HotLine Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Merhabalar. Oncelikle sorunumu soyle anlatiyim son 1-2 aydir hergun burnumun sag kanalinda surekli durmayan bi kanama var fakat oyle asiri derecede kanamiyor. Kanli sumuk oluyor bazen sadece kabuklasmis kan oluyor felan. Bundan 1 ay once doktora gittim. KBB ye randevu aldim ve doktora anlattim fakat doktor Bephanten onerdi. Kullanmaya basladim fakat bi etkjisni goremiyorum. Her sabah uyandigimda sumkururken bu kanlari gormekten artik rahatsizlik duymaya basladim. Zaten burnumu her temizledigimde peceteyle falan heryer kan oluyor. Bu arada soguk bi sehire tasindim ve burasi geldigim 2 hafta once -30 dereceydi fakat suanda -5 ve 0 arasi gidip geliyor, ilk baslarda hava degisikligi yuzunden kilcal damarlarim catlamistir fln diye dusunmustum fakat bu boyle surekli devam ediyor. Bu konu hakkinda terubesi olan varmi? Kan kesinlikle akmiyor sadece iceriyi temizledigimde surekli peceteye kan bulasior ve durmuyor, ayni sekilde burnumu temizledigimdede geliyor. Tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 sinüs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 kan değerlerine baktırabilirsin trombosit bozukluğunu elimine etmek için. ama bana sanki burnunun içinde yara varmış ve sen sürekli oynadığın için bir türlü iyileşemiyormuş gibi geldi anlattıklarına bakarak. bir süre bepanten kullan ama kabukları falan elleme hiç. geçmezse de doktora git tekrar. geçmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HotLine Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 korkutuyosun beni:) sinus yani? operasyonmu gecirmem gerekicek simdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 sümkürürken de çok basınçlı sümkürme bir süre . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HotLine Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 copry said: kan değerlerine baktırabilirsin trombosit bozukluğunu elimine etmek için. ama bana sanki burnunun içinde yara varmış ve sen sürekli oynadığın için bir türlü iyileşemiyormuş gibi geldi anlattıklarına bakarak. bir süre bepanten kullan ama kabukları falan elleme hiç. geçmezse de doktora git tekrar. geçmiş olsun. tesekkur ederim en iyis oyle yapmak. bisure ellemeden bephanten surucem ama dayanamiyorum burasi soguk memleket oldugu icin burnum dolup duruyor sabahlari sumkurmem gerekio en iyis sabahlari disinda burnumu fazla kurcalamiyim. Bu arada haftada 1-2 gun bile olsa bazen kan geciyor fakat sonradan tekrar ortaya cikiyor. Not: 24 yasindayim ve bu yasima kadar burnumdan herhangi bi sorun yasamadim ve burnum hic kanamadi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 sabahları da yavaş sümkür ordaki pıhtıyı sen ordan uzaklaştırdıkça iyileşme sağlanamayacak çünkü. tekrar geçmiş olsun =) çok tıkanıyorsa burnun otrivine al 'burun fısfısı' sümkürmene gerek kalmaz ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vendy Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Kılcal damarlar gg olmuş olabilir soğuktan. Yaktırman gerekiyor öyleyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 aynen damar çatlamış olabilir.aynı sorun arkadaşımda da vardı, yaktırmıştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Benimde sürekli kanıyor, ölünce geçecek dedi doktor. Eved. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 dışarısı soğuk evde kalorifer var hava kupkuru gayet doğal. benim de burnum kanıyor sürekli bugünlerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Klasik kalorifer yüzünden nemsiz kalmış ev hastalığı. Her peteğe bi suluk al, 1 hafta sonra geçmeye başlayacak şikayetin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HotLine Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 wastyrx seninki muhtemelen fazla kokain içmekten olabilir. merak etme kokain öldürmez. insanlık edip fikirlerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim gerçekten hiç böle şeyler için endişem olmaz ama 2 aydır kanıyor hani artık isyan ettirdi beni :) zaten hayatımda ilk defa kaloriferli evde yasıorm belki onların nedeni olabilr haklısınız. moskovaya tasındım buranın sogukları da bi acaip!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WhiteMocha Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 moskova ? Rus ? OMG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 burnunu baş parmağınla değil de serçe parmağınla karıştır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
interperez Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 2 gündür görüyordum şu konuyuda beginner tavsiyeler olmuş genelde. İlk önce durumunun basit tedavisi için burnunun içine adrenalin toz veya kafein içeren ticari preparat uygulayıp sorunu nu 10-15 gün ortadan kaldırırsın. Sonra tekrar nükseder.Neden ? Olasılıklar ; 1-Trombositlerin yüzeye yapışma eğilimi göstermesi için kollagen le boşalan ADP adlı madde eksikliğinde trombositler yapışma eğilimi göstermediğinden trombosit agregasyonu oluşmaz. Anlaşılabilir tabirle trombosit tıkacı oluşamaz. 2-Trombositlerin kollagen le bağlanması için ( bu bağlantı zonula okludens makula adelens veya gap junction lar la olmaz ) faktör 5 dediğimiz diğer adı von Willebrand faktörü gereklidir. Faktör 5 olmazsa gene trombositin yapışma olayı gerçekleşmez. 3-kanamanın bulunduğu damar duvarında prostasiklin denilen , görevi trombositlerin o bölgeye focuslanması için reseptörlük olan maddenin sentez edilemediği durumlarda da trombositler o bölgeye gelmiyeceği için pıhtılaşma oluşmaz. 4-Gene faktör 5 eksikliği durumlarında trombosit ve kollagenlerin birbiriyle bağlanamaması durumlarında araşidonik asid a2 ye dönüşemiyeceğinden vazokonstruktif etki gerçekleşemez. Tıkaç oluşsa bile damar yarıçapı küçülmediğinden tek başına tıkaç yeterli olmaz yani. 5-Pıhtılaşma fibrinojen fibrine dönüştürüldüğünde gerçekleştrilir. Fibrinojen karaciğer den sentezlenir.Karaciğer fonksyon bozukluğunda buna takiben gene pıhtılaşma konusunda sıkıntı olur. Onu anlamak için ALT AST değerlerine bakmak gerekir. 6-Trombin normalde bide kanda protrombin olarak bulunur. Fibrinin bağlarının güçlenmesi için faktör xııı gerekir. protrombinin trombine dönüşmesiyle f xıı oluşur. O mekanizmada da Sergen yalçınla sıkıntı olabilir. Her neyse tldr demeyip okuduysan büyük ihtimal yaptıracağın hemogramdan sonra değerlere bakıp sorunu kendin anlarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar