Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Jquery takvim uygulamasında bir yol arıyorum

Pluton

Öne çıkan mesajlar

Selamlar şimdi tamamen kendi yazdığım bir takvim uygulaması var. Bir otel için rezervasyon zımbırtısı olacak. Yazılımsal tarafında bir sıkıntı yok ancak yapmak istediğim olay rezervasyon yaptıracağı zaman tarih seçme olayı ve dandik birşeyde olsun istemiyorum.

Yapmak istediğim olay bir tarihe tıklayacak ve sonraki tarihe tıkladıgında o aralığı seçecek. Örneği google analytics'in tarih seçme olayında var.

Şimdi bu olayı hangi mantık çerçevesinde yapabilirim. Yani adam önce 26-03-2012'yi sonrada 30-03-2012 tarihlerini seçti. Bu arada kalan 27-28-29 tarihlerinide selected yaptırıp bir inputun içinde yazdırmalıyım. Ama tam olarak o seçtirme şeysini çözemedim.

Takvim şöyle birşey;

Sosyal ağlarda paylaş

Sorun o değil zaten o kontrolü yaptırabilmek önemli, şimdi
  • kullanıyorum. Bunlara o günün tarihinde ID veriyorum id="UNIX_TIME" zımbırtısıyla bunu kontrol ettirebilirim ama şimdi benim sorunum şu;

Adam bir tarihe tıkladı ve sonrasında sağa yada sola kaydırma yapacağı zaman addClass('rezerve'); yaptırıyorum. Bunda da sıkıntı yok ama hem martda seçip hemde gidip başka taraflarda seçim yaptırabiliyor. Bunun için sağlam bir algortme kurmam lazım jquery tarafında
    Sosyal ağlarda paylaş

Olayı şu şekilde çözdüm;

Öncelikle sorun şuydu;

<ul id="February">
    <li>1</li>
    <li>2</li>
    .
    .
    .
    .
    <li>30</li>
    </ul>

<ul id="March">
    <li>1</li>
    <li>2</li>
    .
    .
    .
    .
    <li>30</li>
    </ul>

Bu şekilde bir yapı oluşturdugumda aynı ay içinde günler seçilirse nextUntil() kullanarak kolay bir şekilde 2 tarih arasına ".selectable" classını addClass yapabiliyordum.

Ama örneğin Şubatda Marta bir ay seçtiğinde (25-02 ile 04-03 mesela) sadece şubat içinde ki "li" elementlerini seçip mart ayındakileri nextUntil görmüyordu.

Bende şu şekilde kurdum;
    Eğer seçilen tarihlerde 2 farklı ay var ise son aydan geriye gelerek hepsini "selectable" yap (prevUntil) ve İlk ayın seçilen gününden sonrasında ki tüm li elementlerine "selectable" ver (nextAll) dedim ve oldu.
    Sosyal ağlarda paylaş

Koduda şu şekilde;

var firstmonth = '#'+$('#'+firstdateval).parents('div').attr('id');
    var lastmonth = '#'+$('#'+thisval).parents('div').attr('id');

if(firstmonth!=lastmonth) $(lastmonth).prevUntil(firstmonth).find('ul').children('').addClass('selectable');

$('#'+firstdateval).nextUntil('#'+thisval).addClass('selectable');
    $(this).prevUntil('#'+firstdateval).andSelf().addClass('selectable');
    Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...