Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

html, xml, data menicmınt, online booking

BaaL

Öne çıkan mesajlar

biraz komik bi topic olacak ama yazayım ben derdimi.

html di sql di xml di en ufak muhattap olmayalı 5 sene falan olmuş. ki keza en ufak kod yazmayalı da 3-4 sene oldu net. vakti zamanında sql e baya hakimdim, visual basicle de mayın tarlasıydı , access veritabanıyla baglantılı hastane programıydı, falan orta ayar seyler yapıyodum. şimdi kısa sürelik (3ay) xml html bunlarla web üzerinde bir iş yapmam gerekiyor. "gel sen ben sana anlatıcam göstericem beraber yapıcaz istediğin herşeyi öğrenebilirsin benden" diyen bi bilgi kaynağı ile yapacağımdan, olayı da eskiden az çok bildiğimden çok korkum yok göstericek ama. genel olarak uzak kaldım. ve mart 1 e kadar biraz bilgi edinmek istiyorum ki dimdizlak gitmeyim.

olay genel olarak, web üzerinden booking bilet satışı otel rezervasyonu vs tarzı, selen net ve travel fusion modülleri veriyor entegre ediyosun vs.
ben nerden başlasam neye baksam bilemedim. ne hakkında biraz döküman okuyup 2 alıştırma yapıp hatırlasam.
http://fastdocs.travelfusion.com/connection-guide
http://fastdocs.travelfusion.com/flight-api-specification
şurda biraz döküman var ama bön bön baktım açıkcası :d

5 dakikası olup ayırıp bunu okuyup verdiğim linklere bakandan mantıklı tavsiye istiyorum. teşkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

valla fazla bahsedecek bişey yok.

adamların kendi standardında xml'lerle request yollayacaksın. onlar bir response dönecek. sen de onu parse edeceksin.

authentication token almak için göndereceğin request xml'de de ssl kullanman gerekiyor ki o senin yazdığınla ilgili değil zaten.

bir de alternatif olarak querystring ile get edebiliyormuşsun. "?key=value&key1=value1" mantığında..

spesifik soru sorsan, yardımcı birileri çıkar buradan bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...