Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ford Grand C-max vs Renault Grand Scenic

paramecium

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Bir arkadaş MPV olayına fena ısındı ve yukarıdaki ikilemde kaldı. 1.5dci ve 1.6tdci motor seçeneklerini istiyor. Donanım olarak Renault Privifsdfjsd ve Ford için X-titanium istiyor. Cam tavan ve xenon zaruri, otomatik park gibi komplkes şeyleri gereksiz buluyoruz.

Ben C-max hiç denemedim. Ford'a da sıcak bakan biri değilim ama bizimkisinin kafasını karıştırmış. 0km yerine 2011 model <50bin km araç alacak. 3üncü koltuk sırasını çok olmasa da kullanması gerekebilecek. Aylık hiç yapmasa bile 2500km yol yapması da garanti.

Yorumunu paylaşabilecek kimse var mı?

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Kayan arka kapılar sebebiyle aklı zaten Ford diyor :P
Yalnız 2inci koltuk sırasındaki orta koltuk pek işlevsel değil gibi. Sitesinden baktım da; yanındaki koltuğun içine katlanıp girsin diye küçük sanki. Araç daha çok 2+2+2 şeklinde tasarlanmış gibi.

İçlerinde bir tek Scenic'de tavan camı açılabiliyor sanırım.

Ben dci motorumdan memnunum ama 105HP ve 110HP olanları bilemem :

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

bence 3x2 oturma duzeni daha basarili.

orta sirada 3 adet kotu koltuk yerine 2 adet duzgun koltuk ve 1 adet arkaya gecisi kolaylastiran koltuk tercih etmisler. Dezavantaj olmakdan ote avantaj gibi gozukuyor daha cok.

Biz arkadasim icin 7koltuklu modelleri incelerken sozum ona 6. ve 7. koltuklara kufur ettigimiz kadar hicbirseye kufur etmemistik heralde.

Kayar kapi ise baska bi guzel avantaj.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

6 ve 7 sadece çocuklar için bence. Gerçi 2inci sırayı öne kaydırınca biraz daha avantaj sunuyor. Bu arada Scenic en geniş 3üncü sıra diz mesafesine sahip; diğerlerini var sen düşün.

Kaldı ki Scenic ile istediğinde orta koltuğu sökebilirsin. Ford bu imkânı sunmuyor sanırım.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Scenic koltuk mesafesi olarak en basarilisiydi evet ama konfor olarak digerlerinin de ayni derecede gerisindeydi ben kiyaslarken.

citroen grand picasso cok guzel secim olmus, hayirli gunlerde kullansin. Hem fiyatiyla hem de servisiyle o kaliteye gore fazla ucuz bi arac. guzel secim olmus. =]
Sosyal ağlarda paylaş

Yuruyeni renault dan iyi, ic tasarimi cok guzel olmasada grand scenic den kullanisli oldugunu soyleyebilirim.

Servis ise ultra ucuz, hdi motoru cok yaygin oldugu icin periyodik degisen parcalar hem kaliteli hem de uygun fiyatli. Buyuk sehirlerde ayri olabiliyorlar ama genelde peugeot ile birlikte giriyorlar servise. Ben ankaradaki yetkili servisten genel itibariyle iscilik, fiyat ve hiz olarak cok memnundum.

1 kere yapilan sey hic bir problem cikarmadi,
ayni zamanlarda bakima giren diger vw grubu arabamda dogus da devamli terlerken cok daha agir islemler icin peugeot da komik rakamlar odedim.
Dogusda 1-2 saat beklerken PSA servisinde agir bakimlar haric 1 saatten fazla isimin surdugunu hatirlamiyorum.

Mesela 2 hafta once cildirmis sol sinyal icin sigorta, sinyal lambalari ve sinyal rolesi yapildi 25dk da, 10lira ampullere 4 lira da iscilik verdim yetkili serviste.

Dogusda veya bosch serviste aynisi icin kafadan 50 liranin altinda bisey verecegimi dusunmedigim gibi bekledigim sure de bana cehennem olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

'Sizde prezervatif var mı? Bana değil de bir arkadaşa lazım da!!!' tarzı oldu konu farkındayım :)

Benim aracımı değiştirmem için Grand Scenic III'ün makyajlı kasasının çıkması gerek önce. Her zaman için makyajlı kasayı almayı tercih ediyorum çünkü ilk kasadaki ufak hatalar giderilmiş oluyor ;)

Citroen ise benim de kafamı kurcalayan bir model. Grand C-max nedense pek sıcak gelmedi ama kapı mevzusu süper! Ah bir de Citroen tavanını açılabilir yapsaydı : Şimdilik emektar ile devam edeceğim ben. Bir ara gidip test edicem C4'ü, umarım kafamı karıştıracak kadar güzel değildir :P

Hayalim Espace almak =)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...