Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi arka ayağına basamıyor

Leader

Öne çıkan mesajlar

Ara sıra peşime takılan bi sokak kedisi var. Baya besili gerçi muhtemelen bakıyo birileri. Neyse efenim apartmanın bodrum katına gözüm ilişti. Baktım bebek arabasının içinde uyuyo bizimki. İndim yanına seveyim oynayalım hesabı lakin arka ayaklarından birini baya baya basamadığını fark ettim. Aldım eve getirdim. Arka ayağında yara var pek ciddi görünmüyor ama...

Vakit geç veteriner bulmak güç belki anlayan tavsiye veren biri çıkar. Camdan bakmak için iki ayağının üstüne falan kalktı. Yatağa atlamakta falan pek zorlanmıyor -laf anlamıyo lan- Süt içmekte başarılı.

Yaraya dokununca bakıyo boş boş ama bacağını elleyince çekiyor.

Köpek falan ısırmış olabilir mi?

Sosyal ağlarda paylaş

her şey olabilir. yarın bir veterinere götür bence. bir de arada yemek verip bir yerlerde su bulundurursan çok iyi olur hayvan için. insanlar yiyecek verseler bile suyu önemsemiyebiliyorlar, halbuki su bulmakta oldukça güçlük çekiyor hayvanlar. bir de birisinin mama verdiğini görenler 'ha o veriyor, benim vermeme gerek yok' diye düşünüyor, halbuki veren kişi(ler?) düzensiz ve seyrek veriyor olabilir, görenler de hayvan besleniyor diye düşünebilir. zaten sorumluluğu kimi kişiler almış olsa bile diğerleri de ona yardımcı olmayı düşünmeli bence, zor çünkü sokak hayvanı beslemek. zayıf görünüyor ayrıca hayvan. keşke eve alabilsen...

umarım önemli değildir yarası. kolay gelsin...
Sosyal ağlarda paylaş

Pati pete pek yazmak istemiyordum insanların Veteriner Hekime vet. etc yazması sebebiyle ama hayvancağızı görünce dayanamadım.

Yapıcağın şeyler;

Reptopen-s yada ceftivil 3 cc deri altı 4 gün boyunca.
Dolarjin 2 cc kas içi.2 gün boyunca.
Dışarıdan da herhangi bir iyot iyodür ihtiva eden ticari preparat(batikon etc. )la her gün bölgeyi temizlersin.
Ceftivil daha etkilidir ama pahalıdır(140 tl bendek ietiket fiyatı) reptopene göre ama reptopenlede vakayı çözersin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...