Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gerçekler üzerine (Hartenstein'ın Anısına)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bir de, pesin pesin belirteyim, amerikayi kotulemek, almanyayi yuceltmek (veya vice versa) gibi SACMA bir amacim yok.

daha dogru bilgiler isiginda yorum yapilmasini istedigim icin birseyler yaziyorum. hala da, bir tarafi kesin cumleli sonuclara ulasmaya calismanin dogru olmadigini dusunuyorum.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
Mesaj tarihi:
said:
wanderer1985, 09 October 2003 19:22 tarihinde demiş ki:
said:
Absolut, 09 October 2003 17:19 tarihinde demiş ki:
Sen neden birden Nazi Almanyasının savunucusu oldun ki anlamadım.

asil ben boyle bir fikre nasil kapildigini anlamadim?

said:
Bu arada Almanların Atom bombasını Amerika ile aynı tarihte buluyorlar ama yanılmıyorsam İngiliz sabotajcılarınca fabrika imha ediliyor. Alamanlar ilk kullanan olsalardı şu an Avrupa diye birşey kalmazdı geriye.

yanlis bilgi.
atom bombasi seruveninin asli sudur:

Aslen danimarkali olan Niels Bohr, Hitler danimarkaya girdikten bir sure sonra amerikaya gider.(hatta amerikalilar ona nicolas baker diyeceklerdir, ama tabii tutmayacaktir) orada Einstein'a almanların (unlu kimyacilari Otto Han onderliginde) atom bombasi gelistirmeye calistiklarini, bu yolda da epey ilerlediklerini soyler. Einstein bunun uzerine baskan'a o meshur mektubunu yazar (aslinda mektupta bombanin kullanilmamasi ile ilgili seyler vardir) ve ABD, Oppenheimer onderliginde, unlu Los Alamos atom bombasi projesini baslatir. Netice proje basariyla sonuclanir ve bomba ABD'de denenir. Oppenheimer'ın ilk sozleri ise "aman allahim biz ne yarattik?" gibi birseyler olur. (not: burada radyasyon'un etkileri de gayet guzel bilinmekte, sizi kim nasil kandirmis anlamadim.)

sonra her ne kadar oppenheimer "bunu kullanmayin, kullanmaniz insanlik sucu olur" dese de, ABD hukumeti bu bombayi kullanir.

savas bittiginde anlasilir ki ne almanlar, ne japonlar bu bombayi yapmaya asla yaklasamamislardir bile.

----

bunlara ben hic birsey katmadim, bana cevap veriyor gibi bir sey yazmayin. benim cumlelerim degil bunlar.

artik size ne dusundurturler bilemem.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

asil senin yazdigin yanlis, ingiliz komandolarin meshur norvec olayi ve guney atlantikte uranyum ve sair ekipmanla batan japon denizaltisi yokmus gibi almissin.

bakiniz alman atom bombasinin engellenmesi icin yapilan calismalar, hatta ingilizler heisenbergin almanyanin onde gelen bilim adami olmasi nedeniyle 44 te verecegi bir konferansta atom bombasi uzerinde calisiyor oldugu uzerine en ufak renk verecek olursa onu oldurmek uzere bir dil bilimciyi bir tabanca ile konferansa gonderdiler :

http://www.au.af.mil/au/awc/awcgate/mcnair41/41naz.htm

---------------------------------------------------------
At the inception of World War II, leading physicists on all sides were cognizant of the possible revolution in explosive power that might be extracted from a uranium bomb. However, each side was faced with a huge investment and scientific challenge before theoretical knowledge could be converted into an operational atomic weapon.

American and British nuclear physicists felt they started their A-bomb projects considerably behind their German counterparts and feared Hitler's forces would be the first to have use of atomic arms. This evaluation was based on a number of considerations: (Note 23)

The high caliber of German theoretical and experimental physicists like Otto Hahn, Paul Harteck, Werner Heisenberg (Note 24), Fritz Strassman, and Carl-Friedrich Von Weizsacker;

German control of Europe's only uranium mine after the conquest of Czechoslovakia;

German capture of the world's largest supply of imported uranium with the fall of Belgium;
German possession of Europe's only cyclotron with the fall of France;

German control of the world's only commercial source of heavy water after its occupation of Norway.
Attacks on German nuclear installations from 1941 until the end of 1943 were not effective in doing more than harassing the German nuclear research effort. A key target was the German-controlled heavy water production plant, Norsk-Hydro, at Vemork, Norway. (Note 25) Heavy water was required to conduct nuclear fission experiments and denial of the Norwegian plant's output would cripple the German atomic bomb research effort.

British intelligence recommended destruction of Nosrk-Hydro at the earliest possible date. British paratroopers failed in their first raid in late 1942 when their gliders crashed during infiltration. In February 1943, six Norwegian saboteurs supplied and trained by the British, dynamited the heavy water facilities and disrupted production at Norsk-Hydro for two months. Upon seeing a resumption of German production at the site, the RAF and American Eighth Air Force dropped over 400 bombs on the plant on November 16, 1943, inflicting only light damage. (Note 26)

This raid, however, had positive results in that it persuaded the German authorities that Norsk-Hydro was an unsafe location for their heavy water production. Berlin decided to move every-thing back to Germany. This was a fatal mistake.

British intelligence learned of the timing and route of the German shipment of heavy water to Germany, and positioned a No
Mesaj tarihi:
yazdiklarimin hicbiri yanlis degil.

aksine yazdiklarimda amerikalilarin almanlarin atom bombasini bitirmeye yakin olduklarini sandiklarini bile soyledim, amerikalilarin bu saniyla hareket ederek los alamos u baslattigini soyledim.

bunun yaninda verdigin linkde belirtilen seyleri de yapmis olmalari gayet normaldir ve dediklerimle uyumludur.

ayrica verdigin linkelerde savasin sonunda almanlarin surecte aldiklari yol hakkinda bilgi yok ki benimkiyle celissin.

verdigin linkde, heisenberg'in bilerek alman calismalarini yavaslatmis olabilecegi bile yaziyor.

benden buyuk birisin, tartisma adabini bilirsin. ama 2 sayfa yazi bulup da, icerigini bile kontrol etmeden bir ithamda bulunman cok hatali.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
Mesaj tarihi:
verdigim dokumanlarda dikkatini cektiyse ingilizlerin norvec hareketinde agir su tasiyan mavnalari batirmasinin almanyanin nukleer b ombayi diger ulkelerden once yapma imkanini suya dusurdugunu acikca belirtiyor. bu `yanina bile yaklasamamak` degil, sabote edilmek. sabote edilmese demek ki gomeceklerdi londraya.

heisenberg olayinin anlatildigi siteye biraz daha bak, hala saibede kalmis bir olay onun atom bombasi konusundaki icraatlari.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
1) oppenheimer o lafi kesinlikle soyledi. feynman'in kitabina bak.
einstein'da soyledi o ayri.

2) kusra bakma ama senin kaynagindan buldugum bir yazi ile sana bir cevap daha vermek istiyorum, artik aglarmisin guler misin:

Bombardment of Tokyo's Nuclear Labs
Japan's scientific community was also aware of the explosive possibilities of an uranium bomb. During World War II, the Japanese Army funded one nuclear research project in Tokyo and the Japanese Navy started two other such projects.

The lieutenant general who ran the Aviation Technology Research Institute of the Imperial Japanese Army, Takeo Yasuda, followed the scientific literature on the potential for large energy releases due to nuclear fission, and ordered the first study of the subject in April 1940 in Japan. (Note 29) Yasuda passed this mission on to the Japanese Physical and Chemical Research Institute that, in turn, gave the assignment to Japan's leading nuclear physicist, Yoshio Nishina who had previously worked with Niels Bohr in Copenhagen. Nishina worked on this problem at his research institute, the Riken, equipped with a small staff, a small cyclotron, and marginal funding beginning in April 1941. (Note 30)

In the Spring of 1942, the Japanese Navy began its first of two parallel research projects. The Japanese Naval Technological Research Institute convened a group of outstanding scientists to look into the feasibility of a Japanese atomic bomb. (Note 31) After ten meetings, this scientific panel concluded that "a bomb would necessitate locating, mining and processing hundreds of tons of uranium ore and ...U235 separation would require a tenth of the annual Japanese electrical capacity and half the nation's copper output." (Note 32) They decided the bomb was feasible, but could not be built by Japan before the war's likely end. The Japanese Navy therefore dropped the project on March 6, 1943.

The Japanese Imperial Army project under Dr. Nishina continued however, and was later supplemented by the Imperial Navy's second nuclear program, this one financed by the Fleet Administration Center. The Navy contract was awarded to the University of Kyoto where a second cyclotron was built and operated by Dr. Arakatsu. (Note 33) Each of these Japanese nuclear weapons research projects were underfunded and ran into significant experimental problems. Indeed, Japan was still not very close to a nuclear weapon at the end of the war.

Allied bombs destroyed Nishina's cyclotron on Friday the 13th of April, 1945, terminating Japan's most advanced nuclear research project. (Note 34)

There is some evidence that Germany and Japan were beginning to collaborate at the end of World War II on missile and radiological weapons. One historian wrote that "On or about 17 May 1945 ... a German U-boat commander accede(d) to the Allied directive to surrender, (and) presented the United States with both the documentary and the physical evidence not only that the Nazi Government had achieved a nuclear reactor, but that they had used it to produce radiological weapons which they proposed should be introduced into the conflict by Japan. (Note 35)

The German transport submarine reportedly carried Acharts, aviation material and information headed for Japan for the purposes of aiding Japan's air war with rocket and jet engines and other German V-type bombs." (Note 36)

In addition, and more chilling, the German transport submarine also carried 550 kilograms of unspecified uranium. (Note 37) This led the historian, Geoffrey Brooks, to speculate that it might have been for conversion into Japanese radiological weapons, to be used like a chemical munition, capable of spreading radioactive dust over the the batllefield and with the potential to destroy "a number of major cities, condemning millions of men, women, and children to death by radiation sickness or from lethal cancers contracted by the spread of the material." (Note 38)

goruldugu gibi o denizaltinin o maddeyi japonyaya tasiyip tasimadigi spekulasyondur.

ayrica gayet acik belirtiyor ki japonlar projeden vazgecmislerdir.

daha ne diyim?[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
Mesaj tarihi:
said:
unity100, 09 October 2003 20:12 tarihinde demiş ki:
verdigim dokumanlarda dikkatini cektiyse ingilizlerin norvec hareketinde agir su tasiyan mavnalari batirmasinin almanyanin nukleer b ombayi diger ulkelerden once yapma imkanini suya dusurdugunu acikca belirtiyor. bu `yanina bile yaklasamamak` degil, sabote edilmek. sabote edilmese demek ki gomeceklerdi londraya.

sabote etmese gommeyeceklerdi DEMEDIM, yazdiklarim yanlis degil. yanlis-dogruyu ayird edememen de ilginc yani.
savasin sonunda bi skim yapamamislardi iste almanlar, sebebi bunun gibi sabotajlari da iceren bir kume. nesi yanlis dediklerimin?

damardan "assume" ediyorsun yazdiklarimin icinde "amerika bombayi yapmakla hata yapmistir" diye bir cumle.

said:
heisenberg olayinin anlatildigi siteye biraz daha bak, hala saibede kalmis bir olay onun atom bombasi konusundaki icraatlari.

hem muallakta diyip hem kesin gibi asip kesmemen gerekir madem oyle.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
Mesaj tarihi:
o denizalti orada da belirtildigi gibi maddeleri japonyaya tasiyamadi.

demek ki ihtilafta degiliz, daha once almanya ve japonya atom bombasinin yanina bile yaklasamadi der gibi sezinledim. halbuki senin de burada alinti yaptigin gibi her iki ulkenin de gayet ilerlemis, ancak sabotajla geciktirilebilen atom bombasi calismalari vardi.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
-------------
After ten meetings, this scientific panel concluded that "a bomb would necessitate locating, mining and processing hundreds of tons of uranium ore and ...U235 separation would require a tenth of the annual Japanese electrical capacity and half the nation's copper output." (Note 32) They decided the bomb was feasible, but could not be built by Japan before the war's likely end. The Japanese Navy therefore dropped the project on March 6, 1943.
--------------

--------------
Each of these Japanese nuclear weapons research projects were underfunded and ran into significant experimental problems. Indeed, Japan was still not very close to a nuclear weapon at the end of the war.
--------------

ne diyo bunlar?

hala anlamiyorsun, ben savasin sonunda dedim. kaldi ki savasin hic bir doneminde amerikadan ileriye de gidemediler.
evet CALISMALARI OLDU, calismalari olmadi demiyorum, ama amerikalilardan ileri gidemediler diyorum.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
Mesaj tarihi:
said:
wanderer1985, 09 October 2003 20:17 tarihinde demiş ki:

sabote etmese gommeyeceklerdi DEMEDIM, yazdiklarim yanlis degil. yanlis-dogruyu ayird edememen de ilginc yani.
savasin sonunda bi skim yapamamislardi iste almanlar, sebebi bunun gibi sabotajlari da iceren bir kume. nesi yanlis dediklerimin?

damardan "assume" ediyorsun yazdiklarimin icinde "amerika bombayi yapmakla hata yapmistir" diye bir cumle.

yazdiklarindan oyle geldi, oyle demiyorsan celiski yok demektir.

said:

hem muallakta diyip hem kesin gibi asip kesmemen gerekir madem oyle.

bu heisenbergin kisiligiyle ilgili bir konu, sitede anlatildigi gibi heisenbergin durumu saibeli. bu durumda tutup atom bombasini - kendi soyledigi gibi - geciktirmistir de diyemeyiz, tersini de iddia edemeyiz. yalniz hayati tehlike atlattigi konferansta savasi almanyanin kaybettiginin soylenmesi uzerine yaptigi yoruma dikkat cekerim : "it would be so beautiful if we had won"[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
son cumle ilgincmis. gerci yenildik iyi oldu demesini beklemezdim ama boyle bi laf etmesi de.
dusundurucu.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
Mesaj tarihi:
said:
wanderer1985, 09 October 2003 20:21 tarihinde demiş ki:
ben savasin sonunda dedim. kaldi ki savasin hic bir doneminde amerikadan ileriye de gidemediler.
evet CALISMALARI OLDU, calismalari olmadi demiyorum, ama amerikalilardan ileri gidemediler diyorum.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

dikkatini cekerim 1942 de almanlarin agir su mavnalari batirildi. manhattan projesinin baslangici o tarihlere denk gelir. 1942 de agir sulari naklediyor pozisyonda olmakla projeye o tarihte baslamak cok farkli seylerdir.

neticede bunu bir yana biraksak bile, hic bir savasan ulke digerinin a bombasi calismasini bir guruh agir su mavnasini batirarak bloke edeceginden emin olamazdi o donemde, muttefikler de olamadilar. dolayisiyla once kendileri yapmak icin bombayi tum eforlarini sarfettiler.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
said:
wanderer1985, 09 October 2003 20:23 tarihinde demiş ki:
son cumle ilgincmis. gerci yenildik iyi oldu demesini beklemezdim ama boyle bi laf etmesi de.
dusundurucu.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

beni de dusundurdu. belirsizlik kavramini bulan adam ya nazizmin yaptiklarini mucize eseri gormemis ya da... aksini dusunmek uzucu.

belirsizlik diycektim dalga denklemi demisim ayol. srodinger beni andi herhalde ehe.
[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com

[Bu mesaj unity100 tarafından 09 October 2003 20:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
zaten muttefiklerin bombayi yapmamasi gibi birsey dusunulemez.
yani yapmalari hem mantikli, hem de dogru olandi.

benim elestirim bomba yapildiktan sonraki yapilanlara.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
  • 9 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
şimdi almanlar hayvanşlık yaptı ama amerikalılarda aynı derecede hayvandı demek kadar kör ve odun olmamalı bir insan.
Bu düşünce yapısında ki insanın insanlığından şüphe duyacağım için saygıda gösteremem.

Hitler'in icraatları: Yahudi dinine sahip tüm halkları yok etmek. Irk değildir, bu konuda hatta 13. Kabile diye sağlam bir kitap var. Hazar Türklerinin yahudiliğe geçip Aşkenaz yahudilerinin çoğunluğunu oluşturması sonucu ırk tezi çürümüştür. Ha hitler arada türkte katletmiştir o ayrı.

Sen gidip bir dine mensup insanlardan nefret et , tüm ulusu psikopata bağla ki almanlarda manyaklık her zaman var. Şu an bile.
Git klonlama yaparken genetik deneylerinde yahudilere insanın aklı almayacak acılar çektir, belini kır sonra felç çaresi ara, fırınla, hapset, tecavüz et, aklına gelen tüm işkence fantazilerini dene, öldür, öldürdüğünün kemiklerinden abajur, bağırsaklarından sabun yap!

Daha saymamı istiyor musunuz arkadaşlar?

Bu arada savaşı Almanya kazansaydı burada ki bazı patiler hiç yaşamamış olacağı gibi, topumuz Alman egemenliğinde veya, nefesi ensemizde, yollarda taş kırıp amelelikten tutun, tüm almanların pis işlerini yapacaktık. Eğitim ve sağlık hizmeti bilmeden, insanlıktan çıkaraktan.

O yüzden bir tarafta aklı selim galip geldi diyebilirim, ha şuda var sen huzur içinde pearl harbor da limanda demlenirken gelen ani baskınla filonun %60 ı veya üstünü kaybedersen üstüne boğularak ölen asker haberi alırsan zaten çılgına döner acımazsın.

Bence atom bombası eşşeklikti ama hitlerin ki orospu ç. ötesinde şeytanlığın ne olacağının tam açıklamasıydı.[signature][hline]sonunda yeniledim.
Mesaj tarihi:
Bu arada almanlar savaşın sonlarında doğru denizaltılarının iletişimini dahada gizli ve güçlü şekilde sağlayacak bir haberleşme sistemi bulmuşlardı artı v-8 tarzı roketleride kullanacaklardı.

Yani her açıdan gözdağı için birileri yanacaktı, japonlar oldu bu hedef.[signature][hline]sonunda yeniledim.
Mesaj tarihi:
diğer sırf popüler tarihin size ezberlettiği şeylere cevap vermeyeceğim de V-8 nedir onu merak ettim?[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
tam hatırlayamamış olabilirim, ama 46 ya gelirken almanlar füze dışında birde
radara yakalanmayan denizaltı yapmak üzereymişler, v-8 olayında ki bilgilerimi tazelemem lazım ama öyle birşeyler anımsıyorumda ,
Bu radara yakalanmayan denizaltı olayını rektör anlatmıştı, savaşı bitirecekti almanlar abd için gibisinden, üstüne bir iki buluş daha anlatmıştı, anımsayamıyorum.
Direk yön değiştirtecek cinsten[signature][hline]sonunda yeniledim.
Mesaj tarihi:
popüler tarihe gelince fedaykin,

israilde bizzat gezdim müzeleri ve gördüm,
klon olayı ile ilgili kitap olacak onu araştırt bir, klonlama yolu ile üretilen üstün ırk projesi altında birkaç bin insan var almanyada, sarışın mavi gözlü, atletik filan.
Çoğu şu ana kadar intihar etti kafayı yeyip, çok azı hayatta.
Geçmişi ile yüzleşebildilerse o da.[signature][hline]sonunda yeniledim.
Mesaj tarihi:
Şimdi o V8 dediklerin V2 roketleri ve ingilizler için en korkutucu yanı V1'ler gibi avcı uçakları tarafından düşürülme imkanlarının olmaması.

Radara yakalanmayan denizaltı dediğin ise Walter denizaltısı diye de bilinen Tip XXI u-boat'dur ama onun radara yakalanmamak gibi bir özelliği yok. Onun özelliği dünyadaki ilk gerçek denizaltı olmasıdır. Diğerleri savaşırken su altına inen su üstü gemileridir. En büyük handikapları hem bataryalarını şarj etmek için yüzeye çıkmak zorunda olmaları hemde su altı hızlarının çok düşük olmasıdır. Su altında 17.2 knot gibi o devir için inanılmaz bir hız yapmaktadır ki bu rahatlıkla önce avını vurup sonra peşindeki avcı gruplarını atlabilmesi anlamına gelir. Bir karşılaştırma yapabilmek için almanların en çok kullandığı modellerden olan Tip IX su altında en fazla 6.9 knot hız yapabilmektedir ki diğer denizaltılarda üç aşağı beş yukarı bu mertebededir. O devir için bir tür yenilmez silahtır. teorik derinlik limiti de 920 feetdir ki her türlü su altı bombasından kaçmak için de bu yeterlidir.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
popüler tarih olayına gelirsekte Almanlar melek diyen tabii ki yok ama müttefikler melek diyen vede yanılan çok kişi var, onu belirtmek istedim. Birde hepimizin almanların kölesi olacağımız iddiası Nazi doktrinini araştırmamak ve sadece popüler kültürden üç beş bilgi kırıntısına sahip olmak anlamına gelir.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
said:
fedaykin, 06 Ağustos 2004 20:06 tarihinde demiş ki:
popüler tarih olayına gelirsekte Almanlar melek diyen tabii ki yok ama müttefikler melek diyen vede yanılan çok kişi var, onu belirtmek istedim. Birde hepimizin almanların kölesi olacağımız iddiası Nazi doktrinini araştırmamak ve sadece popüler kültürden üç beş bilgi kırıntısına sahip olmak anlamına gelir.

fedaykin son zamanlarda bagnazlik derecesinde sacmalamaya basladin. arastir bakalim doktrin arastirmamakmis 3 kitap var elimde icerisinde safi adolfun goringin gobelsin ve nazi partisinin incileri olan 40 cm otemde duruyor. o bold sacmaliklari 14 yasinda yeni solculara sat. anca onlari keser cunku.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
onları 14 yaşında yeni solculara satmaya kalksam senden beter hedöö diye saldırırlar. Birde senin yanındaki o üç kitaptan değil, nazi doktrinini nazilerin kendi yazdığı kitaplardan öğrenebilirsin, düşmanlarının değil.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
fedaykin,
belki öyle herkes kampa gitmeyecekti, ama Avrupa, Anadolu, Biraz Asya, hatta Asya gaz olabilirdi komunizm filan,
Birazda Afrika'nın kuzeyi Alman etkisinde kalacaktı.

ÖYle yada böyle almanca öğrenecektin okullarda, huzurlu yaşayamayacaktın çünkü 3. Dünya Savaşı'nın olması kesin gibi birşey olacaktı.

Dünya oturmamış olacaktı büyük oranda.[signature][hline]sonunda yeniledim.
  • Yeni Oluştur...