Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İşsiz Üniversite Mezunları

WhiteMocha

Öne çıkan mesajlar

Quant Analyst – Model Validation
New York, USA, United States of America

Experience

Atleast 3-4 years of relevant model validation experience

Job Duties

Role will require closely working with the Model Validation/Market Risk Management teams at one of the largest US financial firms

Key responsibilities include reviewing pricing and risk model documentation , understanding pricing and validation methodologies, developing and executing test plans, writing/modifying valuation scripts, analyzing model weaknesses, benchmarking to external vendor models, documenting and reporting the results

The model coverage would include
•Fixed income/exotic derivatives
•Credit/mortgage/loan/retail models
•Actuarial - life insurance, annuities, catastrophe models
•Bank-wide/firm-level stress-testing models
Educational Qualifications Atleast a Master’s degree in a quantitative discipline – Mathematics, Physics, Engineering, Statistics, Finance.

Skills required

Essential skills:
-Excellent understanding of any of the following products/models -
oFixed income/exotic derivatives
oCredit/mortgage/loan/retail models
oActuarial - life insurance, annuities, catastrophe models
oBank-wide/firm-level stress-testing models
-Excellent understanding of modeling/valuation/stochastic techniques
-Extensive experience in model development & validation and stress-testing
-Excellent understanding of the regulatory environment, including the OCC guidelines for model validation (2011)
Systems skills:
-Familiarity with any of Polypaths, Yieldbook, Andrew Davidson and Company, Intex, MoSes, Barrie-Hibbert, Numerix, Calypso or related systems

fizik masterı yapan adam quant falan da olabiliyor, olay fizik okumakta değil. fizik mezunu adamın çok sağlam matematik ve programlama bildikleri için işe alıyorlar, yoksa finans falan bunlar kolay şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

WhiteMocha said:

yok abi cidden türkiyede fizik mezunuyum diyince kimse anlamıo doğru dürüsüt, genellikle fizik ne yapar? fizik ne ? ne olcan sen mezun olunca ? gibi sorularla karşılaşıyorum ki bide bu insanlardan beni işe almalarını bekliom. Yolum açık olsun :)

burada haksızsın.

sırf üniversitede bir branştan mezunu olduğun için iş bekliyorsun.

iş veren kimseyi üniversite mezunu diye almaz. fizik mezunu diye de almaz.

işverenin seni işe alması için bir sebep verebiliyor musun? o iş ilanlarında beklenen şeyleri karşılayabilecek misin?

Cidden merak ediyorum lisans boyunca hangi projeleri yaptın? Ne gibi yetenekler edindin? Nerelerde ne stajı yaptın. Programlama dillerinden kaç tanesini biliyorsun fiziğin hangi alanında dersler aldın hangi alanda güçlüyüm diyebiliyorsun daha çok?

En önemlisi bunların kaç tanesi işverenin seni işe alması için bir sebep sayılabilecek, sektörde/işinde uygulayabileceğin şeyler? Buna cevabın sıfırsa işe alınmaman gayet normal.
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

WhiteMocha said:

yok abi cidden türkiyede fizik mezunuyum diyince kimse anlamıo doğru dürüsüt, genellikle fizik ne yapar? fizik ne ? ne olcan sen mezun olunca ? gibi sorularla karşılaşıyorum ki bide bu insanlardan beni işe almalarını bekliom. Yolum açık olsun :)

burada haksızsın.

sırf üniversitede bir branştan mezunu olduğun için iş bekliyorsun.

iş veren kimseyi üniversite mezunu diye almaz. fizik mezunu diye de almaz.

işverenin seni işe alması için bir sebep verebiliyor musun? o iş ilanlarında beklenen şeyleri karşılayabilecek misin?

Cidden merak ediyorum lisans boyunca hangi projeleri yaptın? Ne gibi yetenekler edindin? Nerelerde ne stajı yaptın. Programlama dillerinden kaç tanesini biliyorsun fiziğin hangi alanında dersler aldın hangi alanda güçlüyüm diyebiliyorsun daha çok?

En önemlisi bunların kaç tanesi işverenin seni işe alması için bir sebep sayılabilecek, sektörde/işinde uygulayabileceğin şeyler? Buna cevabın sıfırsa işe alınmaman gayet normal.

abi yapma, ekonomi mezunu olmadan nasıl analist olcan borsada yada ne bileyim EE ci olmadan nasıl mühendis işi yapıcan. Tabii ki işveren ihtiyacı olduğu branşta o branştan mezun kişiler arasından seçerek alcak. Senin dediğin o projeler falan ayrıcı etken, o adaylar arasından öne çıkmanı sağlayan şeyler.

Ben akademik fizik okudum, proje - staj gibi şeyler yaptırmadılar, yapamazdık ta zaten hep teorik çalışmalar yapıoduk
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca belirtmek isterim ki kişisel gelişim seminerlerine katıldım, sertifikalarım var, sallama da değil hepsine katıldım notlar aldım. Satış - pazarlama olsun, diksiyon hitabet olsun, mülakat teknikleri olsun liderlik olsun.

3 ay boyunca mezuniyetten sonra çalıştım da, üniversitelerde stand işlerini ayarlayıp o standlarda aktif satışlar yaptım. Müşterilerle ilgilendim, organizasyonları ayarladım, takip ettim. O projenin her ayağını tek başıma yürüttüm ama hakkımı alamadım 5 kuruş vermedi adam 3 ayın sonunda bende bıraktım.
Sosyal ağlarda paylaş

ekonomist olmanın birinci şartı konuya meraklı olmasıdır

meraklı adam okur inceler ve analiz edebilecek kıvama gelir zaten içinde bulunduğu toplum tarafından "ekonomist" kabul edilirse sorun yok

ekonomistlik bireysel olarak kazanılan değil toplum tarafından verilen rollerden biri, hani doktora yapan her adam ekonomist olamıyor
Sosyal ağlarda paylaş

WhiteMocha said:

abi yapma, ekonomi mezunu olmadan nasıl analist olcan borsada yada ne bileyim EE ci olmadan nasıl mühendis işi yapıcan. Tabii ki işveren ihtiyacı olduğu branşta o branştan mezun kişiler arasından seçerek alcak. Senin dediğin o projeler falan ayrıcı etken, o adaylar arasından öne çıkmanı sağlayan şeyler.

Ben akademik fizik okudum, proje - staj gibi şeyler yaptırmadılar, yapamazdık ta zaten hep teorik çalışmalar yapıoduk

Sorun belli oldu o zaman.

İşverenin ihtiyacını karşılayacak özellikler yoksa işe alınmaman normal abi. Niye alsın ki? Yoksa fizik okuyup c/c++ programlama yapan, quant, analist olan, computational physics alanında çalışan bir sürü insan var.

Üstte ilan koymuş biri mesela öyle bir ilandaki özelliklerin kaçı sende var? Hiç biri yoksa ya da tam olarak uymuyorsan niye işe alsın ki?

Fizik okudun diye işsiz değilsin, işverenlerin/sektörün ihtiyacını karşılayacak özellikleri bulundurmadığın için işsizsin.

Yoksa bir mühendis bile pek ala işsiz kalabilir uzun yıllar.
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

0ne said:

ahahaha hiç güleceğim yoktu lan, evde oturup başvuru yaparsan daha cok beklersin sana gelmelerini

bide 5k dan baslayan cumartesi pazar tatil olan bi iş arıyosundur sen şimdi,e tabi oldumu hepsi bi arada olsun dimi. sende haklısın o kadar okumuş üniversite bitirmişsin.

gören de sanır ki arkadaş cirosu 123184718713 milyar dolar olan bir şirketin patronunun oğlu pozisyonunda.

günde 19 saat çalış one, 2 saat de serviste geçsin...

multiplied crt kafası bu olsa gerek, tek basına crt veya lcd kafası bu kadar yapamaz..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...