yevaud Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: şöyle bi açıdanda bakmak gerekir pazartesi çarşamba cumartesi body salı perşembe cumartesi pazar da dershaneye giden ve hafta içi sabah 8.30 akşam 5.00 okulu da hesaba kattınızmı bakalım bu kıstaslar içerisinde oruç tutarak ayakta kalabileceğini iddia eden biri varsa gelsin alnımı karışlasın hem oruç tutup hem askerlik yaptım [Bu mesaj yevaud tarafından 18 Ekim 2004 15:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Deli333 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 gün benim aşırı dincilikle ne alakam var. bende her müslüman gibi orucumu tutuyorum. ne var bunda.[signature][hline]$aban matrix Revolutions Deli333
Angelfire Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 of be kerim dalgayı kapamadıysan helal olsun ciddi olmadığımı biliosun[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber... NOW I'm gone...
Angelfire Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: yevaud, 18 Ekim 2004 15:03 tarihinde demiş ki: hem oruç tutup hem askerlik yaptım helal olsun zaten pek dayanıklı bi bünyeye sahip olduğumu savunamam ama zor gerçekten[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber... NOW I'm gone...
Deli333 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 anladımda 2.nci kez dııyınce belki ciddidir dedim :) :horace:[signature][hline]$aban matrix Revolutions Deli333
forgiver122 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 oruç tutan biri nasıl Allah'a inanan birine kafir der anlamıyorum ilk emir neden Oku daha ii anlıyorum
orhanozkara Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Falla olaya kısa ve öz son nokta koyalım. Oruç tutmayanlar oruç tutanlardan saygı istiyorsa onlarda oruç tutanlara saygı gösterecekler ki karşılığını ala bilsinler. Oruç tutanlar oruç tutmayanlardan saygı istiyorsa oruç tutanlarda tutmayanlara saygı gösterecekler ki karşılığını alabilsinler. Ulan ne konuştum bee[signature][hline]Derin Bir Uykudayım Benden Olmayanlara Karşı... Kim Uyandırırsa Beni Tadacaktır Gün Batımı Lanetimi
cmrownz Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 iyi gidiyo sayın abimiz[signature][hline] hezimet oyle olmaz boyle olur
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Ramazanı seviyorum zira öğlenleri yemekhane boş oluyor :)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
sheref Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 oruç tutmuyorum (benim orucuma daha çok var) ama iyi gidiyo sizden naber :D[signature][hline]|GBmod.|PAmod.|MEresimos| |Lominadze|News|Blog| |Mail|MSN [email protected]|icq:2135528|
onlyreal Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Evet ben ki kendini bir numarali arap dusmani sayan insan olaraktan arap hayrani yapildim saol. Arap hayranligini benim lafimin neresinden cikaridigini da surdan anliyorum yapi olarak kendini surekli birilerine hayranlik hissetmek zorunda olan biri olabilirsin olabilirsiniz ama velakin ben kendi irkimdan memnunum 4 bin senedir burdayim ve benim adet ve goreneklerim ozentilerinizden kat ve kat ustun.(Mhp li falanda degilim bu arada) Ha Tav olup olmaman durumuna gelince insanlarin birbirine saygisi bunu gerektirir begenin yada begenmeyin kimlerin cocuklarisiniz bilmem ama ben hayatimda cocuguna ramazanda disarda insanlarin ortasinda yemek yememesi gerektigini soylemeyen aile duymadim. Biz Turkler bole buyutuluruz ve bole egilitiriz birbirimize saygi ki cogunlugun oruc tuttugu bir donemde gayet onemlidir. Esas uzuldugumse oruc tutanlari kafanizda bagnaz gormeniz(hemen horlayin atlayin ama oturun kendinizi muhasebe edin bakin dedigime varacaksiniz.) Din ataturkinde dedigi gibi bir vicdan meselesidir herkesin dini kendine amma velakin birbirinin dinine saygi duymakta en onemli unsurlardan biridir. Orucu sov icin tutuyor mutuyor lafi bana komik geliyor 30 gun boyunca sov yapmak komediden ote degildir. Hayatimda kimsenin ben oruc tutarken yemek yemesine karismadim yemesinede kotu gozle bakmadim laf atmadim ama biri benim karsimda oruc tutuyorsa gidip bak kardesim ben birinci sinif artistim sapirdata sapirdata yiyorum bundanda haz aliyorum senin canini cektirmek benim hosuma gidiyor modunada girmedim. Neyi tartistigimizi dusunursek beyler gayet acik ve secik ortadadirki sizler yemeginizi lokantalarda yiyebilecekken veya bu aylarda azicik daha dikkatli davranabilecekken inatla kardesim ben herkesin ortasinda yerim zevkte alirimi savunuyorsunuz. (dikkatinizi cekerim konu basindan beri sen niye oruc tutumuyorsun degil ben oruclunun onunde yemek yerim bundanda haz alirim konusudur). Normal zamanda sokagin ortasinda bile yemek yerken utanan bir insanim bu arada olani var olmayani var. said: Penthesilea, 18 Ekim 2004 10:50 tarihinde demiş ki: Feci tav oluyorum şu özendiğiniz Avrupalılar lafına. Senin o çok özendiğin Araplar da hala sefalet içinde yaşıyor. Kralları paraları götürüp cebe atarken, halk bilimum salgın hastalık ve açlık içinde kıvranıyor. Dünyanın en pis ülkeleri hep arap ülkeleri. Her sene binlerce müslüman, arabistana gidip bunları zengin ediyor, dini olabildiğince sömürüyorlar. Sayayım mı daha? Cidden nevrim dönüyor böyle yazılar görünce.
onlyreal Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 sonra araplara gelince senden farkli dusunmuyorum hac konusununda artik tartisilmasi gerektigine inaniyorum ama bu benim dinin vecibelerini getirenlere saygisizlik yapma hakkina sahip oldugumu gostermiyor.
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Eğer birisi benim sırtımdan sevap kazanmaya çalışırsa o zaman noluyoruz hemşerim demek hakkımı kullandığımda kimse neden kullanıyorsun diyemez. Benim günlük hayatımı etkilemediği sürece isteyen istediği sürece oruç tutar, isterse yılın 365 günü oruç tutar, o onun bileceği iş. Ancak ne zaman ki saygı maskesi altında benim yaşamımı değiştirmeye çalışır, günlük yaşamımı idama ettirirken zorlanmama yol açarsa işte orada hop derim. Herkez ne yapıyorsa kendisine yapar. Sen oruç tutup cennete gideceğine inanabilirsin, ne mutlu sana. Benim seni oruç tuttuğun için kınama hakkım yok, aç kalanda sensin cennete gidecek olan da... Aynı şekilde sen cennete gitmek için oruç tutarken beni de aç kalmaya veya sanki ayıp bir şey yapıyormuş gibi gizli saklı yiyip içmeye zorlarsan (bu illa silahla olmaz, psikolojik baskı da dahil) o zaman haddini bil ve otur yerine derim. Herkez kendi kesesinden oruç tutsun, rahat rahat tutmak için kimse bana güvenmesin, benim sırtımdan sevap kazanmaya kalkmasın...[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
Angelfire Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 yengeye hörmetler :) bakıyorum fedaykin ağabeyimiz dönüyomu ortamlara[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber... NOW I'm gone...
onlyreal Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 mevzu sana guvenip guvenmemek degil bu nasil birsey biliyormusun deprem olmus o kadar insan olmus ertesi gun senin mahallede halay cekmen gibi birsey. Ha belki bu kadar degil ama buna yakin. Senin hayatini degistirmiyorumki sen gidip yan odada yemek yesen bu sana ne kaybettirir. Bireysellesmeyin bireysellesmenin bencilligin faydasi yok.
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Deprem ile bu konu arasındaki benzerlik elma ile deniz börülcesi arasındaki benzerlikten daha fazla değildir. Birisinde ölüm vardır, acı vardır, elden bir şey gelmemesi vardır. Diğerinde ise keyfi bir şekilde sırf kendi çıkarın için (cennete gitmek) hür iradenle yapılmış bir tercih vardır. O tercihe ben nasıl saygı duyuyorsam sende tam tersini tercih edenlere saygı duyup onlara bu konuyu açmayacaksın bile. Açıyorsan zaten bence tuttuğun oruç geçerli bile değildir. Oruç sadece karnın acıkması değildir, önemli olan nefsin terbiyesidir. Bu terbiye işi oruç tutanlardan beklemelidir, tutmayanlardan değil...[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
onlyreal Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 bak en guzel noktadan yakaladin nefsin terbiyesi. Ben bu konuyu acmadim daha oncede belirtigim gibi yemek yenmesindende gocunmam cogu zmanda arkadaslarimla yemekhaneye gider onlar yerken muhabbet ederim. ama velakin insanlarin birbirine saygisi karsi tarafa nispet yapmamayi gerektirir. her neyse konu kapansin burda cunku herkesin dogrusu anladigim kendine dahada yazi yazmiyacagim ama elakin gidip oruclu birine karsi yemek yemekten alinan hazzida anlayamicam.
navyamphs Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Gençlikte olur böyle şeyler. Kendini ispat etme çabası vs. Büyüyünce geçer.[signature][hline] Efendiler, benim yaptıklarım için bende bir olağanüstülük aramayınız. Bendeki tek olağanüstülük Türk olarak doğmamdır. Mustafa Kemal
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Karşısında yemek yerken özel olarak haz almak apayrı bir durumdur, o psikologlarca incelenmelidir. O apayrı bir vaka ama benim bahsettiğim yanında efendi gibi yemeğini yemek, suyunu içmek.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
karpuz Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: fedaykin, 18 Ekim 2004 17:00 tarihinde demiş ki: Deprem ile bu konu arasındaki benzerlik elma ile deniz börülcesi arasındaki benzerlikten daha fazla değildir. Puhahahaha diye gülerim buna işte. :)[signature][hline]"Mph Rmph !!"
cemad Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: onlyreal, 18 Ekim 2004 17:03 tarihinde demiş ki: ama elakin gidip oruclu birine karsi yemek yemekten alinan hazzida anlayamicam. hocam işte kimse bunu savunmuyor ki? yanlış anlama var ortada. kimse biri oruç tuttuğu için ona inat gidip yiyip içmiyor. yılın diğer aylarında ne yapıyorsa aynısını yapıyor.
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 heh elma ile deniz börülcesi güzelmiş[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: onlyreal, 18 Ekim 2004 17:03 tarihinde demiş ki: bak en guzel noktadan yakaladin nefsin terbiyesi. Ben bu konuyu acmadim daha oncede belirtigim gibi yemek yenmesindende gocunmam cogu zmanda arkadaslarimla yemekhaneye gider onlar yerken muhabbet ederim. ama velakin insanlarin birbirine saygisi karsi tarafa nispet yapmamayi gerektirir. her neyse konu kapansin burda cunku herkesin dogrusu anladigim kendine dahada yazi yazmiyacagim ama elakin gidip oruclu birine karsi yemek yemekten alinan hazzida anlayamicam. Ne zamandan beri yemek yemek, nispet yapmak? O kadar basit ve anlamsız düşünüyorsun ki. Çok merak ediyorum cennette senin gibi milyonlarca kişiyle melekler nası başa çıkacak. said: onlyreal, 18 Ekim 2004 16:28 tarihinde demiş ki: Evet ben ki kendini bir numarali arap dusmani sayan insan olaraktan arap hayrani yapildim saol. 1- Neden arap düşmanısın? Müslümanlık herkesle kardeş olun demez mi? said: Biz Turkler bole buyutuluruz ve bole egilitiriz birbirimize saygi ki cogunlugun oruc tuttugu bir donemde gayet onemlidir. MHP li olmadığına emin misin? Ben neyim, Papua Yeni Gineli mi? Ben de insanlara saygı göstermem gerektiği ile büyütüldüm ve çok eminim ki senden çok daha saygılı bir insanım. Çünkü bunu cennete gitmek için veya senin gibi burada forumlara yazıp gösteriş yapmak için yapmıyorum. said: kardesim ben herkesin ortasinda yerim zevkte alirimi savunuyorsunuz. Bunu savunan insan ilk başta psikopattır, ŞU BAŞLIKTA ŞU KELİMEYİ HANGİ CÜMLEDEN ÇIKARDIN?[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :)
Alexei Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 tutmak istiyorum fakat ben kendimi biliyorum ben su içmeden duramıyorum.bu yüzden tutmaya hiç girişmiyorum :(.[signature][hline]Herkes düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür! Che Guevara
Öne çıkan mesajlar