayni sekilde yemeye devam ediyorsun. Bunun sonucunda o besine karsi vucudunun toleransi dusuyor ve sikinti cikmaya basliyor.

Bunun en sik goruleni gluten ve sut urunleri bu arada. Sikca tuketiyorsan beyaz ekmekten ve sutten uzak dur bakalim biraz. Bir iki gune duzelmen lazim.

Bir diger secenek ise birden hizli kilo almak. Hani farketmeden 1 kg bile alsan vucuda baskisi inanilmaz oluyor. Cok daha cabuk yoruluyorsun vesaire.

Bir de uyku apnesi deyip hafif WOT'umu bitireyim. Uyurken horluyorsan, nefesin kesiliyorsa ya da kisa araliklarla nefes almayi birakiyorsan sende uyku apnesi var demektir. Uyku ve yasam kalitesini inanilmaz etkileyen bir olay zira dinlenemiyorsun. Fakat bunu sen farkedemezsin tabi, birinin seni izlemesi gerekiyor.

Yasadigin sey hafif bir kirginlik da olabilir, malum havalar bir isinip bir soguyor ama su yukardaki gibi belirtiler varsa dikkat etmende fayda var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...