Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

amd 3200+ mi yoksa intel 3.4 mu almali?

riglous

Öne çıkan mesajlar

intel daha hızlıdır daha palıdır... Param var dersen tabikide intel bunun tartısması bile olmaz...

param cebimde kalsın ve gayet yüksek performans alıyım dersen amd al sonucta fiyat/performans açısından amd de intel den her halukarda üstün..

Bu konuda tartışılcak biseş yoktur amd denin her modelindeki ayni hızı veren inteeller her zaman daha pahlıdır...

Arkadaş demişte amd denin performansı daha iyi de öle bir şey yok fiyatı daha ucuz sadecene... (bende daha yeni degistirdim masa üstümü intel den amd ye geçtim benim fikrim intel e o kadar pora verilmez)
Sosyal ağlarda paylaş

Yok zorlayınca INTEL üstün çıkıyor ama ev kullanıcısı için 3.2 her halükarda fazla. INTEL bence şu an fiyatlarını geri çekmeli, hala ismi sayesinde satıyor ama fazla uzun sürmez. Birilerinin INTEL alışkanlığı var ama AMD alışkanlığı olanlarda çoğalmaya başladı. Bakalım nereye kadar. NVIDIA vs 3DFX gibi bir son olmaz ama birisine bişi olacak bence.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ravenloft, 13 Ekim 2004 14:01 tarihinde demiş ki:
intel daha hızlıdır daha palıdır... Param var dersen tabikide intel bunun tartısması bile olmaz...

Amd nin en hızlı işlemcisi olan fx 53 ün yanına intelin en hızlı işlemcisi YAKLAŞAMIYOR. bakın denk ya da hızlı değil. yaklaşamıyor.

amd 3200+ intel 3.4 e yaklaşamaz. intel 3.4 açık farkla önde.

Kulaktan dolma sözlerle donanım olmaz. Amd 64 3200+ dedim ben biraz önce umarım alırken şaşırmazsın. 64 bitlik olduğu için anakartta da biraz dikkatli olmalısın.[signature][hline]Si vis pacem, para bellum
Sosyal ağlarda paylaş

param olsa bile yinede Amd den vazgeçmem performans olarak istenileni veriyor
ha bu intel veremiyor anlamına gelmiyor seçim meselesi.

amd lerde karşılaştığım tek bir sorun var oda yazın ısı sorunu çıkarması onuda çözmenin yolu sağlam bir fan dan geçiyor
kimi zaman orjinal amd fanı bile yeterli gelmeyebiliyor
ama ne demişler gülü seven dikenine katlanır :)[signature][hline] Where are you tonight?
Wild flower in starlit heaven
Still enchanted in flight
Obsessions lament to freedom.......

Sosyal ağlarda paylaş

daha önce AMD demiştim yine diyorum evet AMD'yi binkez Intele tercih ederim.

Intelden sonra AMD Kullanan ve aradaki farki anlayan biri olarak diyorum bunu...

Bu arad aherkes AMD ıslemcılerının cok ısındıgından sıkayetcı ama beınm ıslemcı max 38c'yi gecmedi daha :)[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.

Sosyal ağlarda paylaş

amd ısınıyor diyenler
intel de o problem yok diyenler

bir amd 2500+ bir de intel 2.4 ün fanlarını sökelim
söktük mü
şimdi ikisini de çalıştıralım
çalıştırdık mı
dakika tutalım
tuttuk mu

amd çook daha uzun süre çalışır vaziyette kalıyor. ama intel çok daha çabuk kapanıyor. demekki neymiş. amd de sıcaklık problemi yokmuş.

bu arada işlemci yanmaz mı? yanmaz. default haldeyken fansız çalışırsa yanmıyor. yani ben daha yakamadım. intel 100 derece gördüm, unutup naturel selection oynuyordum :D. amd 90 derece. ama yanmadılar.[signature][hline]Si vis pacem, para bellum
Sosyal ağlarda paylaş

said:
uyushuk, 13 Ekim 2004 18:40 tarihinde demiş ki:
bu arada işlemci yanmaz mı? yanmaz. default haldeyken fansız çalışırsa yanmıyor. yani ben daha yakamadım. intel 100 derece gördüm, unutup naturel selection oynuyordum :D. amd 90 derece. ama yanmadılar.

hoppaaa arkadaşı kutluyoruz ilk defa 100 derece gördüm lafı beni benden aldı hoppaaaa[signature][hline]O kara gecenin içinde küçük umut ışıkları sebatla parıldamaktaydı;Karanlık Kraliçe'nin dehşet kanatları altında korkuyla sinen kimselere alev alev yanan bir yol gösterici olan bir şövalyenin şekline bürünmüş bir umut...
Sosyal ağlarda paylaş

ya intel amd fiyat hiz falan, gercek guce ihtiyaciniz olan heryerde karsiniza g5 cikicak zaten. paraniz ve ihtiyaciniz varsa adres belli ..
7400$ civarina 30" cinematic displayiniz (lcd) ve
Dual 2.5GHz PowerPC G5
1.25GHz frontside bus/processor
512K L2 cache/processor
512MB DDR400 SDRAM
Expandable to 8GB SDRAM
160GB Serial ATA
8x SuperDrive
Three PCI-X Slots
NVIDIA GeForce 6800 Ultra DDL
256MB DDR3 video memory
56K internal modem

fena diil ha ? biraz da ram almak gerekebilir tabi :)[signature][hline][i]"Someday, someone will best me. But it won't be today, and it won't be you."
Sosyal ağlarda paylaş

sen 3.4ghz dual xeon u alirken de dusunuosundur simdi upgrade imkanini vs. o durumda zaten dusunmen mantikli olur ortamda 75% daha fazla performans veren g5 varken ..

bunun disinda uzun sure g5 in ustune islemci cikarmayacagi ortada apple in. daha imac g5 ler yeni cikti ve dual lari da sivi sogutmayla sogutmaktalar. g5 uzerindeki en onemli gelisim laptoplara entegre hale gelebilmesi olucak.

tabi bunun yaninda 8gb ram avatajinin yaninda athlon 64 ler gibi 32 bit uygulamalari da native olarak calistirabilmesi ayri bir durum.[signature][hline][i]"Someday, someone will best me. But it won't be today, and it won't be you."
Sosyal ağlarda paylaş

bu forumda sorulan sorular dahilinde bi upgrade dusunuyosam
tabii ki upgrade'i dusunucem, kimse burda server acmak icin guclu sistem istememiski, adam oyun oyniycak tabii ki 7400 dolar gibi bi rakam verecekse eksi ve artilarini dusunur
sonuc olarak eger parcalar hala upgrade edilemiyosa buyuk bi eksidir bu.[signature][hline] o_0
Sosyal ağlarda paylaş

bu topic de sen, ben bi de arcane disinda oyun ustunde durmus pek kisi yok gibi, aklimda kalmadi en azindan usendim simdi :P
guc tartisiyoruz. ve server gucu de olmak zorunda diil. power mac ler server amacli aletler degil zaten, o is icin xserve ler var, onlar da g5 ama server amacli.

yuksek islemci gucu, ram kapasitesi, fsb ye ihtiyac duyan 2 alan sadece oyun ve server isleri degil her ne kadar akla ilk gelenler onlar olsa da. video ydu, sesti, resimdi bunlari gelistirmek/editlemek uzerine kullanilan sistemler genelde. ve kas gucu olarak sinifinda rakipsiz.

g5 diye araya girmemin bir baska sebebi de mac ler hakkinda hemen herkesin kulaktan dolma biseyler bilmesi ve cogunun gidip biseyleri arastirmadan 'yuksek performans intel, ekonomik olan amd; intel e kilsan yine amd; cok paran varsa intel alican daha yuksegi yok' tarzi soylemleriydi.

gerek pc lerle gerek pc de asina oldugunuz programlarla uyumluluk konusunda da mac os x le beraber sorunlari minimum duzeye indirdikten sonra microsoft un da connectix den aldigi virtual pc programinin yeni versiyonunu g5 (64 bit) destekli olarak piyasa surmesi bence cebin doluysa kafalarda sorun kalmadigi anlamina gelmekte.

yine de gormeden inanmam derseniz gidin bi mac showroom a kendiniz gorun. zaten uzaktan kasayi gordukten sonra ne bi daa thermaltake e bakarsiniz ne de evdeki pc nize eskiden oldugu kadar sempati duyabilirsiniz ..[signature][hline][i]"Someday, someone will best me. But it won't be today, and it won't be you."
Sosyal ağlarda paylaş

Dralnu olaya noktayı koymuş, yoksa noktalı virgül mü? Neyse en azından bir nokta olayı var.

Velhâsıl, asıl konuya gelirsek; zamanında uzman sıfatıyla dergide yaptığım milimetrik fark ölçümlerini düşünüyorum da... boşverin abi, paranız neye yetiyorsa onu alın.3-5 Mhz için kasmayın derim. Ben bile sıkıldım artık kavun mu yesek karpuz mu yesek yoksa iki kilo elma mı alsak tartışmalarından.

Görüşmek üzere, esen kalın.[signature][hline]Berkin Bozdoğan

DCI - CrystalKeep
Comrehensive Rules
Sosyal ağlarda paylaş

evet benimde gozume oyun kelimesi carpmadi ama eminim ki o alet bariz oyun makinasi olarak kullanilcak, bu durumdada benim dedigim olay(parca degisimi, mac-oyun uyumlulugu) ortaya cikiyo..
yoksa bende kendi bilgisayarimi genelde zaten oyun disi amaclar icin kullaniyorum(java)...
mac'leri gorme konusuna gelince; cevremde sahip olan insanlarda var, reviewlerini de okuyorum, ayni zamanda okulda comp. lab.te de asagi yukari hergun kullandigim aletler.. yani kulaktan dolma bilgilerle konusmuyorum.

sonucta tercih meselesi ama demek istedigim en azindan bana kalirsa daha iyi alternatifler var...[signature][hline] o_0
Sosyal ağlarda paylaş

bence amd al amd hem hızlı hem çok ucuz ıntel pahlı ver çok dandik. zaten amd 3200 pentium 4.7 ye eşit oluyo bu yüzde amd al fakat ben beklemeni tavsiye ederim çünkü amd 4000 serisi ve 5000 sersi çıkacak bu yüzden biraz beklenmeni tavsiye ederimi intel alırsan yanlış yaparsın çünkü intel hem pahalı hem pahalı hem dandik. Amd alırsan da yüksek performans için iyi bir epox anakart ve bir kasa alman lazım çünkü epox dışındaki ana kartlar çok düşük performans sağlıyor ve çok ısınan amd için de iyi bir kasa lazım[signature][hline].:$h@d0w&kn!ght:.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...