Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ankara Endurans Yarışına Katıldım !! [fotolumotolu]

Dorn

Öne çıkan mesajlar

Hepinize Merhabalar :)

Bundan 2 ay önce birden bire aklıma "insan 25 yaşına gelip de niye hala motor kullanmayı bilmez" gibi ilginç bi düşünce geldi ve de ani bir kararla motosiklet sahibi olmaya karar verdim.

Baktım çin malı hyundai'ler gelmiş yeni yeni ucuz ucuz ben de bulduğum ilk krediyle mini mini bi 125 cc'lik hyundai cross sahibi oluverdim.

Noolduysa bundan sonra oldu ve bu yaştan sonra kısaca "kross" tabir edebileceğimiz bu şahane sporun benim için yaratılmış olduğuna karar verip dağ taş allah ne verdiyse azıtmaya başladım :) Tabii daha motorun üstünde durmayı bile öğrenemeden, üstelik gerçek anlamda off-road için bile yapılmamış bir motorla (ben kendisine kısaca kross taklidi yapan paketçi motoru diyorum) bu işlere kalkışınca insan günde ortalama 5 kaza geçirip, motorun kredi taksitleri kadar tamir parası veriyor hehe.

Her neyse bununla da yetinmeyip ne yaptım ? Utanmadan gittim ve de 26 Eylül Pazar günü haymana yolundaki pistte yapılacak olan Ankara Endurans yarışının 125 B kategorisine kayıt oldum.

mini bilgi: endurans yarışları da kross yarışları gibi bi çok antin kuntin engel ve dönemecin olduğu toprak pistlerde yapılıyor ancak çok daha uzun bir pistte (bizimkisi 7,5 km idi) ve uzun süreli olarak koşuluyor. Bu da katılanların becerilerinin yanında dayanıklıklarını da sonuna kadar zorlamaları zorunlu kılıyor. Endurans adı da malumunuz buradan geliyor

Her neyse sonunda yarış günü geldi çattı. Her şeyden önce acemi ötesi bir motorcu olduğum, motorumun spesyal olmadığı (yani yüksek beygirli, torklu, düşmeye kazaya dayanıklı, kısaca asıl bu iş için yapılan motorlar), lastiklerimim bu olaya tam da uygun olmadığı gibi gerçekler zaten tarafımdan baştan kabullenilmişti. Bu şartlar altında yarışı bitirebilmem mükemmel bir sonuç, yarış bitmeden 4 tur atabilmem ise bir mucizeydi.

Yarış alanına vardığımda her kategoriden birçok sporcu oradaydı ve dahası da geliyordu. Çeşit çeşit spesyaller sulanmakta olan sahada antreman turları atıyolardı ve ben de bu şahane olayın bi parçasıydım :)

Bakınız nasıl da parçası olmuşum hemen:

Yarış saati gelip çattığında herkes start öncesi motorunu ısıtıyor ve de son kontrolleri yapıyordu. Eh biz de yaptık tabii kendi çapımızda:

Lemans tipi startla başladı yarış. Yani motorlar pistin bi tarafında çalışır halde beklerken biz de diğer tarafta start bayrağını bekledik. Bayrakla beraber koşup motorlara atlayıp tozu dumanı birbirine kataraktan yarışmaya başladık:

Burası start/finish düzlüğüne çok yakın bi kısmı parkurun. İnsan 7,5 km boyunca imanı gevrercesine efor sarfedince arada bir tur tamamlıyo olmak moralmen ve fiziken iyi geliyor insana. Dolayısıyla pistin en sevdiğim yeri burası oldu :)

Resimden çok anlaşılmasa da yarışın en yüksek atlayışlarının yapıldığı tepeciğin iniş kısmısı burası. Bakınız ben de kendi çapımda atlayıp tam düşdüğüm anda çekilmiş fotoğraf (amortisörlere dikkat, yere çarpma anında dibine kadar sıkışmışlar imdak imdak!! diye bağırıyolar):

Bir başka enstantane.. Zaten yol tutmayan lastiklerim, plaj kumu gibi zeminin bi de üstüne sulanması sonucu snowboard hissiyatları yaşatıyor insana:

Resimler bu kadar. Yarışın 2. etabında hızlıcayken bikaç takla atmam sonucu vites kolum kökünden kırıldı, şase korumam vs dağıldı ama motor çalışıyordu ve ben de 1. viteste kitlenip kalan motorumla zor da olsa 2. etabı da bitirerek amacıma ulaştım. Üstelik benim içi mucizevi olan 4 tur hedefimi herşeye rağmen 5 tur olarak gerçekleştirdim ve 8 yarışçının katıldığı 125 B kategorisinde bir yarışçının da puanlarının silinmesiyle 5. olarak yarışı tamamladım.

Sadece katılmış olmak bile çok çok keyifli bi olaydı benim için. Şimdi motorum tamirde. Yakında onu satıp doru dürüst bi spesyal kross alıp sağımı solumu kırmaya devam edicem :) Beni izlemeye devam edin...[signature][hline]Ankara Paintball

[Bu mesaj OguzAmca tarafından 07 Ekim 2004 22:33 tarihinde değiştirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

teşekkürler :)

dediğim gibi zaten bu yarıştaki tüm amaçlarıma ulaştım. bu kadar acemilikle ve 10 beygirlik çin malı bi paketçi motoruyla hırs yapmam söz konusu olamazdı. ama herşeye rağmen çok keyif aldım devamını mutlaka getiricem

[Bu mesaj OguzAmca tarafından 08 Ekim 2004 12:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
lol süper ya
unicorn verdilerde biz mi binmedik olayı
budur işte hayattan zevk almayı bilen insan modeli valla okurken daha cok yazsaymış keşke dedim pek bi hoşuma gitti[signature][hline]Grandmaster Hamburger
DynamicK ne yapar?
cevap: ms paint, notepad, iexplorer,mirc kullanır. mail yollar,icq,msn kullanmayı bilir. uo oynayabilir. Hedefi: ileride büyüyüp büyük adam olcak ve asp,php,vb,wc,c++,c#,delphi,linux,flash,ps,3dmax,autocad öğrenip imzasına ekleyecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

2.650'ye aldım ama tavsiye etmiyorum. güçsüz, kırılgan ve de rahatsız bir motor kendisi. eğer özellikle kros yapmayı düşünüyosan 3-4 milyara şahane 2.el spesyaller var piyasada. ben bunu hani şehirde de binerim diye almıştım ama vibrasyon vs. gibi nedenlerden dolayı pek bi yoruyor insanı, ona da yaramıyo yani :)[signature][hline]Ankara Paintball
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...