Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

schengen sorusu, ama zor


funq

Öne çıkan mesajlar

peşin söyliyim kopi/pest bu, başka yere yazılandan.

şubat ayında mezun olmuş bir mühendisim, yani işsiz sayılıyorum artık. erasmus ile porto'ya giden bir arkadaşım var, gidip onun yanında 1 ay falan takılmak niyetindeyim. oradaki yabancılar şubesi türünden bir yer buna bir form vermiş, bunu doldurup gönder davetiye bu demiş, arkadaşım davetiye gönderiyor yani. fakat artık işsiz sayıldığım için birçok kişiye göre adamların gözünde potansiyel kaçak göçmenden başka bir şey değilim, yani bana vize verilmezmiş. ben de kendime vermezdim açıkçası. öğrenciyken aldığım schengen de oldu, bu bir artı belki ama yeter mi bilemiyorum. portekiz konsolosluğuna ulaşılamıyor zaten bir süredir, istanbul'daki macaristan konsolosluğundan da alınabiliyormuş, oradan alırım diyorum fakat onlar da telefonla pek yardımcı olamadı, biz anlamayız diyor kadın haklı olarak. vizeye başvurmak da başlı başına bir masraf sonuçta, biletiydi, vize parasıydı, git-geliydi, şusuydu busuydu. şimdi bilgisi, tecrübesi olan varsa, bu işsize vize verirler mi fikrini paylaşırsa sevinirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tr den kaçmayacağını kanıtlaman lağzım mal varlığı göstermen lağzım bankada para kullandığın kart vs. öğrenci ile okul bittikden sonra işsiz arasında dağ kadar fark var 5-6 kere şengen almışlığım var okul bitti adamdan saymamışlardı mal vaglığı gösterdimde öle ikna ettim. sen önce randevu al git yüz yüze konuş neler istiyorlar anla veya bir tur şirketine git ben x yerine gitmek istiyorum ne isterler benden işsizim alabilirmiyim falan de sanki onlara işi verecekmişsin gibi onlar sana anlatsın neyin nasıl olduğunu sonra o şekilde yaparsın.

davetiye olayını atlamışım %80 verirler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu öğleden sonra bu tür bişey yapıcam, daha önce bana schengen'i alan şirkete gidip konuşucam.

kendi üstüme bir şey yok ama babamın sponsorluğuyla gidiyorum dicem, önceden yaptığım gibi, onun üstüne tapu para araba falan var sonuçta, onlara güvenicez artık.

randevuyu iki hafta sonraya falan veriyor portekiz başk. ankara'da, fakat adamlar taşınmış bir süredir telefonlarına ulaşamıyoruz. randevu bile alamıyorum. o yüzden istanbul'da macar konsolosluğundan alabilme imkanım varken oradan alırım dedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 sene önce benzer durumu bende yaşamıştım hatta daha kötü durumdaydım.

Tapu,para,araba ruhsatları, babanın/annenin maaş bordrosu vs götür hiçbir sıkıntı yaşamazsın, hele daha önce schengenin varsa sıkıntın olmaz...

dipnot: oradaki bir üniversite ile mailleş sanki orayı ziyarete gidiyormuşsun gibi takıl öyle de rahat alırsın

dipnot 2: vizeyi 1 ayın altında verebilirler ama orada bu süreyi 90 güne kadar uzatabilirsin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Uzatma fazla bilinmez çünkü 1.incisi zahmetli iştir.
2.incisi çok daha ucuz olduğu için fazla kullanılması istenmez

Uzatmak için iki yöntem kullanabilirsin, şahsen Hollanda için kullanmıştım, Portekiz'de nasıl işler tam bilmiyorum ama aynı bölge ülkeleri olduğu için 3 aşağı 5 yukarı benzer olduğunu düşünüyorum.

Normalde davetiye ile ülkeye girdiğin zaman kalacağın yerin polis merkezine gidip yabancı polisine başvurman lazım ben geldim diye.. Öyle yapınca sisteme kayıt oluyorsun. Yok ben polis ile uğraşamam diyorsan herhangi bir otelde bir gecelik rezevarsyon yaptırman yeterli. Sisteme girince alien-immigration officeni arıyorsun ve randevu alıyorsun (google da aratırsan bulacağını düşünüyorum) bir dilekçe yazıyorsun neden uzatmak istediğini (ben mesala çeşitli üniversiteler ile görüşemedim uzatırsanız görüşmek istiyorum yazmıştım) belirten. Sonra nerede kalacağını gösteren otel rezervasyonları ve uçak biletini göstermen lazım. En sonunda kalacağın ekstra her gün için 30 EUR olduğunu kredi kardı veya en temizi nakit para ile kanıtlarsan 20-30 EUR arası bir maliyet ile vizen tak diye uzatılıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...