Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Satılık ülke - Çok Ucuz -

maxigenous

Öne çıkan mesajlar

Türkiye'deki toprak satışlarının iyi analiz edildiğinde bunların hiçbirinin tesadüf olmadığının görüleceğini ifade eden Prof. Dr. Anıl Çeçen, "Büyük Ortadoğu Projesi"nin açıklanmasından sonra gündeme gelen Türkiye'de yabancıların toprak satışı kanunu çıkmasından sonra serbest bırakılmasını geçen sene Davos'ta yapılan toplantılarda ABD heyetinin Türk heyeti üzerinde yaptığı baskının bir sonucu olarak değerlendirmek gerekir.

Türkiye'nin etrafında Osmanlı İmparatorluğu'nun tebaası olanlar tarafından kurulmuş olan üç küçük devletin yani Yunanistan, Ermenistan ve İsrail'in toprak alımları konusunda etkin olduğu ve gayrimüslim akrabalıklardan gelen kişileri kullanarak Büyük Yunanistan Projesi çerçevesinde Ege Bölgesi'ne, Büyük Ermenistan Projesi çerçevesinde Van'a, Kars'a ve Ardahan'da ve İsrail'in Büyük İsrail Projesi çerçevesinde su kaynaklarını içine alan GAP Bölgesi'nde toprak alarak Türkiye'nin güneydoğusuna uzandığını görüyoruz. Bunun yanında geçen yüzyıldan Hatay'da hayalleri olan Suriyelilerin yine bu bölgemizde toprak satın aldıklarını biliyoruz. Bazı çevrelerin Anadolu topraklarına göz diktiklerini görüyoruz.

Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Anıl Çeçen toprak satışlarını değerlendirdi

Cumhuriyet tasfiye edilmek isteniyor
Türkiye'de yabancıların toprak satın almasının Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Türkiye'ye dayatılan idarî, sosyal, toplumsal ve kültürel değişimin bir parçası olduğunu ifade eden Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Anıl Çeçen, "Toprak alımları, kamu yönetimi reformu, yerel yönetimler yasası ve bu çerçevede yapılmak istenen değişimler Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi bir eyalet olarak bünyesine alma çabasıdır. Öte yandan Büyük Orta Doğu Projesi ise bu girişime karşın ortaya atılmış bir projedir ve yine merkezinde Türkiye'ye dayatılan değişiklik yatmaktadır" dedi.

- Yabancılara toprak satışı konusu ve bununla ilgili olarak yasal düzenlemeler AB uyum sürecinde gerçekleşen bur durum. Bu durum analiz edildiğinde fiili durumda ortaya çıkan sonuçlar sadece Türkiye için mi geçerli yoksa bunun diğer örnekleri de bulunuyor mu?

** Türkiye 50 yıllık süreçte AB'ye üye olmakta hâlâ zorlanıyor. Ancak Türkiye'nin yapamadığını Avrupalılar yaptı ve Türkiye'nin topraklarına girdi. Avrupa2nın büyük ülkeleri İngiltere ve Almanya'nın öncülüğünde başta Alanya olmak üzere Türkiye'nin değişik sahil bölgelerinde toprak almaktalar. Almanlarla rekabet içerisinde olan İngilizlerin Fethiye, Bodrum, Marmaris, Didim gibi sahil bölgelerinde toprak alıyorlar. Avrupa ülkelerinin Türkiye'den toprak ve mülk almaları 1. Dünya sSavaşı sonrasındaki Sevr zihniyetinin devam ettiğini ve AB'nin Büyük Avrupa Projesi kapsamında Türkiye'yi eyaletler şeklinde kendi bünyesine katmak istediğini ortaya koyması açısında da önemli. Vatan toprakları âdeta batan geminin malları gibi yağmaya açılmış durumda. Türkiye'nin topraklarına Ermenistan, Yunanistan ve İsrail'den oluşan Ortadoğu şeytan üçgeninden saldırılar vardır. Toprak satışları Yeniçağ gazetesi tarafından kamuoyuna yansıtıldığında bunlar mülkiyet hakkı ve mülkiyet edinme özgürlüğü olarak savunuluyor. Bunu savunanlar "Elveda Vatan, Merhaba Dünya" sloganını kullanarak vatan ve vatandaşlık kavramlarını devre dışı bırakarak, yabancıların ülkemizde toprak aldıkları gibi , bizimde yabancı ülkelerde toprak satın alabileceğimizi söylemekteler. Almanlar ve İngilizler Türkiye'nin güneş ülkesi ve yavaş yavaş yaşanacak bir merkez olduğu düşüncesiyle geliyorlar. Ama aynı hakkı Türklere vermiyorlar.

- Avrupa Birliği'ne dahil edilen ülkelerde ülkemizdekine benzer yasal ve fiili bir uygulama var mı? Bu tür olaylar diğer ülkelerde nasıl karşılık buluyor?

** AB'ye alınan 10 tane Avrupa merkez ülkesinin durumlarına da bu noktada bakmak gerekecektir. Bu ülkeler küçük ülkeler. Bu ülkelere AB'ye girerken kendi vatandaşları dışında hiç AB vatandaşına toprak satışı iznini vermemiştir. 200 bin civarında Alman Alanya Belediyesi'nde temsil hakkı istemiştir. Yerel yönetimlerin değiştirilmesi yönünde adımlar atmışlardır. Bu da bir yeni yapılanmanın gündemde olduğunu göstermektedir. Yabancılar bu doğrultuda Türkiye'de kozmopolit yapıyı gündeme getirmek istemektedirler ki bunu da saklamıyorlar. İstanbul'da bulunan Rumlar, Ermeniler, Süryaniler, Yahudiler yeni bir Bizans arayışı içerisinde olduklarını söylüyorlar. Ankara'ya bağlı olan üniter yapıyı devre dışı bırakarak bir yeni yapıyı gündeme getirirken tam bu sırada da TBMM'den Kamu Yönetimi Reformu Yasa Tasarısı çıkıyor, Merkezi tasfiye eden, merkezde bulunan 15 bakanlığın yetkilerini yerel yönetimlere devretmek istiyorlar ve buna da reform diyorlar ki aslında bu devletin kendisinden vazgeçmesi ya da devletin kendisini tasfiye etmesi kanunudur. Tüm tartışmalara rağmen bu tasarı geçtikten sonra bir de bakıyorsunuz bu seferde Yerel Yönetimler Reform Tasarısı'nı gündeme getiriyorlar. Bu reform tasarısına da baktığınızda illeri birer küçük devletçik haline getiren Ankara'yla olan bağlarını tamamen koparmaya
Sosyal ağlarda paylaş

Angel verdigin bilgiler oldukca guzel ve ikna edici bence .

Fakat ne yazik ki etrafta o kadar çok komplo teorisi var ki insanlar artık herşeye komplo teorisi olarak bakmaya başladılar . Bu da kasıtlı bir oyun bence , insanların etrafında olup bitenlere seyirci kalması için ... Oldukca da başarılı olmuş bir oyun ...[signature][hline]MaXi...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
maxigenous, 06 Eylül 2004 20:20 tarihinde demiş ki:
Peki nereye varacak bu işin sonu ?

Bu hızda giderse eğer çok değil 10 sene sonra saydıgım yerlerde türk nufusu azınlık durumuna düşebilir , daha ilerde kendi topraklarımıza pasaportla girer olabiliriz . Bunlar tehlike senaryoları değil olan şeyler arkadaşlar . Hükümetin bir an önce yabancılardan mülk edinme hakkını alması gerekiyor yoksa gelecek hiç iyi olmayacak bizim için .

Benden hatırlatması , uyarması .

Güneydoğu anadolu ve doğu anadolu bölgeleri yıllardır , kürdistan , ermenistan , yok bilmemnere olarak bölünmeye çalışılmıyor mu?
Kürtlerin sayısı alanyadaki ingilizler yada kemerde ki ruslardan az mı? belki 50 katı daha fazla kurdurttuk mu devlet..??

Sen onu bunu geç ev mi alıyolar alsınlar ekonomimiz kazansın, sen dikkatini şu sözlerime ver:

İsrail devletinin yönlendirmeleri ile israil vatandaşı olan yüzlerce kişi güneydoğu anadolu bölgemizden binlerce hektar toprak alıyorlar..!
hani onlarda gelip devlet mi kuracak tabiki cevabım hayır, Gap sulama alanlarına dahil olan binlerce hektar alanda şu anda tarım yapılamıyor, çünkü israilliler bu bölgede ekim'e izin vvermiyor, tapulu malları diil mi vermezler vermezler..
işte bu konuda üzül sen alanyada ev alan ingilizler bizim kültürümüzü değiştircek diye korkma. ruslar kemer'de okl açmışlar, rusca eğitim veren rus okulu..
asimile mi olacaz?
2 nesil sonra nerelisin denildiğinde adamlar alanyalıyım kemerliyim dedelerimiz ingiltereden rusyadan gelmiş falan dicekler...
ama 15 nesil de geçse kaptırdığımız harran'ı geri alamayız..[signature][hline]| Mail | Lominadze
[spo1=Herkeze Slogan Lazım]|The stupid sees difficulty in every opportunity;
the intelligent sees opportunity in every difficulty.|[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

Filistin bilmemne denmişte, okudum ben zamanında bunlarıi, hatta geçen sene okudum. Araplara metrekaresi 1 dolar olan yerleri misal olarak 1 dedim 3 dolardan almış oradaki yerleşimciler. Alınan tüm topraklar 3 kat ödenerek alınmış, satan araplar gayet mesut satmışlar.

Parayi yiyip bitirip sonra orası bizim isterüzzz diye ağlarsan sittiri çekerler sana.

Ayrıca tüm güneydoğu anadoluda israilliler tarafından alınan toprak 3000 metrekare civarında, 25 kişi almış sadece.

Hatay'da suriyeliler tarafından alınan toprak 1,500.000 metrekare, hatayın yarısına tekabül ediyor.

Hala düşman ve dost ayırt edemeyen insanlar var burada.
10 kere yazıldı çizildi, yookkk nato kafa nato mermer, nerden geldi bunlar bu foruma anlamıyorum ki.[signature][hline]sonunda yeniledim.
Sosyal ağlarda paylaş

eheh herifler metrekare metrekare alıolar ülkeyi :)[signature][hline]fedaykin, 24 November 2003 18:38 tarihinde Ainu'ya demiş ki:
Aynı senden önceki 20 kişinin düşündüğü gibi onun özel kişisi sen olacaksın, tabi tabii...
Alexi_Septimus,23 Ağustos 2004 18:23 tarihinde Mavi'ye demiş ki:
Kuzucum, "My way or the highway..." diyeceksin.
Bu kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Ölüdeniz İngiliz Kolonisi Oluyor!

Şu an Ölüdeniz’deki turistlerin büyük çoğunluğunu İngilizler oluşturuyor. İngilizler turist gelip ev alıyor; yerleşiyorlar. İngilizler iş kuruyor, tesis işletiyor... Bu gidişin “koloni” kurmaya varacağı kuşkusu ortalıkta dolaşıyor.

Haklı bir kuşku, çünkü fiyatlar “Londra Borsası”na endekslendikçe yerli halkın gücü tükeniyor. İstanbul’dan gelip Ölüdeniz’e yerleşenlerin bile ekonomik gücü yetmez oluyor.

Etrafı çeşitli söylentiler sarmış durumda. İngilizler, belediyeye başvurup bir çocuk parkı yaptırmak istemiş, fakat bu parka sadece İngiliz çocuklar girebilecekmiş! Su faturalarının İngilizce olması istenmiş.

Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, “Yok böyle bir şey” diyor.

Halkın kuşkularıysa boşuna değil.

Gerçek olan ise beldede yaşamak ekonomik yönden her geçen gün zorlaşıyor...

Hayat İngilizlere göre akıyor!

Evet, Ölüdeniz bir dünya markası olmalı, ama “Deadsea” olmamalı...

Kaynak: Cumhuriyet
Sosyal ağlarda paylaş

ah bi beni basa gecirseler hepsini duzeltecem ama iste napiyim. :p

ha cok ince bir cizgi var ortada (yani demir perde ile filistin olma arasinda), ve o ince cizgiyi tutturmak cok zor. ulke ekonomi olarak ilerde olsa cizgi mizgi gerekmez ama ne yazikki sanayicilerin (yani herhangi bir sekilde bisi ureten bir sirket diyelim) ustundeki %90 a varan vergiler sebebiyle uretim az oluyo (yani olmasi gerektiginden az). tabii, o vergiler de lazim yoksa ulke memurlara maaslarini odeyemez.

tabii turgut ozal - kemal dervis arasindaki donemde yapilan yanlis politikalarin (aka bazi milletvekillerinin filan ceplerinin dolmasi) ulkeyi ayakta tutmasi gereken kesimin ustunden cikarilmasi hos bisi degil. ama yapcak bisi yok tabii.[signature][hline]Sade bir forum için imzalara hayır!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Apache, 06 Eylül 2004 20:24 tarihinde demiş ki:
Uzungöl ve çevresindede bu dediğin İran'lılar için geçerli ve her tarafta siyahla bürünmüş kadınlar.Öyle doğa harikası bir yerde,insanın moralini bozan bir etken.Sahil kasabalarının çoğunda böyle..

apache hiç bir zmn insanlarin inançlarını yadırgama lütfen.[signature][hline]"Ekmek bulamıyorlarsa Pasta Yesinler"
Sosyal ağlarda paylaş

buna inanc denmez islamin kendini ortmekle alakasi yok. sadece ibadet ederken kapanirsan kapanirsin ama onun disinda kapanma gibi bi olay yok. hele karafatma gibi siyahlara burunup sadece gozlerin gozukmesi hic yok. insanlar kandiriliyor, bunu inanca veya islama baglayamazsin.[signature][hline]Sade bir forum için imzalara hayır!
Sosyal ağlarda paylaş

Ya neden sürekli her şeyi bi komplo teorisine çeviriyosunuz anlayamıyorum. Ankaralılar Çeşmeden Ev alınca Çeşme Siyasi Haritada Ankaranın bir ilçesi olarak mı gözükecek? Yada hatayın 1/3 ünü Suriyeliler almış diyen arkadaş... Hatay Nüfusunun zaten 1/3'ünden fazlasının Suriye kökenli olduğunu ve Suriyede akrabası olduğunu biliyor mu? Moncaco, İbiza, Florida gibi tatil beldelerinde o ülkenin yurttaşlarından çok yabancıların mülkü olduğunu yada?

Çok çabuk gaza geliyoruz çook...[signature][hline]rtc
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Jadelith, 15 Eylül 2004 00:51 tarihinde demiş ki:
buna inanc denmez islamin kendini ortmekle alakasi yok. sadece ibadet ederken kapanirsan kapanirsin ama onun disinda kapanma gibi bi olay yok. hele karafatma gibi siyahlara burunup sadece gozlerin gozukmesi hic yok. insanlar kandiriliyor, bunu inanca veya islama baglayamazsin.

O öyle inanıyor sen böyle inanıyorsun.Sonuçta sanane onun giyiminden kuşamından senin karınmı?_? Siyah rengini seven bi insanım bana güzel gözüküo o çarşaflılar güzel gözükmesede bune lam böyle demem.Sonuçta bu çarşaflar da işe yarıo şindi düşünelim örnekle:D sen bir tecavüzcü olsan en son tecavüz etceğin kadınlar karaçarşaflılar olur mantıken yanılıyormuyum caydırıcı bi yönüde var:)[signature][hline]"Ekmek bulamıyorlarsa Pasta Yesinler"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
buna inanc denmez islamin kendini ortmekle alakasi yok. sadece ibadet ederken kapanirsan kapanirsin ama onun disinda kapanma gibi bi olay yok. hele karafatma gibi siyahlara burunup sadece gozlerin gozukmesi hic yok. insanlar kandiriliyor, bunu inanca veya islama baglayamazsin.

İslam kurallarını çok iyi biliyorsun sanırım ? Kuran-ı hatim mi ettin yoksa ilahiyat fakültesi mezunu falanmısın ?
Sosyal ağlarda paylaş

ilahiyat fakultesi mezunu filan degilim ama anneannemin babaannemin zamaninda carsafla ortunen insan sayisi, su anda kara carsaflara burunenlerden cok daha azmis (anneannem soylerdi babaannem de simdi soyluyor - ki babaannem namazini kilar orucunu tutar vs. ve kapandigini hic gormedim - kapanan insanlara da din hakkinda hicbir fikri yok bunun der).

ne yani eskiden insanlar yanlis biliyomus da kuranin yeni versiyonlari mi cikmis? allahaskina yapmayin.

ayrica en azindan bir kanit gosteriyorum kendi dediklerim icin, eger karsi cikiyorsaniz bari ufak bile olsa bi kanit gosterin ki bir tartisma ortami olabilsin. yoksa "yok abi ole diil allah bana dun soledi" diyerek bir tartisma yaratamazsiniz.[signature][hline]Sade bir forum için imzalara hayır!
Sosyal ağlarda paylaş

Şu anda hangi ayet olduğunu hatırlamıyorum fakat Kuran_ı Kerim de kadınların ve erkeklerin namahrem yerlerini kapatmaları yada örtmeleri gerektiğini söyleyen bir sure yada ayet var.

Ayrıca ben bir tartışma yaratmadım ki delil göstermemede gerek yok sadece bir soru sordum sana asıl somut delil göstermesi gereken sensin. Büyükler şöyle böyle diyoyla olmaz yani bu işler... Bu konu hakkında benim fikrim ise her insan özgürdür istediği gibi giyinir heleki dini ahlakına uymaya çalışıyorsa ona hiç karışılmamalıdır. Nasıl giyinirse giyinsin dışa değil içe bakılmalı diyorum ben...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
MeTh, 16 Eylül 2004 04:19 tarihinde demiş ki:
Şu anda hangi ayet olduğunu hatırlamıyorum fakat Kuran_ı Kerim de kadınların ve erkeklerin namahrem yerlerini kapatmaları yada örtmeleri gerektiğini söyleyen bir sure yada ayet var.

bu sureyi ben de biliyorum tabii. ama..

mahrem = gizli
namahrem = gizli olmayan

yani senin demek istedigin, erkeklerin ve kadinlarin gizli olmayan yerlerini kapatmalari gerektigi. hmn.. mahrem demek istemis olmayasin?

ayrica, bir kadinin saci niye mahrem olsun? yani, hani bir kadinin goguslerinin mahrem olmasinin sebebi, goguslerin turk kulturunde hep kapali olmus olmasidir (mesela afrikadaki bircok kabilenin kulturunde degil). ama, eskiden sac mahrem degilken, simdi niye mahrem olsun? 1950lerde turkiyede kapali kadin yoktu, bu yavas yavas toplumumuza empoze ediliyor diyorum anlamiyorsunuz.

hadi saclari da gectim. bir kadinin parmaklari, alni, yanaklari, hatta ve hatta ayak parmaklari gibi, mahremlikle yakindan uzaktan alakasi olmayan (tabii sen bir kadinin alnini gorunce bi hos oluyosan o ayri) yerlerin kapanmasina ne diyorsun?

bu ayetin demek istedigi sey, kadinlarin bizim kulturumuzce mahrem olarak bilinen yerleri acik olarak dolasmamasi gerektigidir. ayrica, dedigim gibi, afrika kabilesinde yasiyo olsak gogusler mahrem yer olmayacagi icin, onlarin bile kapanmasina gerek olmazdi. ama oyle bir durum soz konusu degil tabii :)

islamin en guzel yanlarindan biri, her irk kendi kulturu dogrultusunda islami kurallara uyabilir, musevilige irk dini ve islama butun dunyaya acik bir din denmesinin sebebi de budur.

said:
Ayrıca ben bir tartışma yaratmadım ki delil göstermemede gerek yok sadece bir soru sordum sana asıl somut delil göstermesi gereken sensin. Büyükler şöyle böyle diyoyla olmaz yani bu işler... Bu konu hakkında benim fikrim ise her insan özgürdür istediği gibi giyinir heleki dini ahlakına uymaya çalışıyorsa ona hiç karışılmamalıdır. Nasıl giyinirse giyinsin dışa değil içe bakılmalı diyorum ben...

buyuklerin dedikleri yalan degil ki niye kanit olmasin? tam tersi en somut kanit 1. kisiden alinmis sozdur.

ve tabiikide her insan ozgur giyinmekte (ciplak olmadigi surece). ama herhangi bir carsafi dine baglamak, goz gore gore kandirilmak demektir. bunun tersini de kimse iddia edemez.[signature][hline]Sade bir forum için imzalara hayır!
Sosyal ağlarda paylaş

Kadın sana saçlarını göstermek zorunda mı be ? İster kafasını kapatır ister açar. Bunun sana ne zararı var ? İşinize geldiği zaman "saçlarım jöleli die okula almadılar, kot pantolon giydim die okuldan attılar. Bööle sistemin a.k" die topic açmasını biliyonuz ama.
Keser gibi hep bi tarafa yontuyonuz.[signature][hline]Külliyen Yalan
© Silthanas
Sosyal ağlarda paylaş

said:
navyamphs, 16 Eylül 2004 09:01 tarihinde demiş ki:
Kadın sana saçlarını göstermek zorunda mı be ? İster kafasını kapatır ister açar. Bunun sana ne zararı var ? İşinize geldiği zaman "saçlarım jöleli die okula almadılar, kot pantolon giydim die okuldan attılar. Bööle sistemin a.k" die topic açmasını biliyonuz ama.
Keser gibi hep bi tarafa yontuyonuz.

kisisel bir mesele yapmadim ki. kapanmanin dine baglanmasi sacma, onu soyluyorum. ayrica jole veya kot pantalonla NE alakasi var benim yazdiklarimin (ki o konuyu ben acmadim niye bana yansitiyosun) anlayamadim.

eet konu sapti dogru ama cogu topik bi sure sonra konudan sapiyo zaten. napiyim dayanamadim[signature][hline]Sade bir forum için imzalara hayır!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BullDoG, 10 Eylül 2004 13:19 tarihinde demiş ki:
yaa arkadaslar kormayın bizde onlardan alıyoyruz hemde aha cok onlardan ornek almanya cekiyo bizden yada baska bir bir ornek allahın lazı gitmis papua yeni gineye otel acmıs yenigine bayragı ile turk bayragı yan yana sallanıyo zate kızıl derilerde akrabmızmıs heryerdeyiz korkmayın

evet,Almanyadaki sisteme göre kendi vatandaşı olmayan kişiler mülk veya toprak aldıklarında vefat edene kadar alan kişinindir.Vefat ettikten sonra o topraklar tekrar devletin olur.Ancak Türkiyede toprak alan kişi kazığı atıyor,nesillerce o toprak o ailede kalıyor.Bir süre sonra karadeniz
israilli yahudilerin,ege yunanlıların,akdeniz ingilizlerin,doğu anadolu ermenilerin olacak.

said:
AngeL_DusT, 11 Eylül 2004 18:08 tarihinde demiş ki:
Türkiye'nin etrafında Osmanlı İmparatorluğu'nun tebaası olanlar tarafından kurulmuş olan üç küçük devletin yani Yunanistan, Ermenistan ve İsrail'in toprak alımları konusunda etkin olduğu ve gayrimüslim akrabalıklardan gelen kişileri kullanarak Büyük Yunanistan Projesi çerçevesinde Ege Bölgesi'ne, Büyük Ermenistan Projesi çerçevesinde Van'a, Kars'a ve Ardahan'da ve İsrail'in Büyük İsrail Projesi çerçevesinde su kaynaklarını içine alan GAP Bölgesi'nde toprak alarak Türkiye'nin güneydoğusuna uzandığını görüyoruz. Bunun yanında geçen yüzyıldan Hatay'da hayalleri olan Suriyelilerin yine bu bölgemizde toprak satın aldıklarını biliyoruz. Bazı çevrelerin Anadolu topraklarına göz diktiklerini görüyoruz.

Birisi çıkıp doğruları söyleyebildi sonunda,iyi tespit.

said:
huun, 13 Eylül 2004 23:39 tarihinde demiş ki:
ee olu deniz haritalarda ne zaman ingiliz topragi olarak gosterilecekmis onu yazmamislar mi ?

Onu birinin çıkıp izan etmesini bekliyorlar.

said:
LoMBaK, 15 Eylül 2004 00:27 tarihinde demiş ki:
said:
Apache, 06 Eylül 2004 20:24 tarihinde demiş ki:
Uzungöl ve çevresindede bu dediğin İran'lılar için geçerli ve her tarafta siyahla bürünmüş kadınlar.Öyle doğa harikası bir yerde,insanın moralini bozan bir etken.Sahil kasabalarının çoğunda böyle..

apache hiç bir zmn insanlarin inançlarını yadırgama lütfen.

Kimseyi yargıladığım yok.O insanların orada siyahlar içinde,müslümanlığın noksan,hastalıklı insanlarını görmek beni rahatsız ediyor.Müslümanlığı sayfalarca anlatacak değilim ancak müslümanlık böyle gösterilmemeli.Siyah
çarşaflar içine girip birde bunu din adına yaptıklarını söylemesi bana dokunuyor.

said:
W3r3wolf, 15 Eylül 2004 20:29 tarihinde demiş ki:
said:
sadece ibadet ederken kapanirsan kapanirsin ama onun disinda kapanma gibi bi olay yok.

Öyle bir olay var.
Herkes de bu lafı kendine şiar edinmiş nedendir bilmem.

belki doğru olduğundandır?

said:
MeTh, 16 Eylül 2004 04:19 tarihinde demiş ki:

hangi ayetmiş bu,update edilmiş kuranda yazıyor sanırım,yoksa tartışmalarda böyle birşey olmadığını yüzlercekere söylediler.Mahrem yerlerin kapatılması,gösterilmemesi söylenmektedir ancak yüzünü gözünü bileğini siyah kumaşlar içinde sakla,acı çekermiş gibi yaşa,hayattan tad alma zehir et kendine gibi birşey yazmıyor,yobazların sözleri bunlar.

said:
navyamphs, 16 Eylül 2004 09:01 tarihinde demiş ki:
Keser gibi hep bi tarafa yontuyonuz.

İkisi çok farklı şeyler,jöle herhangi birşeyi temsil etmez saçına şekil verir,siyasal ve dini yönden herhangi bir kuralı kaidesi yoktur.Ancak türban,siyah çarşaflar şeriatın kanunları arasında yer almakta.Türbanla okula girememenin sebebi Türkiye Cumhuriyetinin laik,sosyal bir hukuk devleti olmasından dolayıdır.Şeriatı okullara ve iş yerlerine taşımak laikliğe tamamen aykırı birşeydir.Nasıl giyinirse giyinsin diye
kestirip atarsan,zamanla bozulacak değerler olacaktır böyle küçümsenecek bir konu değil.[signature][hline]tksmtr!
BladeSinger, bir tarihte olympos forumlarında demiş ki:
elinde benim kryss of vanq imla dolaşan yada herhangi bir kryss of vanq la dolaşan bütün herkezi kesicem
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...