Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdısında master (bu farklı bir durum ama)

titanguard

Öne çıkan mesajlar

A1 veya a2 seviyesnde almanca bliyorum.Burda yogun bir programa gitsem,universitedende kabul aldiktan sonra onlarin sinavlarinda seviyem b1 ciksa ve bunun uzerine seviyem iyi oldugu icin beni 6 aylik avusturya veya almanyada kursa tabi tuttuktan sonra mastera baslasam olur mu?

Simdi kendimi bildim bileli ingilizce ogreniyorum fakat hala uber bir sekilde konusamiyorum.Daha yeni ogrendigim bir dil ile master yapmak cok dogru olur mu?

Hani sonucta okul baslayana kadar orda 6 ay kursa gitcem basarili olursamda 6 ay orda yaip kalkcm okul baslayana kadar.Kisacasi almanya veya avusturya da 1 sene kalmam almanca seviyemi okuncak duzeye getirir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Isin aslı soyle ingiltere,amerikaya gitcek kadar durum yok.Malum almanya veya avusturya olmak zorunda kalıyor.Kaliteli egitim sonucta orda ve harc sistemi var.Eger derseniz cok zor falan,o zaman estonya,letonya,polonya veya macaristanda 4000 euro ya yapıcam.

Hani bu saydıgım 4 ülkede yüksek lisans yapıcaksam hic yapmıyım daha mı iyi?

Muhendislik ogrencisiyim de
Sosyal ağlarda paylaş

Bence sen şimdiden 1-1,5 yılı gözden çıkar git Almanya, Avusturya'ya orada dil öğren. Bence bu mümkün yani biraz sosyal hayatın iyi olsun, türklerle takılma tamamdır gibi.

Estonya, Litvanya, Pol, buraları salla gitsin ben üstüne para verseler 10 kere düşünürüm. eheh
Sosyal ağlarda paylaş

Sen ne yapmak istiyorsun, bence bir amacını söyle de, ona göre cevap vereyim. Yoksa boşu boşuna sayfalarca yazı dönecek burada.

Türkiye'de kalmak istemediğin için mi gitmeye çalışıyorsun? Yurtdışında mı yaşamak istiyorsun?
Yurtdışı göreyim gözüm gönlüm açılsın mı diyorsun?
Yurtdışında okuyayım, TR'ye dönüp yukarıdan başlayayım mı istiyorsun?
Başka bir sebep mi yoksa?

Önce bir asıl amacını söyle, ondan sonra doğru yolu işaret edelim bence. Yoksa boşuna yorulacaz..
Sosyal ağlarda paylaş

Okuyamazsın, ben B1'im, Almanya'dayım (erasmus) master öğrencisiyim eğer almanca derslere de baktım (aldığım tüm dersler ingilizce neyseki) hiç bir şey anlamadım.

Almanya'da almanca bir master programına başvurmak için C1 istiyorlar bildiğim kadarıyla. İngilizce programlar için de TOEFL gerekiyor. Çoğu okul 3.0+ not ortalaması istiyor ön şart olarak.

A1 - A2 almanca biliyorum, almanca master yapıyım dersen 1-2 sene almanyada kurs + yoğun konuşmayla almanca çalışman lazım kesinlikle başka türlü imkansız.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...