DareJedi Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 Şimdi şöyle birşey yapmak istiyorum ama içinden çıkamadım. 5 sütundan oluşan bir tablo olacak isteğim şu ilk sütuna rakamı yazdığımda sonraki sütunlar o rakamın %15 - %85 olarak ayrı şekilde belirtmesini istiyorum. Ama niyeyse yapamadım ya da beynim durdu artık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patatespresi Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 %15 tn %85 e kadar mı gidicek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 Yok birisi ilk sütundaki rakamın %15 ini gösterecek diğeride %85 ini gösterecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patatespresi Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 e 5 sütun demişsin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patatespresi Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 A1 e yazdığını var sayıyorum ilk rakamı, X | =A1*0.15 | =A1*085 | yani bu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 Eheh bu muydu içinden çıkamadığın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patatespresi Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 bu değildir heralde ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 Yok zaten istediğim bu değildi ama bi bakıma buydu da. Böyle yazarak anlatması çok zor oluyor onu fark ettim :) Yapmak istediğim şu aslında ama bugün kafamda toplayamadım gerçi hiç çoklu seçmeli tabloda yapmadım :) Açıklama sütunundan seçim yapıldığında D sütununa ona bağlı değiştirilemez bir tutar çıkmasını istiyorum. Onun yanındaki sütunda ise ben rakamı yazdığımda misal 10 taksit gibi tablonun kendisi 10 x 9,24 hesabını yapacak ve D sütunundaki rakamdan çıkarmasını istiyorum işte o kalan tutarıda F sütunu %15, G sütunuda %85 olarak hesaplaması gerek. Daha adam akıllı şablonu kafamda oturtamadı o yüzdende formule dökemiyorum. Gerçi sabah saatimin alarmını kapatmak için istediği 84-40 sonucunu bile yapamadım :) Az çok anlatabildim mi bilemiyorum. Hadi çözelim şimdi :D Tablo resmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 Cok da tecrubem yok ama VLOOKUP gibi bir formul mu lazim sanki ? (en azindan belki baskasina dogru cevabi cagristirir diye yazdim ama ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 If D=kampanya, F x 0.15, ??? Bunun gibi bir şey anlıyorum: D = kampanya ise, F kolonunu 0.15 ile çarpacak; kampanya değil ise ne yapacak? Birkaç tane if kombosu yapılabiliyordu da tam olarak nasıl yapılıyor ondan değilim. Formülün içerisinde F'i sabit tutmak istiyorsan formülü yazarken F yazdıktan sonra F4'e basman gerekiyor (önünde ve arkasında dolar işareti çıkartıyor, sabitliyor böylece o hücreyi; ne tarafa kaydırırsan kaydır orası aynı kalıyor) Yazdığından anladığım bu, tamamen farklı bir şeyi de kastediyor olabilirsin bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar