Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Logo Dizaynı


Fransuxa

Öne çıkan mesajlar

Nereye açacağımı tam bilemedim o yüzden konu dışına açtım eğer ki şuraya açılması derse eğer modlar o bölüme taşınırsa sevinirim.

Bir dükkan açacağız ve işte matbaa broşür işleri falan var. Matbaa ile kağıt baskı ücret üzerine konustum ancak herhangi bir dizayn falan konusmadım. Şimdi nasıl yapayım 3 5 fikir toplamak amacıyla açıyorum konuyu. Logo design olarak googleda aradığımda türlü türlü programlar cart curt karşıma çıkıyor yani kendi logomu kendim tasarlayabileceğim bir şekil. Ben matbaa ile arkadaş benım ucretlendırmem bu 2 sayfa ön arka yaptıracağım dediğim zaman adam bana logo dizaynı falan yapmıcak heralde sadece bi şekle şemale oturtucak onu basıcak. Logo dizayn olayını falan kendim bir şekilde halletmem gerekiyor anladığım kadarıyla ancak grafiker birisi ile birader bana logo dizayn et diye anlaştığımda da baya tuzlu bi ücret ortaya çıkıcak düşüncesindeyim.

Nedir bu işin piyasası yada birader otur kendin yap falan dermisiniz. bide daha önce matbaada böyle broşür bastırmış olan birisi varsa eğer ordaki prosedür nedir yani sen adama gidip direk kardeşim şu basılıcak mı diyorsunuz yoksa adam size şunu şöyle yapalım bunu böyle yapalım tarzında bir şekil şemal sunuyormu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Broşür işlerini genelde ajanslar yapar. Ama matbaalardan da hem tasarlayıp hem basanlar var. Görüştüğün matbaa biz tasarlarız diyorsa grafikere gerek yok. Broşürler sayfa sayısı, kağıt kalitesi, adete göre fiyatlandırılır. Çok bi masrafı olmaz iki sayfanın.

Logoya gelirsek, küçük işletmeler için fazla bi masrafı olmaz eğer bu işlerle uğraşan birisine yaptıracaksan. Şahsen ben bi çok kez ücretsiz bile yaptım. Tanıdık filan oluyor, devamlı müşteri filan derken araya kaynayıp gidiyor.

Yok ben uğraşamam diyorsan bir ajansla görüş, onlar tasarlar, bastırır ve dağıtırlar senin bir şeyle uğraşmana gerek kalmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şurası en büyük matbaalardan biri ve kartvizit broşür olaylarını felan çok ucuza yapıyolar (1000 kartvizit 20 lira)
Dizayn da yapıyolar burayla bi konuş derim..

Site göçmüş şöyle cached versiyonu var: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:w3sHzlqMPxQJ:www.turmatsan.com/iletisim.html+&cd=2&hl=en&ct=clnk

Türmatsan matbaa'nın adı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Logo yu bir tane dandik logo dizayn programı ile ayarladım ondan yana bi problem çıkmadı. Yani onun için vakit kaybı olmasın en azından diye uğraştım hallettim o sıkıntı ortadan kalktı. Free trial olduğu için program da yaptıgım jpeg açtıgım zaman kocaman FREE TRIAL yazısı alıyorum :) ss ini alıp photoshoptan deniyim dedim backgrounddakini nasıl layer yapıyorduk falan hep unuttugum için beceremedim yarın arkadaşımla yapıcam artık anlıyor en azından ps den.

Alakaya teşekkürler saolun. Evet küçük işletme olucak öyle LTD yada anonim şirket tarzı bi yer değil. Bu tarz bi iş olduğu içinde öyle büyük bütçeli bi logo dizaynı ne bileyim trademark falan tamda anlamıyorum o işlerden de yani bu şekil bi olay olmasın basitçe hallolsun istedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

orta düzey bir ajansda logo yaptırkmak 500tl en azından 2 sene önce bu fiyata yapmıştım. büyük matbalaarın kendi içinde grafikerleri var genelde, iş veren kesim mantbaa çıktısı şeklinde işe hazırlamadıkları için bu çocuklar düzeltme yapıyorlar bu tarz bir matbaa bulursan ve logo yaptırıp bastırmak istiyorum şu kadar adet dersen tasarımdan para alınmaz sadece bastırıcağın şeyin parasını verirsin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Theridone said:

bir grafiker bul. saati 30 liraya calisiyorlar ortalama.


Wolas said:

saatine 30tl veriyorsan nerde olduğun farketmez ben atlar gelirim yanına hatta pcime getiririm üstüne sokakda falan kaldırımda çalışabilirim ofisde vermene gerek yok


ekibe talibim bende sladfhksa kendim pc ayarlarım hatta o paraya
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

saatlık 30 tl sabah 9 aksam 7 farzedip 2 saat mola desek 240tl
haftada cmt pazar ıs olmasın 1200 ayda 4 hafta var 5milyar
bana 5milyar veren her sırketın
* kurumsal kımlıgını
* logosunu
*web sıtesını
ayrıca bunları aldı dıye sırketın
* 3d bına dıs tasarımını yaparım duyan duymayana solesın
1 haftada teslim garantisi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...