Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Katana alinabilecek bir yer ariyorum...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Sahiden ben de o kata işine takıldım. "Kata" sözcüğü japoncada form gibi bir anlamı var ve savaş sanatlarında mükemmellik, yenilmezlik gibi şeyleri sembolize ederler. Yani bir nesne değil, olayın ismidir "kata"

edit: Emin olmadığımı söylemeyi unuttum. Yani söylediğim her şeyden eminim ama katana'ya kata denilip denilmediğini bilemiyorum. Ama kata'dan türetilmiş gibi duruyor sözcük. Yok mu Japon dili ve edebiyatı okuyan?
[signature][hline]AFS'den nefret ediyorum. Sevdiğim geri dönene kadar da nefret etmeye devam edeceğim.

[Bu mesaj Kendercik tarafından 16 Ekim 2004 21:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Biliyorum kata'nın ne olduğunu :) Sadece bir an başka birisinden duyunca "acaba katana'ya kata deniliyor olabilir mi?" tereddütüne düştüm o kadar. Yoksa ben katacıyım zaten ;)[signature][hline]AFS'den nefret ediyorum. Sevdiğim geri dönene kadar da nefret etmeye devam edeceğim.
Mesaj tarihi:
konuşuldu Kadıköy'de Yüzbaşıoğlu ama ara sokak deyince aklıma geldi, Kadıköy'de ara sokaklarda falan antikacılar vardır. Onlardan birinde demir örgü zırh görmüştüm (sadece üst bölüm, kısa kollu) Paslı eski birşeydi ancak bakımı yaptırılabilir falan. Yine bu dükkanlarda bulunur belki birşeyler. Ama ne derece göz zevkine hitab eder bilemem.[signature][hline]AFS'den nefret ediyorum. Sevdiğim geri dönene kadar da nefret etmeye devam edeceğim.
  • Yeni Oluştur...