Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 haftada c++ öğrenmek

pontipati

Öne çıkan mesajlar

:( directx ve windows api ile dememin sebebi oyun motoru kullanılmamış olması, açık değil miydi? 5000 satır gibi hatırlıyorum üzerinden 5 yıl geçti.

Akademik hayat gereksiz diye bir şey mi demişim ayrıca? Öyle olduğunu düşünseydim ne tr 17.si olurdum ne de şuanda okuyor olurdum. Dil puanıdır falan diye dalga geçmeden önce belirteyim bu da tıp puanı.

Neyse, ben sadece azimli birisi görürse mümkün olduğuna inansın ve uğraşsın diye yazdım, cvm değil burası göz boyayayım. Bu topikte herkes "olmaz imkansız sondaki +'sını bile öğrenemezsin" yazacağına bikaç kişi bir haftada neler yaptıklarını yazsaydı adam da ona göre değer mi değmez mi karar verip, çalışır veya çalışmazdı.
Sosyal ağlarda paylaş

nameless said:

Eralpb said:

Azmin varsa bir haftada öğrenirsin, sonraki zamanlarda da laf atanların çoğunu geçersin zira "gerçekten" iyi bir programcının, 1 hafta + azmin bir araya gelmesiyle C++ gibi internette onbinlerce kaynağı bulunan bir dilde neler yapılabileceğini tahmin edeceğini düşünüyorum.

yazılıma girişi c++ ile yaptım sene 98'de, sonra .net gelince c++ .net, 2008'den beri de c# ile ekmeğimi yiyorum. microsoft, tt, bilimum sabancı şirketinde danışmanlık yaptım ama hala bilmediğim bir şey olur da rezil olur diye düşündüğüm oluyor. helal olsun pampa, türkiye'mizin senin gibi insanlara ihtiyacı var.

iyi forumlar

ahahah html biliyorum panpa webmasterim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben ortalama 10 yıldır web programlama ile ilgileniyorum. 2 gün önce bir görüşmeye gittik bayada büyük bir proje yani alırsak çok iyi olacak. Yeni bitirdiğimiz projeyi tanıtmaya gidiyoruz adamlara gitmeden önce 500 kere test ettik. 1500 kerede ben kendim test etmişimdir.

Adama siteyi gösterirken elim ayağım titredi böyle ulan ya biryer yanlış yaptıysam. Ya birşey sorarsa cevap veremezsem diye bir hoş oldum.

Kıssadan hisse 1500 php fonksiyonunu ezberden sayacak olsamda bunları 1 haftada öğrenmedik.

Arkadaşın şu söylediği bile buradaki programa ile uğraşasan yada ekmek yiyen insanlara hakarettir diye düşünüyorum.

1 haftada öğrenilecekse bende hemen Delphi, Objective-C, Java (burada 5-10 tane daha yazılım dili hayal edin) v.b

Öğreneyim 1 yılda yazılım gurusu olayım. Yok öyle malesef. Herkesin her zaman öğrenebilecek şeyleri oluyor. Buradaki birçok kişiye yardım eden ve gerçekten yıllarca tecrübesi olan insanların bile gelip burada konu açtığını gördük.

Yani neymiş;

Myshkin said:
yanlış soruyu sorarsan doğru cevabı bulamazsın.

p.s: oha wot olmuş lan bu
Sosyal ağlarda paylaş

tavsiye kaynaklar
reyou said:

http://ecx.images-amazon.com/images/I/51n0eVq1e6L._.jpg

hbba said:

Bir haftada zor daaaaa....
Öğrenmek istersen qt tutoları bilen var.

http://www.voidrealms.com/

pulkas said:

Bundan önce yazılanlara göz atmadan bodoslama yazıyorum.Başlığı görünce aklıma "On Yılda Programlama Öğrenin" diye bir yazı vardı o geldi.Biraz zamanınız varsa okumaya değer 3-5 satır : http://ileriseviye.org/arasayfa.php?inode=programmingtenyears.html

Birde şu var : http://kerneltrap.org/Quote/Every_Day_For_Fun
Sosyal ağlarda paylaş

Ustadan Programming: Principles and Practice Using C++ kitabini kullanabilirsin.

Sifirdan basliyacak olan arkadaslar icin guzel bir kaynak fakat dili bilen arkadaslar icin uzak durulmasi gereken bir yapit diyelim, simdi birileri gorur, farketmemistir daha once, alir, rafta kalir sadece (1 gecede seek and scan-kalkar rafa gulumseme ile), zira bodoslama dili duzgun sekilde ogretmek uzere bir kitap, fantezilere cevap vermek uzere degil.

Stroustrup bir seminerinde, hangi universite hatirlamiyorum ama cekimleri var elimde , henuz daha bu kitabi yaziyordu galiba, soyle birseyler demisti kabaca eksigi fazlasi olabilir:

"Yillarca muhattap oldugum adamlar phd(doktora) seviyesinde, kendim gibi muhendislerdi. O yuzden yazdigim eserler farketmeden hep kendim seviyesindeki insanlara hitap edecek seviyede oldu. Ne zamanki under graduate lere ders vermeye basladim, o zaman anladim ki bu kitabi yazmam lazim"

Bunun disinda zaten farketmissindir, her hangi bir dili, veya sanati diyelim bir haftada ogrenmessin. C++ cok emek isteyen bir dildir. Benim gorusum hali hazirda deneyimli yazilimci olan bir arkadasin 1 yilini alir bu dile hakim olmak, dizginleri ele gecirmek.

iyi sanslar dileyim sana.
Sosyal ağlarda paylaş

Sequence diagrams ve Statecharts. Object oriented programming dersinin projesi için arkadaşıma yardım etmem gerekiyo.

Ama MATLAB ve her mühendise öğretildiği kadar C dışında bişey bilmiyorum. Az biraz kafam çalışıyo. MATLAB da sağlam program yazdım. Hiç alakası yok biliyorum da neyse.

Bu konuyu nerden öğreniyim ya, yarın yardıma gitcem. Başlık gözüme çarptı burda bi sorayım dedim

edit: inb4 lmgtfy.com. şu an google a bakıyorum zaten tabii ki
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...