Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mühendisin mezuniyet sonrası tercihi ne olmalı?

noddle

Öne çıkan mesajlar

E elektronik sistemlerini kim yapiyor bu araclarin ?

Askeri araç yapıyorlar bırde kontrol unıtelerının yazılımları ve fonksıyonlarını kim geliştiyor ?

Kariyet sayfası vesaire şu mühendisi arıyoruz diye olsa daha iyi olacakmış, bu şekilde tam ne iş yapılıyor dışarıdan anlaşılamıyor.

Kısaca ARGE ile meşgul firmalara ait ilanları görmek istiyorum aslında, sadece otokar değil. Nelerle uğraşıldığı hakkında Türkiye'de fikir sahibi olabilmek için az çok.

edit: kariyer.net te varmış ilanları, kendi sayfalarına da koymamış olmaları ilginç ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Özel sektör biraz şans işi evet ama şu var;
kendi hedefini belirlemelisin. Ben 40 yaşıma geldiğimde ne yapıcam diye hayal kurup ona göre devam etmelisin.
İşini yapmak istemeyebilirsin, Köfteci açmak isteyebilirsin - o zamana kadar mesleğin sana para getirir -
Memur olmak istersin, Memur olup belki iyi bi yerde güzel projelere imza atıp arkana devleti alabilirsin.

Özel sektör sektörüne göre değişir ama;
Özel sektörde mühendis olarak bi şirkette uzun yıllar çalışıp yükselmek isteyebilirsin
Ya da şirket atlaya atlaya yükselirsin. Bir yerden sonra ya expert ya yönetici olacaksındır bu yolu tercih edersin ya da o işle alakalı kendi işini düşünebilirsin.

Düşünmen gereken esas mesele şu, 30 sene sonra ne olucam? Gerçi bunlar işe başladıktan sonra şekillenio ama bi yerden bi çıkış yolu arıo insan.
Tamamen senin hayat zevkine kalmış bir olaya. Ama memlekette istihdam açığı olduğunu, senin üni mezunlarının düşük bi yüzdesi içinde olduğunu ve ülkenin %8 inin üni mezunu oldugunu unutmaman gerek.

Keyif aldığın şeyin üzerine git, zorla bi şekilde olur. Bir yerden sonra o keyif aldığın şey yetmemeye başladığında kendi fırsatlarını kendin yaratman gerekecek,ki zaten bunu yapman lazım.
Mesela yoksa tr de istediğin bir alanda arge, sen neden başlatmayasın 10 sene sonra?
Sosyal ağlarda paylaş

Deacon said:

copry said:

"Hayatı şansa bırakıp, çok çalışıp, iyi bir yerlere gelebilme şansını yakalamalı!" said:

bu daha mantıklı. mühendis adamdan memur olmaz.

Turkiyede yetisen muhendis profilini bilmiyorsun belli ki.

çok var tanıdığım. hiçbirinden memur olmaz en azından ^^
Sosyal ağlarda paylaş

stanne said:

GEd said:

nolax

Otomotivde elektronik alanında türkiye'de arge var mı ? Bildğim mercedesin bir araştırma merkezi var ama onun dışında bir şeyler var mı ?

AVL var, gerek Ford'la gerekse Audi, Fiat gibi firmalarla Ar-Ge projeleri ( Kontrol, Elektronik ve Component Design) yapıyorlar.

saol, iyiymiş notlarımın arasına aldım.

Türkiye'ye çıkış yolları firmalar arıyorum 3 sene sonrasına :)

Benim çalıştığım alanlar burda bile çok yeni olduğu için baya zorlanıcaz gibi ama bakalım.

edit : iş ilanlarında dikkatimi çeken daha çok makinacı aramaları produksiyona ve dış karoseriye , materiyale yönelik çalışma alanı daha fazla sanırım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...