Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Visual Studio ile mysql kullanimi

reyou

Öne çıkan mesajlar

selamlar,

web projem icin sql server express kullaniyorum
ancak express versiyonu en fazla 4gb izin veriyo.
digerlerininde lisanslarina para vermek istemiyorum.

Mysql kullanmak istiyorum, indirdim falan,
simdi bunun kullanimi sinirsiz olsa gerek?

yani tamamen ucretsiz bi database mi bu mysql?

istedigim buyuklukte database olusturup web projemde kullanabilirmiyim?
Sosyal ağlarda paylaş

Bir sürü özelliği var, kısaca geçeyim

mysql verileri yığın halinde saklıyor her ekledin veri satır satır ekleniyor.

postgre sql'de veriler ilişkisel olarak saklanıyor senin db yapına göre kendisi bir algoritma ya göre saklıyor özellike join yapabileceğin için verileri ona göre tutuyor.

join sırasında mysql performansı düşerken, postgre sql performansı artıyor. cunku veriyi saklama şekli join üzerine kurulu.

Performans arttırmak için çok fazla yöntemi var mysqlde performans arttıramıyorsun.

Senin neredeyse ihtiyacın olabilecek tüm fonksiyonları içinde barındırıyor.

En önemli özelliği, stream yapabilmesi yani sen veri yazıdğında anda başka bir veritabanına uzakyerdeki aynı veriyi orayada yazabiliyor bu sayede yedeklemek çok basit.
Sosyal ağlarda paylaş

4Ever said:

Performans arttırmak için çok fazla yöntemi var mysqlde performans arttıramıyorsun.

En önemli özelliği, stream yapabilmesi yani sen veri yazıdğında anda başka bir veritabanına uzakyerdeki aynı veriyi orayada yazabiliyor bu sayede yedeklemek çok basit.

Streams replication mysql de de mevcut, diger bir cok replication yonteminin yaninda. Mysql de performans arttirmak envai yontem/metot var ama burdaki kasit PostGre de bu isler yapmak daha basittir olsa gerek.

Mysql, Oracle, PostGre ve diger butun database variationlarinin "uyumluluk" kavramlari yok, kendin icin gerekli adapter i kullanip keyfine bakabilirsin, istisnalar kaideyi bozmaz.

Ek not; olurda mysql kullanmaya karar verirsen version 5.5 kullan.
Sosyal ağlarda paylaş

Gladmir said:

4Ever said:

Streams replication mysql de de mevcut, diger bir cok replication yonteminin yaninda. Mysql de performans arttirmak envai yontem/metot var ama burdaki kasit PostGre de bu isler yapmak daha basittir olsa gerek.

Mysql, Oracle, PostGre ve diger butun database variationlarinin "uyumluluk" kavramlari yok, kendin icin gerekli adapter i kullanip keyfine bakabilirsin, istisnalar kaideyi bozmaz.

Ek not; olurda mysql kullanmaya karar verirsen version 5.5 kullan.

mysql kullanmaya karar verdim, community support daha fazla gibi, son windows versiyonunu indirdim, bide management studio gibi bi dalgasi var..

ilk olarak ogrenmem lazim basic seyleri, foreig key, indexleme, backup alma falan gibi, onun disinda stored procedure, function vs vardir diye dusunuyorum zaten..

sonrasinda migrate islemi gerceklestiricem dahabase su anda 160MG civarinda yalniz kullanici arttikca cok pis buyucek gibi

o yuzden en kisa zamanda faaliyete gecmek istiyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...