Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

köpeğime nsl tualet alışkanlığı edindirecem

fezo1907

Öne çıkan mesajlar

evt bnm evde iki tatlı belam var biri nkara kedisi 6 yşnda kız ama 1 ay önce başına büyük bir bela açtık ve bir köpek aldık bir başka anlamla canavar ou e kadr çok sevsemde on bu is mi takmaktna kendimi alamıyoru mgerçekler bu çnkü köpeğim bir americn cocker ve inanılmaz şımarık ve yaramaz ve sürekli eve pisletiyo yakında altına bez bağlıcm dışarı yapamıyo çnkü bebek bi fikir verin
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
fezo ilk olarak evde biryere kaka yapmış ise o bölgeyi çok iyi temizleyeceksin ve köpeğe biraz kızacaksın. köpek zaten suçunu bilir vede anlar :)
daha sonra kedi kumu yöntemine alıştırabilirsin. çiş ve kaka damlaları var bir gazete serip üstüne bu damlaları sıkıp deneyebilirsin..[signature][hline]===> orc_lord <===
orc_lord in melancholy (day 29)
Buddy'nin resimlerine gider..di...
Buddy'nin resimlerine gider...
Pati Pet
PLAYINGARENA
*Başta kuşu,tavşanı ve balıkları öldüğü için yas tutar*

Sosyal ağlarda paylaş

orc_lord kızacaksın demişte şunuda belirtiyim bir yere tuvaletini yaptıktan ve iş bittikten sonra kızarsan, azarlarsan köpek neye kızdığını anlamaz. O yüzden kızacaksan tam o olayı yaparken kızman lazım :) veya hiç kızmayıp istediğin yere yaptığı zaman ödüllendirirsen ve seversen zamanla alışır aynı yere yapmaya[signature][hline]
Albert Einstein, bilinmeyen bir tarihte demiş ki:
Technological progress is like an axe in the hands of a pathological criminal.

a.k.a Dodo
Sosyal ağlarda paylaş

Köpeğini iş üzerinde yakalarsan arkasına geç ve büyük bir gürültü çıkar.eğer köpeğin küçükse baya etkili oluyor.köpeğin pislediği yeri sirkeyle temizlersen de vazgeçirebilirsin.nitekim tecrübelerim sonucu köpeklerin sirke kokusundan nefret ettiğini öğrendim :)
Sosyal ağlarda paylaş

kopegi ilk once sadece 1 odada dolasmasina ve yasamasina izin ver.Bu odanin zeminini gazete ile kapla.. zamanla, genelde nereye kaka yapiyorsa oraya dogru gazeteleri kucult ve en son olarak 1 yaprak gazete kalsin.. bir sure o gazeteye yapsin.. sonra gazeteyi zamanla kapiya dogru ilerler.. apartiman kapisinin disina kadar basarili bir sekilde gelince.. disari cikin ve kopeginin kaka ve cisini yapmasini istedigin yeere gazeteyi koy.. boyle 1-2 hafta disariya gazete ile cikin ve gazeteye yapsin.. sonra gazeteyi yok et.. bitti gitti.. artik kopegin eve kaka cis yapmiyor..
bu arada kaka ve cisi dogru yerlere yapinca hemen odullendir.
yanliz odul olarak yiyecek vermek pek dogru birsey degil cunku ileride kopek her yaptigi sey icin surekli sana, eline bakacak ve bu pek hos olmuyor.. odul olarak onu sev, oyun oyna vs vs..
bu arada bu egitim oyle oyle birkac haftada bitmiyor.. yaklasik 2-3 ay surer.. sabirli ol ve kopeginle iyi gecin.. dogru seyler yaptiginda "afferim" de, sev.. kizma yontemin kesinlikle vurmak olmasin. kizdigin zaman onunla ilgilenme bir sure.bu onlar icin en buyuk ceza!!! eger cok tehlikeli birsey yaptiysa ve yussuz bir kopek ise ensesini sikistir. bu kesinlikle yanlis bir yontem degil..
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
ayrıca bir bilgi daha verelim köpekler yattığı yere çok zor kalmadığı sürece hatta asla tuvaletini yapmaz..[signature][hline]===> orc_lord <===
orc_lord in melancholy (day 30)
Pati Pet
PLAYINGARENA

Sosyal ağlarda paylaş

kesinlikle katilmiyorum..
benim kopegim bircok kez yatagina cisini yapti..
kucuk kopekler genelde cisini tutamiyor bu nedenle ozellikle yatagina cisini yapabiliyor..
bazende degisik zeminleri yadirgiyor ve cis yapiyor..
bunlar bilinsin de "aa niye cisini yapti yawww.." demesinler :-P
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
hayır efenim :)
köpeğini eğer hep aynı bir yere yatırırsan ve altına gazete vs. serersen köpek havlar havlar çişi gelince ama yapmaz. asla zor kalmadığı durumda. buddy ve diğer komşu köpeklerden çok iyi biliyorum..
birde köpeği dışarıdaki çimlere vs. ye yapmaya alıştırınca köpek daha sonra evdeki halıları çim gibi görebiliyor, yada en azından benimki öyle :)[signature][hline]===> orc_lord <===
Pati Pet
PLAYINGARENA

Sosyal ağlarda paylaş

valla katılıyorum sokaktan bakam bi pekin getirmişti eskiden zar zor kabul ettirip almıştık (ben ufak köpekleri ozaman birzseverdim ) her neyse akşam köpegi banyoya koyduk köpe banyoda fır dönüyo açtık kapıyo havlıyo yere bi gazete koyduk tuvaleti falanmı geldi diye köpek dogru üzerine çıktı ve tuvalaetini yaptı değişik bi köpekti akşamda banyoda uyusun dedik uyumadı kapıyı tırmalıyo kapıyı açtık köpewk yerde uyumuyomuş hanfendi atakta bulduk sabah neyseki ertei gün gitti
(ne öle kedi gibi git kedi al minicik köpek demeye şahit lazım)[signature][hline]:))) !!!
........................
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
vallaha benim buddy'de sorun olmuyordu :)
köpek soğuk istiyordu zeminde soğuk olunca buluyordu kafayı :)[signature][hline]===> orc_lord <===
Pati Pet
PLAYINGARENA

Sosyal ağlarda paylaş

kopegin hep ayni yerde yatmasi ve cisi gelince havlamasi bir kere istisna..
ben simdiye kadar bircok kopek besledim ve bircok kez veterinerde ve egitim merkezlerinde bulundum..(yardim, vs icin..)
iste soyledigim gibi bir egitim uygularsan zorluk cekmessin..
ama sunu unutmaki egitimin en onemli kismi sabirli olmak!
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
niçin istisna olsunki eğitimi verdikten sonra herşey mümkün..
köpeğini yavru iken al petshop vs. den yep yerde veya gazete üstünde yatmaya alışıklar evdede aynı düzen oluyor. yattığı yerlerde yapmıyorlar kesinlikle. petshoplarda zor durumda kaldırkları için yapıyorlar..[signature][hline]===> orc_lord <===
Pati Pet
PLAYINGARENA

Sosyal ağlarda paylaş

ben de diyorum ki..
yavru kopekler kaka ve cislerini tutamiyabiliyorlar!
hatta bazen yataklarina bile tuvalet yapabiliyorlar!
bircok yavru kopek cisini tutamadigi icin oyun oynarken bile cisini yapar..
benim kopegim yuz ustu ytarken oyun esnasinda cisini yapti bir seferinde..
orc, konuyu dolandirip duruyorsun..ben senin kopeginin bakimini ustlenemeyecegini soyleyrek kopegini vermek istedigin gunlerdeki paticikte actigin forumu hatirliyorum..simdi lutfen gereksiz konuyu uzatmayalim.. bu bilimsel olarak boyledir zaten.. her yavru cisini tutamaz!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
orc_lord, 14 Ekim 2004 21:40 tarihinde demiş ki:
çiş ve kaka damlaları var

nasıl ya? :)[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fezo ilk olarak evde biryere kaka yapmış ise o bölgeyi çok iyi temizleyeceksin ve köpeğe biraz kızacaksın. köpek zaten suçunu bilir vede anlar :)
daha sonra kedi kumu yöntemine alıştırabilirsin. çiş ve kaka damlaları var bir gazete serip üstüne bu damlaları sıkıp deneyebilirsin..

kopek sictigi yeri 2-3 dakkaya unutuyo
anca aninda yakalayip gotureceksinn
gazeteyle vuracaksin

ama sen uyuyodun yada icerdeydin
kopek sicmis
gel kopege sictigini goster vur olmaz[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ardeth, 16 Ekim 2004 12:17 tarihinde demiş ki:
said:
çiş ve kaka damlaları var

nasıl ya? :)

kesinlikle ticari yaklasimli birsey.. cogu kez de ise yaramiyor zaten.. maksat millet alsin denesin firma da para kazansin..
halbuki kopegin gisini yaptigi zaman gazeteyi ustune koy, gaete emsin cisi yada kakayi.. sonra onu kullan. hemde bedava.. :)
//
infaqted vurmak dogru degil.. bu tur hareketler sonucu kopek ya piskopat olur yada korkak.. cok kizdiginiz zaman ensesini sikin(yalniz her zaman acimayabilir,kopek "vik"lesin braz)
Sosyal ağlarda paylaş

bence orc lord haklı çünkü bnm köpeğimde hiç yapmadı ama tabbiii her köpek aynı omayabilir bu arada hepinize gerçekten çok teşekkürler çnerileriniz için bir yardımım olursa bnede size önerilerimi göndermeye çalışıcam heralde köpeğim için sizin önerilerinizden bri tanesi yararlı olur bu mükemmel olur çünkü eve pisletmesinden artık bıktım :)))
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...