arcane Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 davulcunun geçme saati benim yatma saatimden 1 saat sonra falan oluyor, kötü bir durum.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Şu oruç hakkında 1-2 laf edeceğim. Oruç tutmak bir ibadet şeklidir. Tutana saygım vardır, desteklerim hatta, fakat ben oruç tutmuyorum. Gayet de yemeğimi yiyorum gün içerisinde. Bazı arkadaşlarım ve ya bazı insanlar yemek yediğimi görünce "Büyük günaha giriyorsun", "Çarpılcan bak." ve ya "Git başka yerde ye burda oruçlu var." gibi yorumlar yapıyorlar. Bu laflar bence orucun gösteriş için tutulduğunun kanıtıdır yalnızca. Orucu gerçekten tutan biri, etrafında yemek yiyenden rahatsız olmaz. Neden olsun ki? Zaten olmaya hakkı da yoktur kanımca. O kendi inancına göre yemek yemiyor gün saatlerinde, saygı duyarım, ben de kendi inançlarıma göre yemek yiyorum. Eğer çok rahatsız olursa mekandan ayrılır vesaire, ama benim yemek yememe karışması orucu gerçek anlamıyla tutmamasıdır. Gerçekten ibadet amaçlı oruç tutan biri rahatsız olmaz ki benim yemek yememden? Olmaması gerekir ve ya. Eğer rahatsız oluyorsa bir şeyleri yanlış yapıyordur. Şunu söyleyeceğim, nasıl ben oruç tutana saygı duyuyor ve hiç bir şekilde onu eleştirmiyorsam, o da benim yemek yeme özgürlüğümü kısıtlamamalıdır. Bir de tipler yok mu sokakta, sen yanında bir şey yiyorsun, adam yan baka baka "Çık çık çık." falan yapıyor... Neyse...[signature][hline]"Mph Rmph !!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Abi bi tankın olcak öyle durumlarda.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 uyku sersemliğiyle yanlış mesaj [Bu mesaj Penthesilea tarafından 18 Ekim 2004 07:50 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deli333 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 İyi gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: karpuz, 18 Ekim 2004 07:41 tarihinde demiş ki: Şu oruç hakkında 1-2 laf edeceğim. Oruç tutmak bir ibadet şeklidir. Tutana saygım vardır, desteklerim hatta, fakat ben oruç tutmuyorum. Gayet de yemeğimi yiyorum gün içerisinde. Bazı arkadaşlarım ve ya bazı insanlar yemek yediğimi görünce "Büyük günaha giriyorsun", "Çarpılcan bak." ve ya "Git başka yerde ye burda oruçlu var." gibi yorumlar yapıyorlar. Bu laflar bence orucun gösteriş için tutulduğunun kanıtıdır yalnızca. Orucu gerçekten tutan biri, etrafında yemek yiyenden rahatsız olmaz. Neden olsun ki? Zaten olmaya hakkı da yoktur kanımca. O kendi inancına göre yemek yemiyor gün saatlerinde, saygı duyarım, ben de kendi inançlarıma göre yemek yiyorum. Eğer çok rahatsız olursa mekandan ayrılır vesaire, ama benim yemek yememe karışması orucu gerçek anlamıyla tutmamasıdır. Gerçekten ibadet amaçlı oruç tutan biri rahatsız olmaz ki benim yemek yememden? Olmaması gerekir ve ya. Eğer rahatsız oluyorsa bir şeyleri yanlış yapıyordur. Şunu söyleyeceğim, nasıl ben oruç tutana saygı duyuyor ve hiç bir şekilde onu eleştirmiyorsam, o da benim yemek yeme özgürlüğümü kısıtlamamalıdır. Bir de tipler yok mu sokakta, sen yanında bir şey yiyorsun, adam yan baka baka "Çık çık çık." falan yapıyor... Neyse... Vs vs. Bu yazdıkların sadece senin saygısız, düşüncesiz ve zirzop biri olduğunu gösterir. Al bu da benim düşümcem. Katılmayabilirsin ama saygı göstermek zorundasın.[signature][hline] Efendiler, benim yaptıklarım için bende bir olağanüstülük aramayınız. Bendeki tek olağanüstülük Türk olarak doğmamdır. Mustafa Kemal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deli333 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 lol zirzop.[signature][hline]$aban matrix Revolutions Deli333 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: navyamphs, 18 Ekim 2004 08:54 tarihinde demiş ki: Vs vs. Bu yazdıkların sadece senin saygısız, düşüncesiz ve zirzop biri olduğunu gösterir. Al bu da benim düşümcem. Katılmayabilirsin ama saygı göstermek zorundasın. Teşekkür ederim.[signature][hline]"Mph Rmph !!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin Virus Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: navyamphs, 18 Ekim 2004 08:54 tarihinde demiş ki: Vs vs. Bu yazdıkların sadece senin saygısız, düşüncesiz ve zirzop biri olduğunu gösterir. Al bu da benim düşümcem. Katılmayabilirsin ama saygı göstermek zorundasın. karpuz adam yerine koyup cevap vermemiş ama ben dayanamadım. Herşeyden önce kendi cümlenlen kendin çelişiyorsun ,saygıdan bahsetmişsin sen saygılımısın?Ayriyetten karpuzun dediği herşeye katılıyorum kimin ne yaptıgı kimseyi ilgilendirmez.Ben orucumu tutuyorsam bana tutmuyorsam yine bana.Ek not olarakda söyliyeyim oruç tutan biriyim.[signature][hline]Didn't you hear... ...the voices of the *wind*? Virus,SatanixVirus,Satanix,Virus-sensei [Bu mesaj Virus tarafından 18 Ekim 2004 10:10 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: navyamphs, 18 Ekim 2004 08:54 tarihinde demiş ki: Vs vs. Bu yazdıkların sadece senin saygısız, düşüncesiz ve zirzop biri olduğunu gösterir. Al bu da benim düşümcem. Katılmayabilirsin ama saygı göstermek zorundasın. said: Penthesilea, 18 Ekim 2004 07:49 tarihinde demiş ki: Abi bi tankın olcak öyle durumlarda... Boşuna dememişim görüldüğü üzere. Tank şart.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Bak bu konuyla ilgili bir iki kelamda ben edeyim cogunlukla muslumanlarin yasadigi bir ulkedesin dimi buna binayen nasil yurtdisinda israilde yom kippurda diger insanlar o gune uygun davraniyorsa sende davranicaksin buna toplumsal saygi denir. Oruc tutarken kimseye tuttugumu soylemem hicte milletin yediginden canim cekmez ama velkain saat 5 teki derse elinde su siseleriyle gelip icerdeki o kadar oruclunun onunde sapir supur iciyorsan(bak canim suyu cekmiyor yanlis anlasilmasin) bu buyuk saygisizliktir. ben entelim kantelim uymam kurallara demek degil bu mevzu mevzu toplumsal saygi. Kimsenin sana gelip lan oruc tutmuyon olcen gebercen demesi ne kadar yanlissa seninde onun orucuna saygisizlik yapman yanlis. said: karpuz, 18 Ekim 2004 07:41 tarihinde demiş ki: Şu oruç hakkında 1-2 laf edeceğim. Oruç tutmak bir ibadet şeklidir. Tutana saygım vardır, desteklerim hatta, fakat ben oruç tutmuyorum. Gayet de yemeğimi yiyorum gün içerisinde. Bazı arkadaşlarım ve ya bazı insanlar yemek yediğimi görünce "Büyük günaha giriyorsun", "Çarpılcan bak." ve ya "Git başka yerde ye burda oruçlu var." gibi yorumlar yapıyorlar. Bu laflar bence orucun gösteriş için tutulduğunun kanıtıdır yalnızca. Orucu gerçekten tutan biri, etrafında yemek yiyenden rahatsız olmaz. Neden olsun ki? Zaten olmaya hakkı da yoktur kanımca. O kendi inancına göre yemek yemiyor gün saatlerinde, saygı duyarım, ben de kendi inançlarıma göre yemek yiyorum. Eğer çok rahatsız olursa mekandan ayrılır vesaire, ama benim yemek yememe karışması orucu gerçek anlamıyla tutmamasıdır. Gerçekten ibadet amaçlı oruç tutan biri rahatsız olmaz ki benim yemek yememden? Olmaması gerekir ve ya. Eğer rahatsız oluyorsa bir şeyleri yanlış yapıyordur. Şunu söyleyeceğim, nasıl ben oruç tutana saygı duyuyor ve hiç bir şekilde onu eleştirmiyorsam, o da benim yemek yeme özgürlüğümü kısıtlamamalıdır. Bir de tipler yok mu sokakta, sen yanında bir şey yiyorsun, adam yan baka baka "Çık çık çık." falan yapıyor... Neyse... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 son olarak o cok ozendiginiz avrupalilara orucun ne oldugunu anlatinca hic birini elinde yemekle icicekle sokakta goremezsiniz niye cunku saygi denen birsey var. Gidip lokantada ymek varken sokagin ortasinda sapur supur yersen insanlarin sana ters bakmasi gayet dogaldir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Only de get allahını seversen. Ben 5 deki derse istersem suyla girerim, istersem dondurmamı alır onu yalaya yalaya gelirim. İşim gücüm yok oruç tutanların canını mı çektireceğim? Çoğunluk müslüman diye, oruç tutmayanlar "Aman abi, ağzınızı şapırdatmayın oruç tutan biri vardır, duyarsa canı çeker" mi diyecek? Bu senin görevin, isteklerine karşı geleceksin. Asla oruçlu bir insanın karşısına geçip kasıtlı canını çektirmem, ama her gün nasıl davranıyorsam, yine öyle davranırım. Saygım sonsuz dini inançlarınıza, ama kendi yükümlülüğünüzü başkalarının sırtına yüklemeye çalışma, çalışmayın.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Feci tav oluyorum şu özendiğiniz Avrupalılar lafına. Senin o çok özendiğin Araplar da hala sefalet içinde yaşıyor. Kralları paraları götürüp cebe atarken, halk bilimum salgın hastalık ve açlık içinde kıvranıyor. Dünyanın en pis ülkeleri hep arap ülkeleri. Her sene binlerce müslüman, arabistana gidip bunları zengin ediyor, dini olabildiğince sömürüyorlar. Sayayım mı daha? Cidden nevrim dönüyor böyle yazılar görünce.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Evet yurtdışında türkiyenin nasıl bi yer olduğundan bi haber birsürü insan var.Bizi arap sanıyolar :) Ve arapların ne durumda olduklarını bildikleri için bizide öyle sanıyolar. Ben inançlıyım,ama nefesli bi enstürman çaldığım için oruç tutmuyorum.Ha tutan içinde kimse kendini kasmak zorunda değil bencede.Tutan adam tutacaksa öylede tutacak böylede tutacak. Pent nekadar kafirde olsan sana katılıyorum :D[signature][hline]Korax, 27 Ağustos 2004 15:58 tarihinde Brook'a demiş ki: Dünya ahiret bacım olsun.. Ayda görürsem affetmem. [spo1=Paticik Halay ekibi] _o_ _o_ _o_ _o_ ..|.....|.....|.....| ./ ./ .../ .../ Tey,Tey,Teyyy.. Soldan Sağa:Paskal,Koraks,Tora ve Llama,Paticiğin Resmi,Tescilli Halaycıları.. Powered bY Korax & Pascal. Pati halay ekibi kurucuları ve başları.. [/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deli333 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Arapların neyını ornek alıyoruz biz? herkesin inancı kendine . forumda tartışılmamalı bu tip konular.[signature][hline]$aban matrix Revolutions Deli333 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Ya Korax din insanın kendinde başlayıp, dışına taşmadan kendinde bitmesi gereken bi olay zaten. İnsan ilişkilerinde yeri olmaması gerek yani.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: Deli333, 18 Ekim 2004 11:10 tarihinde demiş ki: Arapların neyını ornek alıyoruz biz? herkesin inancı kendine . forumda tartışılmamalı bu tip konular. said: onlyreal, 18 Ekim 2004 10:30 tarihinde demiş ki: o cok ozendiginiz avrupalilar... Buna yazılmış bir cevaptır o.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Ya Oruç neden tutulur? Açın halinden anlamak için ve Allah'ın bize sunduğu nimetlerin değerini daha fazla anlamak için. Eğer biri yanında yemek yiyorsa, adama ''ben oruç tutuyorum, Allah Allah yaptığın büyük saygısızlık'' demek daha büyük bir saygısızlık. Oruç insanın nefsine hakim olması için tutulur.Şov için değil. Bırakın isteyen istediğini yesin. Canın çekiyorsa kendine sahip olmayı, iradene sahip olmayı öğreniyorsun işte. Orucun amacı da budur zaten. Bu arada konuyu nerden nereye getirmişsiniz. Hep böyle olmak zorunda mı? Her konuyu saptırıyorsunuz. Adam iyi ramazanlar demiş nereye gelmiş olay. Neyse...[signature][hline]Online Gaming şeysi // Teargas in your eyes // Yazılarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: navyamphs, 18 Ekim 2004 08:54 tarihinde demiş ki:Vs vs. Bu yazdıkların sadece senin saygısız, düşüncesiz ve zirzop biri olduğunu gösterir. Al bu da benim düşümcem. Katılmayabilirsin ama saygı göstermek zorundasın. Ben "düşünce"ne zerre kadar saygı göstermediğim gibi çok açık bir şekilde uyarma ihtiyacı hissediyorum; paticik forumlarındasın. Kendinize gelin, birbirinize hakaret edecekseniz farklı yöntemler kullanın, ama paticikte ne yazdığınızı gönder tuşuna basmadan okuyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildizilg Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 valla iyi gidiyor oruç ya bence iyi oldu alıştı 2 günde zaten alıştım siz napıyorsunuz patiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dingaer Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 ya iyi gidiyor beyler ne biliyim ramazan ayını seviyorum ya aç kalmak yemek yeme nefsimi güçlendiriyor hadi oruç tutanların hepsinin oruçlarını allah kjabul etsin[signature][hline]Uzaklardan bir yerlerden bir çığlık duyarsanız bilin ki o çığlık ümidini yitirmiş birinin çığlığıdır o yüzden siz siz olun ümidinizi kaybetmeyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Bende de durum iyi.Midem alıştı zaten onun alışması yeterli başka sorun yok.30 gün non-stop oruç tutacağız :)[signature][hline]My Honour is My Life Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Siz işi kavrayamamışsınız ama. Bakın şimdi birincisi böyle RazamazanShowBoy'larından uzak durmanın çeşitli yolları vardır. Birincisi dinsiz/imansız/kitapsız/aydınlatılmamış/allahtan yoksun bir insan portresi çizmeniz gerekiyor karşınızdakinin kafasında ki, "Olm bu allahsız lan.Neyine senin ramazan?" demelidir.Mesela ben burdan yırtıyorum. Ikincisi ve yine işe yarayan yollardan biri : "Olm Ahmet, oruç tutmuyon mu la!KAFIR SENI ALLAGHSIĞIAZ SENIAAA!!!" "Olm bak biz paganız, doğru konuş." Yada zaten tanıdığınız bir çevreyse, ve zaten dinsiz imansız bir insansanız, zorluk çekmeyeceksinizdir pek.Kimseyi tınlamanıza gerek yoktur onlarda sizi tınlamazlar. Ha ama müslümanım ama tutmuyorum diyorsanız ve insanlar "Tut la!Tut la!Bagh çarpilcen!Yeme la yeme la!" diyorsa, bi kere orucun irade ve sabır işi olduğunu açıklayı verin kendilerine. Bi de şey diyin ; Islam mantık dinidir.[signature][hline]I'd like to try to live my life again. I'd like to see where I was going wrong. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Walla 2 gün önce elimde sigarayla yolda yürüyorum iki tane teyze "Allahsıza bak" diye laf ettiler umursamıyacaksın öylelerini...[signature][hline]Charles Rhadamantis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar