senko Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 nası bişiyi şöyle bişiyi şimdi benim bir bash scriptim var kendi bilgisayarımdan putty ile bir makinaya, o makinadan da ssh ile başka bir cihaza bağlıyım. bu bağlı olduğum cihazda scriptimi çalıştırmak istiyorum, yalnız ben kendi bilgisayarımı kapatsam bile onun hala çalışmasını istioyurm çünkü 2-3gün sürecek bir işlem kendisi. bunun için bir komut yöntem bişiler var mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 root olarak çalıştıramıyo musun? edit: sanırım aslında bu scripti daemon olarak çalıştırman lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 root olarak giriyorum tüm makinelere zaten işlemi yapacağım makinada da root'um. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 hmm bak şey vardı, nohup komutu... logout olsan da script çalışır bu komutla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 uzak makinedeyken sh ./calisacak.sh & yapsam olur sanırsam. sonra exitleyerek çıkarım ssh'tan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 nohup ./calisacak.sh & yapman yeterli diyo manual =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 onun yerine ekrana bastirdigi hedeyi de gormek / arada bir takip etmek istiyorsan, 'screen ./x.sh' yap, sonra ctrl + a + d yapinca screen i geride birakip yeni terminal acmis olursun. screen -r da o ekrani yeniden gosterir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 screen için : http://aperiodic.net/screen/quick_reference wikipedia da şöyle bi uyarı var Overcoming hanging Note - Nohuping backgrounded jobs is typically used to avoid terminating them when logging off from a remote SSH session. A different issue that often arises in this situation is that ssh is refusing to log off ("hangs"), since it refuses to lose any data from/to the background job(s). This problem can also be overcome by redirecting all three I/O streams: nohup ./myprogram > foo.out 2> foo.err < /dev/null & Also note that a closing SSH session does not always send a HUP signal to depending processes. Among others, this depends on whether a pseudo-terminal was allocated or not. edit:link ekledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 tam komut şu mu oluyor o zaman screen x.sh x.log 2>%1 & Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 eheh sürekli uygulamalı kullanan adamın hali başka tabi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 screen'de output u bi yere bastirma ihtiyacin yok. input'un dev/null oldugunu gostermene de gerek yok. sen aktif kullaniciyken submit etmissin gibi calisir o. pulkas'in dedigini tecrube etmistim daha once, dogru dimis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 o zaman screen ./x.sh yapıp bırakıyorum nadasa. script kendi içinde yazıyor zaten logları errorleri dosyalara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 ./x.sh & bu niye olmuyo benim bildigim canavar gibi olmasi lazim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 o backgroundda kosturuyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 nohup olmuyo mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 sorunluymuş. ben de bilmiyodum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uk Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 bu is icin nohup pek iyi bi yontem degil sonradan programin olebilir boyle seyler icin screen en mantiklisidir hatta screen in en guzel avantajlarindan biri de birden fazla pencere mantigiyla calisabilmesi, yani her bir penceresi bi terminale denk geliyor gibi bisi ben uzun surecek veya sonradan devam edecegim tum islerim icin onu kullaniyorum bir de sana tavsiyem kisayollarini ogren, zaten 5-6tanesini bilsen temel olarak islerini halledersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 ben sahsen tek bir terminal acip yine de screen kullaniyorum. sonucta aniden kalkiyorsun bazen, screen i atiyorsun arkaya; sonra gittin baska bi bilgisayara. screen -r diyip id girdiin, hoooop hayat sana güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar