Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Objektif tavsiyesi


Absolut

Öne çıkan mesajlar

Nikon D80 için objektife ihtiyacım var. Esas kullanım amacı kapalı spor salonunda dans yarışmasında olacak (henüz çok çok hızlı olmasada baya seri haraketli çekimler olabilir arada sırada). Flaşlı kullanımda sorun yok ama zoom yaptıkça mevcut objektif kaliteden çok kaybediyor ve memnun değilim spor salonu performansından. Tavsiye edeceğiniz çok pahalı olmayan nikon ile çalışacak marka ve özellikli objektif tavsiyelerinizi bekliyorum.
Mevcut objektifim Nikon 28-105mm f/3.5-4.5D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

alternatif olarak prime lens kullanmayı düşünürsen (yani durum buna müsaitse) nikon 85/1.8 450$ civarına. Sigma 85/1.4 var 900$'a... Var oğlu var :P
70-200 çok para, kalite olarak alternatifi ancak daha ucuza alınabilen bir prime lens olur. Canon kullansaydın 85mm'ye ek olarak 135/2L ile 200/2.8L'ü de önerirdim ikisi de 1000$'ın altında. Hangisi fokaline uyarsa artık, prime lensler her türlü iyidir zaten.

İlaveten Tamron ve Sigma 70-200/2.8'lere de bakılabilir tabi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

28-105 günlük ihtiyaç için gayet yeterli bir lens. Benim problemim dediğim gibi ataturk spor salonunda mesela yapılan bir aksiyonda bu lensi kullanmak olacak. İlla uzaydan çekmeme gerek yok saha kenarına hatta içine girebiliyorum yani uzay zoomuna da gerek yok. O ışıklar altında güzel net temiz foto versin bana yeter. Ama 105den iyi zoomlaması lazım kesinlikle.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ehe onerilere bende katiliyorum, ama abso siddetle zoom oneririm, spor salonu aksiyonda prime lens i ih olmaz...sivilce cikartir adama sinirden, haraket bi orada bi burada olacaktir cunku..

dx tele zoom lar cikmadimi hic soyle 2.8f li bilemedim, hem fiyatlarida makul olur hem d80e guzel gider..bi bakim bende

onun disinda diger postlardaki zoom onerileri kaliyor care olarak..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...