Prawler Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 tekme tokat girişçen ya neyse Allahsızsa Allahsız sanane kardeşim[signature][hline]Online Gaming şeysi // Teargas in your eyes // Yazılarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Herkesin inancı kendine.Kimse kimseye Allahsız deme hakkına sahip değil.Terbiyesizlik etmişler.[signature][hline]My Honour is My Life Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Abus Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: onlyreal, 18 Ekim 2004 10:28 tarihinde demiş ki: Bak bu konuyla ilgili bir iki kelamda ben edeyim cogunlukla muslumanlarin yasadigi bir ulkedesin dimi buna binayen nasil yurtdisinda israilde yom kippurda diger insanlar o gune uygun davraniyorsa sende davranicaksin buna toplumsal saygi denir. Oruc tutarken kimseye tuttugumu soylemem hicte milletin yediginden canim cekmez ama velkain saat 5 teki derse elinde su siseleriyle gelip icerdeki o kadar oruclunun onunde sapir supur iciyorsan(bak canim suyu cekmiyor yanlis anlasilmasin) bu buyuk saygisizliktir. ben entelim kantelim uymam kurallara demek degil bu mevzu mevzu toplumsal saygi. Kimsenin sana gelip lan oruc tutmuyon olcen gebercen demesi ne kadar yanlissa seninde onun orucuna saygisizlik yapman yanlis. said: karpuz, 18 Ekim 2004 07:41 tarihinde demiş ki: Şu oruç hakkında 1-2 laf edeceğim. Oruç tutmak bir ibadet şeklidir. Tutana saygım vardır, desteklerim hatta, fakat ben oruç tutmuyorum. Gayet de yemeğimi yiyorum gün içerisinde. Bazı arkadaşlarım ve ya bazı insanlar yemek yediğimi görünce "Büyük günaha giriyorsun", "Çarpılcan bak." ve ya "Git başka yerde ye burda oruçlu var." gibi yorumlar yapıyorlar. Bu laflar bence orucun gösteriş için tutulduğunun kanıtıdır yalnızca. Orucu gerçekten tutan biri, etrafında yemek yiyenden rahatsız olmaz. Neden olsun ki? Zaten olmaya hakkı da yoktur kanımca. O kendi inancına göre yemek yemiyor gün saatlerinde, saygı duyarım, ben de kendi inançlarıma göre yemek yiyorum. Eğer çok rahatsız olursa mekandan ayrılır vesaire, ama benim yemek yememe karışması orucu gerçek anlamıyla tutmamasıdır. Gerçekten ibadet amaçlı oruç tutan biri rahatsız olmaz ki benim yemek yememden? Olmaması gerekir ve ya. Eğer rahatsız oluyorsa bir şeyleri yanlış yapıyordur. Şunu söyleyeceğim, nasıl ben oruç tutana saygı duyuyor ve hiç bir şekilde onu eleştirmiyorsam, o da benim yemek yeme özgürlüğümü kısıtlamamalıdır. Bir de tipler yok mu sokakta, sen yanında bir şey yiyorsun, adam yan baka baka "Çık çık çık." falan yapıyor... Neyse... Only'ye sonuna kadar katılıyorum.Oruç tutmak yada tutmamak insanın kendi elindedir.İsteyen tutar isteyen tutmaz.Önemli olan 2 tarafında birbirine saygı göstermesidir.Bu tamamen ahlak meselesidir.Ahlaklı , insana saygı duyan insan gidipte oruç lu bir insanın önünde yemek yememeli.Yerse ne mi olur.Saygısızlık yapmış olur. Birde bir arkadaş demiş ben 5. derse dondurmamı yalayarak girerim ,elimde su şişeleri ile girerim demişsin evet girersin.Ve bu senin diğer insanlara saygı duymadigini gösterir.[signature][hline]Love is Divine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Önümde yalana yalana dondurmaişeker filan yiyen birini de görürsem inadına yaptığına oruç tutana karşı.İyi bir oruçlu yumruğu yer.Ondan sonra doğru yolu bulur.[signature][hline]My Honour is My Life Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Abus Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 abi haklısın da şiddetle bir yere varamassın arkadaşlarımızı eğitmek lazım.[signature][hline]Love is Divine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yevaud Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 hacca binlerce müslümanın gitmesi din sömürüsü değil imanın şartıdır saçmalamasın kimse yemek yeme konusuna gelince bu tartışmaların sonu gelmezki kimisi saygı duyar bir şey yer içerken izin alır yada bir köşede takılır kimseyi rahatsız etmeden kimi inadına yapar insan bu herkez ayrı yaratılmış davranışları farklıdır eğer seni rahatsız ediorsa git söle dinlemiyosa ya ya zorla yaptırırsın yada çekilip gidersin veya iradene sahip olursun ki doğru olan budur zaten oruç aç kalmak değildir oruç tamamen insanın nefsini dizginlemek amacı içeren bir ibadet şeklidir.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Hayır nefsini irade artında tutabiliyorsun zaten.Onun dondurmayı yalaması beni veya diğer bir çok kimseyi kasmaz ilgilendirmez.Ama orada şahsiyet inat kasıyor saygısızlık yapıyor.Oruçlu adam ne olursa olsun biraz da sinirli olur.Bence direk saygı duyulması lazım.Nasıl ben ona saygı duyuyorsam.[signature][hline]My Honour is My Life Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yevaud Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 evet oruç insanı sinirli bir hale sokuyor demekki daha dikkatli davranmamız gerekir[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: yevaud, 18 Ekim 2004 13:04 tarihinde demiş ki: hacca binlerce müslümanın gitmesi din sömürüsü değil imanın şartıdır saçmalamasın kimse yemek yeme konusuna gelince bu tartışmaların sonu gelmezki kimisi saygı duyar bir şey yer içerken izin alır yada bir köşede takılır kimseyi rahatsız etmeden kimi inadına yapar insan bu herkez ayrı yaratılmış davranışları farklıdır eğer seni rahatsız ediorsa git söle dinlemiyosa ya ya zorla yaptırırsın yada çekilip gidersin veya iradene sahip olursun ki doğru olan budur zaten oruç aç kalmak değildir oruç tamamen insanın nefsini dizginlemek amacı içeren bir ibadet şeklidir. Arkadaşım ne zamandan beri yemek bir köşede yeniyor, siz beni kanser mi edeceksiniz ya? Siz oruç tutacaksınız diye ben merdiven altlarında mı yemek yiyecem. Mantığa gel... Beyefendi oruç tutuyor, aman yemek görmesin, rofl. Hac konusunu da anlayış tarzına hayran kaldım.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Orucunu insan gibi tutamıyorsan, tutma[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Ben oruç tutanları nasıl nefesleri kokuyor veya asabi oluyorlar diye laf edemez isem onlar da ben her zamanki yerimde yemek yiyorum diye laf edemezler.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Abus Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Türkçede mecazi anlam diye bir olay var arkadaş git köşede yemek dediyse oruçluların olmadigi bir yerde ye demek istedi.Sen uzlaşmacı yaklaşmıyosun olaya burda bile saygısızca yaklaşıyosun.Dicek lafım yok.Bu konu uzarda uzar. Herkes daima yaptığının karşılığını alır.[signature][hline]Love is Divine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Merdiven altında kimse birileri oruç tutuyor diye yemek yememeli zaten.Benim karşı çıktığım şey.İnsanın inadına karşısına filan oturup of anam ne güzel şey bu diye efektler içinde yemek yiyorsan.Tepemin tası atar diyorum.Bunu oruç zamanında da yapma ben yine patlatırım bir tane.Saygı ve eğitim şart.Kimse kimsenin yemek yediği yere zaten karışmıyor.[signature][hline]My Honour is My Life Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Beyler, mecaz falan demeden önce, şunu adam gibi okuyun. said: yevaud, 18 Ekim 2004 13:04 tarihinde demiş ki: kimisi saygı duyar bir şey yer içerken izin alır yada bir köşede takılır kimseyi rahatsız etmeden Ben tam tersine çok uzlaşmacıyım. Hatta 2-3 gün öncesine kadar dini içerikli hiçbir başlığa mesaj atmayacam diyordum. Ama o kadra tutarsız, saçma, kendinden başkasını düşünmeyen mesajlar atılıyor ki, nevrim dönüyor dayanamıyorum. Yukarıdaki adama ne dersin şimdi sen? Mecazi anlatım diye savunma, yapma gözünü seveyim. Dondurma yalama lafını da eden benim. Evet, ben gayet derslere elimde sandviçle, hatta dondurmayla girerim normalde. Bunu gayet ramazanda da yaparım yani, benim için değişen birşey yok çünkü. Ama ramazan olsun, olmasın, kimsenin canını çektirir şekilde yemek yemem. Bana kafa, yumruk atan tipler falan çıkmış yani yemek şov yapıomuşum gibi.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 imanın beş şartı Kur-an da nerede yazıyor? yani ben mi atladım b,ile biri ayet ve satır olarak yazarsa sevinirim.. yok böyle bir şey imanın beş şartı 4 halife devrinde ortaya çıkmıştır yanı mevlit okutma geyiğinin osmanldı döneminde dşivan edebiyatından çıkması gibi.. ulan bu ne iş hem din iman diye coşuyorsunuz hem de Kur-an'ı okumadan gelip urada ahklam kesmeye çalışıyorsunuz Allah'ın ilk kelamı nedir? "Oku.." Neden? okumazsan öğrenemezsin. Okumazsan ne olur? Millete kepaze olursun dinini yaşayamazsın.. sen nesin diyenlere de şunu söyleye iblirim ki ben Müslümanım ama ne şii yim ne sünniyim ne de alevi.. yeni bir mezhep, modern dünyanın mezhebi, her şey, yeniden yorumladık. insanı insan olduğu için sevdik, yaratıcımıza saygımızı göstermek ve ona ibadet etmek için sevdik biz ibadetimizi göz önünde yapmayız, içimizden ve sadece allahla karşı karşıya kalarak yaparız çünkü hesaplaşma günü geldiğinde o meydanda sadece biz ve allah olacaktır. ne bir insan ne bir melek ne bir bitki ne bir hayvan sadece allah ve ben. amin[signature][hline]Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Kapattık dükkanı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Baba yandın olm sen, hede hödöcüler basıcak şimdi... YANACAĞSIIIIN! ZUAHAH LAMER MELEKLER DE OLCAK ORDA NAMAZ KILMAZSAN ALLAHI NAH GÖRÜRSÜN vs. Ben onlar kadar yaratıcı olamıyorum tabi.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) [Bu mesaj Penthesilea tarafından 18 Ekim 2004 14:09 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 oruç tutanlar nefsinizin sınavıdır, oruç tutmayanlar vicdanınızın sınavıdır her kez otruç tutsaydı o zaman oruç tutmanın ne anlamı kalırdı.. ben tarafımı seçtim, ben oruç tutmayanlardanım, oruç tutabnilecek biri olsaydım herhalde daha yapılı daha az agresif biri olarak doüğardım ama elimde değil herkes oruç tutamaz bunu da unutmayın oruç tutanlar, oruç tutamayanlar sizin için bir sınavdır. onlar ne yaparsa yapsın nefsinize sahip olun. cenneti ve cehennemi bu dünyada yaşamak sizin elinizde[signature][hline]Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Kapattık dükkanı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Yancak olan benim, başkasına benim derdimden ne?[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Yaratıcı insanı yaratırken ona kendinden iki parça verdi; birincisi aklını kullanıp var olan şeyleri bir araya getirerek yeni şeyler yaratabilme ecerisi ve insan dünyada hem iyi şeylleri hem de kötü şeyleri oluşturdu ikincisi yaratıcımızın kendindne kopardığı "vicdan" unsuru böylelikle onu ve onun kudretini her zaman içimizde hisettik ve insan vicdanıyla başbaşa kaldığında kötü olanın ne kadar acı verici, yanlış ve yoz olduğunu gördü[signature][hline]Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Kapattık dükkanı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Cehennemde ortam olcak zaten böyle giderse. Tüm Avrupa, Amerika orda. Hooters kızları falan da orda olcak.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) [Bu mesaj Penthesilea tarafından 18 Ekim 2004 14:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 oruç tamamen nötralize bişey olmalı. hani denir ya hiç hissettirmeden başlayıp bitmeli. yani sevincini maneviyatını iftar ve sahurda diğerleriyle paylaşırsın ama hiç bi şekilde toplumu etkilememeli. oruçsun diye özel davranış özel muamele bekliyosan hatta toplum düzenini değiştiriyosan sen oruç tutmuyosun orucu kendine uyarlıyosun demektir. başkaları önünde yemek yesin. zaten yiyecek en doğal hakkı onun seçimi. oruöçlu olmakta senin seçimin her durumda dayanmak nefsine hakim olmak senin seçimin. siz hangi sınavın öğrencinin durumuna göre düzenlendiğini gördünüz? buda sınav sen her şartta dayanmalısın oruç budur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Yaratıcı insanların başı boşluklarını gördü ve birbirlerine nasıl acı çektirdiklerini fark etti. Yaratıcı onlara peygamberle birlikte daha güzel bir yaşam için "toplum kuralları"nı gönderdi ve insanlar buna din dedi. bazı insanlar bu kuralları anlayarak huzur dolu bir yaşam sürdü bazı insanlar ise bu kuralları yanlış anlayarak aci çekmeye devam etti bazı insanlar ise bu kuralalrı hiç okumadı onlar kendi zavallılıklarında acılarının daha çok büyümesini sağladı[signature][hline]Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Kapattık dükkanı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: delikedi, 18 Ekim 2004 14:15 tarihinde demiş ki: oruöçlu olmakta senin seçimin her durumda dayanmak nefsine hakim olmak senin seçimin. siz hangi sınavın öğrencinin durumuna göre düzenlendiğini gördünüz? buda sınav sen her şartta dayanmalısın oruç budur d.kediye katılıyorum ama o öğrencinin o sınava girme gibi bir zorunluluğu yoktur öğrenci o sınava girmemeyi seçebilir her insan okul bitirecek alim olacak diye bir kaide de yok hem bizim lise okumamış çöpçüye işçiye ırgata da ihtiyacımız var.. bu bir dengedir, ying yang gibi zaten anlayana bu dünya cennet anlayamayana cehennem her insan kendi yaptığından sorumlu her insan kendi vicdanına hesap verir[signature][hline]Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Kapattık dükkanı [Bu mesaj BabacumMostors tarafından 18 Ekim 2004 14:21 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 [Bu mesaj BabacumMostors tarafından 18 Ekim 2004 14:21 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: delikedi, 18 Ekim 2004 14:15 tarihinde demiş ki: oruç tamamen nötralize bişey olmalı. hani denir ya hiç hissettirmeden başlayıp bitmeli. yani sevincini maneviyatını iftar ve sahurda diğerleriyle paylaşırsın ama hiç bi şekilde toplumu etkilememeli. oruçsun diye özel davranış özel muamele bekliyosan hatta toplum düzenini değiştiriyosan sen oruç tutmuyosun orucu kendine uyarlıyosun demektir. başkaları önünde yemek yesin. zaten yiyecek en doğal hakkı onun seçimi. oruöçlu olmakta senin seçimin her durumda dayanmak nefsine hakim olmak senin seçimin. siz hangi sınavın öğrencinin durumuna göre düzenlendiğini gördünüz? buda sınav sen her şartta dayanmalısın oruç budur ride on bro...[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar