asinanyavuz Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Peki örneğin latince den türemiş diller var mıdır? Yani latince öğrenince o dilleri rahat öğrenirsin dediğiniz. Mesela fransızca latince kökenli midir?[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE! Ne kadar gereksiz bir olay :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 fransızca italyanca ispanyolca portekizce latince yunanca bildiğim kadarı ile hepsinde bir etkileşim var..[signature][hline]|GBmod.|PAmod.|MEresimos| |Lominadze|News|Blog| |Mail|MSN [email protected]|icq:2135528| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBLeSSe Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Kısaca bir bilgi geçeyim ancak bazı kelimelerin tan trcesini bilmiyorum bunlar özel isim . Latince, Eski yunanca,Almanca vs = Avrupa dilleri olarak gecer (langues İndo-Européennes) Bunlar kendi aralarında gruplara ayrılılar, mesela: - Latinceden türemiş diller = Fransızca, İtalyanca, İspanyolca Romence (? trcesi mi bilemedim?) Latin diller olarak bilinir - Almanca, anglo saxone diller (ingce), Hollanda dili (hollandaca?) gibi diller Germanic diller olarak bilinir. Neyse shu yazdıklarım ne kadar doğru bilgiler oldunu bilsemde Trceye aktarış biçimim yanlış olabilir, sözlükle uğraşamadım trcesini bilemdim artık görmemezlikten geliveriniz =oP[signature][hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn... Energizer tav$ani Gizli Ninja2 [Bu mesaj DiaBLeSSe tarafından 18 Ekim 2004 20:26 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 problemi tam anlamadığım için çok feci salladım.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 ama bütün bu kültürler yaklaşık 4000 yıl önce hazar çevresinde yaşan Hint-Avruplılardan gelir! Voltran voltran voltran! :p[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 teşekkür ederim saygıdeğer diab abla ve sheref abi ve diğer abiler/ablalar....[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE! Ne kadar gereksiz bir olay :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBLeSSe Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Ni demek niii demeeeek =o)[signature][hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn... Energizer tav$ani Gizli Ninja2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: DiaBLeSSe, 18 Ekim 2004 20:25 tarihinde demiş ki: - ...Hollanda dili (hollandaca?) ... Flemenkçe?[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki: mama yiyiom ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBLeSSe Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Asteroth supersin ne diim =o) Ty ty ty Ps. imzana bittim uhueheu saol =oP Mama yiyom ben hemde ciddi ciddi =o) [signature][hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn... Energizer tav$ani Gizli Ninja2 [Bu mesaj DiaBLeSSe tarafından 18 Ekim 2004 20:38 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellWalker Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Oh be Dutch un türkçesini öğrenmiş olduk,kelime kapasitem arttı..[signature][hline]ZzZzZzZz Baymayın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
narin Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Diab ben stbenoit mezunuym hic latince gormedik biz.. sen papiyondan fln bahsediosun sanirim bide gs ..[signature][hline]à Paris jusqu'a 18 decembre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wendigo Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 flemence daha dooru ;)=[signature][hline]lost in sorrow nights! dark one, be my guide, light my path! follow the energizer tav$ani gizli ninja Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBLeSSe Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Fransız milli eğitim bakanlığına bağlı okulla olarak belirttim ST Benoit Turk milli eğitim bakanlıgına bağlı St Joseph, Tevfik Fikret ve Dame de Sion gibi Ben Lycée Français Charles de Gaulle Ankara mezunuyum, İstabulda ise Eski Papillon olarak bilinen Lycée Français Pierre Loti vardır Türkiyde sadece bu iki okul Fransız Milli eğitim bakanlığına bağlıdır, dolayısıyla latince sadce bu iki okulda mecburi derstir.[signature][hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn... Energizer tav$ani Gizli Ninja2 [Bu mesaj DiaBLeSSe tarafından 18 Ekim 2004 20:46 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBLeSSe Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Hayır değil Dres sadece ortak programları yurutuyorlar fransa da ki unilerle fakat Galatasaray Türk Milli Eğitim bakanlığına bağlı[signature][hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn... Energizer tav$ani Gizli Ninja2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mantar136 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 latince öğrenmek italyanca ispanyolca fransızca vs. öğrenmeyi kolaylaştırır, doğrudur, ama unutulmadı ki latince bir konuşma dili değildir, ölmüş bir dildir. avrupa'da konuşulan birçok dilde kelimeleri etimolojik olarak incelerseniz, köklerinin latinceden geldiğini görürsünüz. belki çok karşılaşmışsınızdır bu örneklerle, ama görmemiş olanların ilgisini çekebilir. digitus: parmak (latince) digital buradan gelmektedir. parmakla yapılan anlamında. manus: el manual buradan gelir. elle yapılan. tele: uzak (telefon: uzaktan gelen sesten gelir) video: görüyorum (video çekimli bir fiildir. video,vidis,vidit,vidimus,viditis,vidiunt-yanlış hatırlamıyosam böyle devam eder görüyorum,görüyosun...) audio: duyuyorum (aynı şekilde)[signature][hline]Biz Sultanî için "Öl!" deseler, ölürüz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellWalker Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 OoO yaf patiler amma kültürlüymüş :)Falla ingden sonra egzantrik dillerdn birini örensem keşke ispanyolca fln Bi daha üye olanlara 2 yabanc dili olmayanı almıoz diye kural koyak entellektüel bir topluluk olur :)[signature][hline]ZzZzZzZz Baymayın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mantar136 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Galatasaray Lisesi'nde Latince zorunludur.[signature][hline]Biz Sultanî için "Öl!" deseler, ölürüz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 fransızcayı ben ikinci dil olarak aldım zamanında Sefilleri okurduk tey tey şimdi buraya bakıp bakıp anca anca parle vous francais diyebiliyorum (doğru yazdım dimi :p)[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' [Bu mesaj Ardeth tarafından 18 Ekim 2004 20:52 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBLeSSe Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 ay okul yıllarını özledim *Fırk* =o/[signature][hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn... Energizer tav$ani Gizli Ninja2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mantar136 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 lise gibisi yok bea..[signature][hline]Biz Sultanî için "Öl!" deseler, ölürüz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Özür dilerim. Konuyu dağıtmak istemiyorum. O yüzden Latince (nereden merak saldıysam) hakkında soru sorabileceğim birisi lütfen bana MSN adresini (varsa) PM olarak atabilirmi? Gerçekten çok özür dilerim... *!Utanır, sıkılır ve üzülür*[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE! Ne kadar gereksiz bir olay :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBLeSSe Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 hayır yanlış nerde onun Z si? Parlez vous Français uehueh hoşgörün memleket aşkına geldim =oP[signature][hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn... Energizer tav$ani Gizli Ninja2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wendigo Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: Mantar136, 18 Ekim 2004 20:48 tarihinde demiş ki: video: görüyorum (video çekimli bir fiildir. video,vidis,vidit,vidimus,viditis,vidiunt-yanlış hatırlamıyosam böyle devam eder görüyorum,görüyosun...) dogru hatırlıyorsun ;) yanlız çekimli fiil nedir? latincede çekimsiz fiil yok ki? videre 2. ya da 3. tür çekim. audire de 4 tü sanırım. unutmusum bayaa ;)= salut, omnis patiae! ;)= [bak konusuluyo latince hala :p ][signature][hline]lost in sorrow nights! dark one, be my guide, light my path! follow the energizer tav$ani gizli ninja Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellWalker Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Keşke Lisede olmasaydm,bayık bayık bayılıo fiziki var kimyası var bayıyo.Şöle Ünide bi 10 sne(çüşş :) ) fln yat walla[signature][hline]ZzZzZzZz Baymayın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mantar136 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: Vilt, 18 Ekim 2004 16:26 tarihinde demiş ki: Fransızca sopacı yanı sopa atan adam nasıl yazılır solenır yardım.. konu nerelere geldi be...bi latince ihtiyacı varmış patilerin..[signature][hline]Biz Sultanî için "Öl!" deseler, ölürüz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar