Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fransızca Bilen Baksın lutfen.

Vilt

Öne çıkan mesajlar

Kısaca bir bilgi geçeyim ancak bazı kelimelerin tan trcesini bilmiyorum bunlar özel isim .

Latince, Eski yunanca,Almanca vs = Avrupa dilleri olarak gecer (langues İndo-Européennes)

Bunlar kendi aralarında gruplara ayrılılar, mesela:

- Latinceden türemiş diller = Fransızca, İtalyanca, İspanyolca Romence (? trcesi mi bilemedim?) Latin diller olarak bilinir

- Almanca, anglo saxone diller (ingce), Hollanda dili (hollandaca?) gibi diller Germanic diller olarak bilinir.

Neyse shu yazdıklarım ne kadar doğru bilgiler oldunu bilsemde Trceye aktarış biçimim yanlış olabilir, sözlükle uğraşamadım trcesini bilemdim artık görmemezlikten geliveriniz =oP[signature][hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn...
Energizer tav$ani
Gizli Ninja2

[Bu mesaj DiaBLeSSe tarafından 18 Ekim 2004 20:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ama bütün bu kültürler yaklaşık 4000 yıl önce hazar çevresinde yaşan Hint-Avruplılardan gelir!

Voltran voltran voltran! :p[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth supersin ne diim =o) Ty ty ty

Ps. imzana bittim uhueheu saol =oP
Mama yiyom ben hemde ciddi ciddi =o)
[signature][hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn...
Energizer tav$ani
Gizli Ninja2

[Bu mesaj DiaBLeSSe tarafından 18 Ekim 2004 20:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Fransız milli eğitim bakanlığına bağlı okulla olarak belirttim
ST Benoit Turk milli eğitim bakanlıgına bağlı St Joseph, Tevfik Fikret ve Dame de Sion gibi
Ben Lycée Français Charles de Gaulle Ankara mezunuyum, İstabulda ise Eski Papillon olarak bilinen Lycée Français Pierre Loti vardır
Türkiyde sadece bu iki okul Fransız Milli eğitim bakanlığına bağlıdır, dolayısıyla latince sadce bu iki okulda mecburi derstir.[signature][hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn...
Energizer tav$ani
Gizli Ninja2

[Bu mesaj DiaBLeSSe tarafından 18 Ekim 2004 20:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

latince öğrenmek italyanca ispanyolca fransızca vs. öğrenmeyi kolaylaştırır, doğrudur, ama unutulmadı ki latince bir konuşma dili değildir, ölmüş bir dildir.
avrupa'da konuşulan birçok dilde kelimeleri etimolojik olarak incelerseniz, köklerinin latinceden geldiğini görürsünüz.

belki çok karşılaşmışsınızdır bu örneklerle, ama görmemiş olanların ilgisini çekebilir.

digitus: parmak (latince)
digital buradan gelmektedir. parmakla yapılan anlamında.

manus: el
manual buradan gelir. elle yapılan.

tele: uzak (telefon: uzaktan gelen sesten gelir)
video: görüyorum (video çekimli bir fiildir. video,vidis,vidit,vidimus,viditis,vidiunt-yanlış hatırlamıyosam böyle devam eder görüyorum,görüyosun...)
audio: duyuyorum (aynı şekilde)[signature][hline]Biz Sultanî için "Öl!" deseler, ölürüz...
Sosyal ağlarda paylaş

fransızcayı ben ikinci dil olarak aldım zamanında Sefilleri okurduk tey tey şimdi buraya bakıp bakıp anca anca parle vous francais diyebiliyorum (doğru yazdım dimi :p)[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''

[Bu mesaj Ardeth tarafından 18 Ekim 2004 20:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Özür dilerim. Konuyu dağıtmak istemiyorum. O yüzden Latince (nereden merak saldıysam) hakkında soru sorabileceğim birisi lütfen bana MSN adresini (varsa) PM olarak atabilirmi? Gerçekten çok özür dilerim...

*!Utanır, sıkılır ve üzülür*[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Ne kadar gereksiz bir olay :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mantar136, 18 Ekim 2004 20:48 tarihinde demiş ki:
video: görüyorum (video çekimli bir fiildir. video,vidis,vidit,vidimus,viditis,vidiunt-yanlış hatırlamıyosam böyle devam eder görüyorum,görüyosun...)

dogru hatırlıyorsun ;)
yanlız çekimli fiil nedir? latincede çekimsiz fiil yok ki? videre 2. ya da 3. tür çekim. audire de 4 tü sanırım. unutmusum bayaa ;)=

salut, omnis patiae! ;)= [bak konusuluyo latince hala :p ][signature][hline]lost in sorrow nights! dark one, be my guide, light my path!
follow the energizer tav$ani
gizli ninja
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...