SmithWesson Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Merhaba Arkadaşlar, Birkaç aydır bir psikolojik bozukluk başladı ve sorun olmaya başladı benim için. Yaşadığım olaylar konusunda çelişki yaşıyorum kafamda. Mesela en açıklayıcı örnek olarak araba kullanırken lan acaba birini ezdim mi bir yere çarptım mı diyorum sonrasında kafamda bu konuyla ilgili kurgusal hikayeler oluşuyor. Ve bazen kendimi tutamayıp geri gidiyorum mesafeler kısaysa falan. Bu sorunumu açıklayabileceğim en belirgin örnekti. Bunları hayatımın çoğu alanında yaşıyorum. Kafamda kendimi duraksatmaya çalışıyorum kendi kendime neden öyle birşey olamayacağını anlatmaya çalışıyorum belli bir süre rahatlıyorum ama sonrasında gene aynı konuya geri dönüyorum ve sürekli olarak bir mutsuzluk hali oluşuyor bende. Bir doktora gideyim diye düşünüyorum ama çekiniyorum açıkçası. İlaç falan biraz uzak geliyor bana. Ama akıl hastası oldum gibi heralde dfsd :D Sizce ne yapmalıyım, bunları kendi başıma aşabilir miyim ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 bunların bazılarını ben de yaşıyorum ama aksiyona dökmüyorum. yani arabayla geri gidip kimseyi ezdim mi acaba diye bakmıyorum. kafamda kurma haliyle kalıyor. :) bence sen buradan kimsenin tavsiyesine falan bakmamalısın. eğer kafanda oluşan fikirler gündelik hayatına etki etmeye başlamışsa profesyonel yardım alman gerekir. bugün arabayla geri gitme (yani acaba gerçekten yaptım mı böyle bir şey diye içine kuşku düşmesi) yarın başka bir düşünce ile başka bir şekilde ortaya çıkabilir. önce bir psikoloğa danış. eğer psikolojik yardım almakla ilgili tereddütlerin varsa ki toplumumuzda çok yaygın bu durum sakın böyle bir hataya düşme. otur iki bölüm in treatment izle koşa koşa gidersin psikolojik destek almaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SmithWesson Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Mesela bugün bir internet kafeye gittim arkadaşla, 10 lira verdim sonra arkadaş bende bozuk para var dedi arkadaş vermeye başladı bozuklarını o arada benim para masadaydı, ben aldım paramı o anda adam ben alırken, paraya bakar gibi oldu anlamadım. Sonra hayırlı işler dedik çıktık. Kafama takıldı acaba adam onun parasını mı aldığımı düşünmüştür, acaba geri gitsem mi gibi düşünceler oluştu. Sonrasında o ana geri dönmeye çalıştım kafamda. Bir yerden sonra lan acaba öyle mi yaptım böyle mi yaptım derken gerçeklik bi anda kuşkuya dönüştü. Sonrasında kurgular başladı, işte adam kamera kayıtlarını alır polise gider, suçsuz olduğum halde bir ton uğraşırım, ya adam oturur kayıtlarla oynar beni suçlu göstermeye çalışırsa, hapse girersem falan diye bile düşündüm mesela :D Yarın sabah uyandığımda çok mutsuz uyanacağım. Geri gidip sorabilirdim kafeciye ama oturup bu içimdeki şeyi beslemek istemiyorum, zaten yeterince besledim. Ama böyle durdukça da yerimde kuduruyorum, başka şeylere odaklanmaya çalışıyorum. Neyse ki yarın iş var orada fazla aklıma gelmiyor böyle şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 abi kafan mı iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SmithWesson Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 kafam iyi değil kafam kötü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Takıntılısın hacı, git bence doktora. Hayatını mahvediyo yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 dostum sakin psikiyatra gitme, dayayacak ilaclari hemen. garip garip gezeceksin. psikolog daha iyi boyle durumlarda. sende bu durum takinti olmus, asabilirsin biraz destekle. telasa kapilma. ki bahsettiklerin bende bile oluyo bazen. ama arabayla geri donmuyorum, tek fark o :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SmithWesson Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Şöyle düşünüyorum, bazı olayların sonuçlarını kaldıramayacağımı düşünerek kafamda o sonuçlarla ilgili kurgulamalar yapıyorum. Kendime güvenim azaldı sanırım zamanla. Hareketlerim konusunda güvenim yok diye düşünüyorum. Bu azalmanın nedenini bilmiyorum ama durum böyledir heralde. Amaaan olan olur olmayan olmaz gibi bir ruh haline giremiyorum. Yeni işe başladım ssk başlasın hemen yardım alacağım zaten. Ama 1 ay falan geçmesi gerekiyor sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 Geçmiş olsun. Anksiyete yaşıyorsun büyük ihtimal ama yine de emin değilim. "Anksiyete (Wikipedia)" said: Terleme, titreme, çarpıntı vs. gibi bedensel belirtileri görülebilir. Başına kötü bir şey geleceğini düşünme, rezil olmaktan veya komik duruma düşmekten korkma gibi bilişsel (düşünsel), fakat çoğu kez nedeni belirsiz, tanımlanamayan bir gerginlik durumudur. Anksiyetenin obsesif-kompulsif bozukluk, obsesif kişilik, panik atak, depresyon gibi bir çok türü var. Psikologa gitmen şart, bir süre ilaç kullanıp ardından terapi uygularlar diye düşünüyorum. Yukarıda da denildiği gibi, doktora gitmelisin. Geçmiş olsun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saplashaman Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 Abimde evin kapisini kitledimmi diye 50 kere donup bakardi herif simdi pAranoid sizofren Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sandalye Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 Alkol iç, öyle dene birde olmadı psikologa gidersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lemuria Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 OCD ile ilgili yaptığımız konuşmaları okuyabilirsin. durumun benzer gibi geldi bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 abi arabayla neden geri dönöyorsun ki ha birini ezsen zaten farketmemen imkansiz. cok mu gta oynadin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lemuria Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 çok gereksiz bir yorum olmuş bu söylediğin. çok gta oynadığı için geri dönmüyor, çünkü geri dönüp bakana kadar zihnin sana rahat vermiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 abi nasil yani geldin beni ezdin farketmez misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
iarwain Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 bende yolda yürürken cebimden paramı düştü diye arkama bakıyorum hep.sonra paramı çıkarıp sayıyorum.sonra haliyle insanlar bakıyor,bakanların paramı çalacağını zannedip koşmaya başlıyorum.hemen bir taksiye biniyorum.eve gidiyorum.tüm paramı taksimetreye veriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 Seele said: abi nasil yani geldin beni ezdin farketmez misin? Obsesif bir insan bu sefer de "ya acaba ezdiysem de ben farketmediysem" veya panik atak boyutunda "ya farkında olmadan insanların üstüne sürüyorsam" diye endişe edebilir. Adı üstünde, endişe bozukluğu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lemuria Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 Anlayışsızca bakmak yerine, dalga geçmek yerine, bununla yaşamak zorunda olan insanlara anlayış gösterin. Ben kendimle ilgili duruma hala karar vermedim. Doktor a gitmeli miyim bilmiyorum. Kimsenin bir etkisi yok hayatımda, ne annemle ne de kız arkadaşımla henüz paylaşmadım. forumda okuduğum andan beri aklımda ama, endişeleniyorum, sallamıyorum. karışığım. neyse sözün özü, bu iş bilgisayar oyunları ile kıyaslanmayı haketmeyecek kadar ciddi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 Obsesiflik bu. Herkesde mevcuttur ama kuruntuların olmadığını kendine kanıtlama ihtiyacı hissediyorsan klinik doza geçmişin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 Evet en belirgin psikolojik bozukluklardan birisi gibi bu günümüzde. Bende de var, hepimizde var. Bir ölçüde yararlı fakat bazen çoğumuzda ölçüsüz olabiliyor ve benzer sıkıntıları çoğaltabiliyor. Fakat seninki biraz doz aşımı olmuş gibi ama bence aşabilirsin bunu. Şöyle, geri dönüşlerinde o hatayı yapmadığını anlıyorsun. Benzer bir durumda tekrar bakıyorsun başka bir olay için, bir hata yapmamışsın. Geri gitme falan da dahil. Sonunda kendini biraz abarttığına inandırabilip davranışlarını yönlendirebilirsin. Kuşkuların biraz azalır. Eğer bunu da denediysen ve fayda etmediyse psikolojik yardım şart gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Psikologa git. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelotti Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Evet obsesiflik. Yakin olani bende de var, mesela herhangi bir brosur veya kagit veya ustunde yazi yazan herhangi bir sey. Ilk kelimesini olur da okursam tum kagidin her bir noktasini okuyana kadar rahat etmiyorum. Oldu da yanindan gectim okumadan geri donup tekrar okuyorum. Kotu bir olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trigger Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 bendede vardı psikiyatriste gittim ilaç yazdı 2 senedir kullanıyorum fazla büyütme git doktora geçer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lemuria Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 bu ilaçların hayatında kötü yan etkileri oldu mu? ya da ne tür değişime yol açtılar? bu değişimi nasıl farkettin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar