Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışında alınan ehliyeti Türkiye'de kullanmak

Lopeth

Öne çıkan mesajlar

Şimdi türk ehliyetim ile burada (california) sorunsuz bir şekilde kullanıyorum 1 yıldır.

Döndüğümde motorsiklet ehliyeti için 700 800 vermemek için burdan aldım, 30 dolar tuttu ikiside şaka gibi

Burdan aldığım motorsiklet ve düz araba ehliyetini Türkiye'de sorunsuz kullanabilecek miyim ?

tşkler
Sosyal ağlarda paylaş

wastyrx said:

Türkiyeden belçikaya gittiğinde arkadaşın annesi bi süre kendi ehliyetini kullanmış sonra ehliyetiyle gitmiş oranın ehliyetini almış. Aynı şey burada da geçerlidir muhtemelen kullanırsın. Gerekirse de sınavsız bişisiz burada A2 alırsın

EU'da Turkiye'den alinan ehliyet ile kullanim suresi 6 ay iste. Amerika'da da oyle sanirim.

Bu arada konuyla ilgili;

http://www.turbofsi.net/forum/sohbet/24401-yabanci-ulke-ehliyeti.html
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
Tarihi gecmis ama google da ararken buldum bu sayfayi, soran arkadas coktan cozmustur sorununu ama, belki ben gibi arayip goren, meraklisi arkadaslar icin :

Yurtdisindan alinan sürücü belgeleri ile Türkiye sürücü belgesi almak (Tebdil) için gerekli belgeler nelerdir? (Aksaray em. mud.'den alinti)

1-ilk müracaat esnasinda istenilen belgeler :

a)Yabanci sürücü belgesi ile noter tasdikli Türkçe tercümesi

b)-Türkçe tercümenin ve Nüfus cüzdaninin asli fotokopisi

2-Yabanci ülke ile yazisma cevabi geldikten sonra istenilen belgeler:

a)Sabika kaydi

b)”Sürücü Olur” Raporu (Türkiye’deki sinifina uygun)

c) Müracaat Formu (Ek-18)

h)Nüfus Cüzdani asli ve fotokopisi (TC Kimlik No’lu)

i)Askerlik subesi Formu (Ek-21 31 yasindan küçük erkekler için)

j)Kan grubu karti (Nüfus cüzdaninda veya herhangi bir resmi belgede varsa ayrica istenmez)

k)4 Adet vesikalik fotograf (kisinin son halini yansitan)

l)Daha önce parmak izi verilmisse parmak izi formunun asli fotokopisi

Klasik Turkiye burokrasisi. Adamlar merkezi sistemden bakacaklarina sabikana, sana aldiriyor. Odeme elden degil bankadan. Askerlik subesi formu vs. formlarda cabasi. "Surucu Olur" Raporu cok iyiymis. Japonyayla Aksaray Polis yazismasina da sahit olmak isterim acikcasi.

Bu arada Amerika'da Turk ehliyetinizi kullanma sureniz Eyaletten eyalete degisir. Local DMV'nizin sitesinden ogrenirsiniz suresini.
Sosyal ağlarda paylaş

Babam bir 30 yıldır filan kullanıyor.Hiç yanımda denk gelmedi ama çevirmede napıyorsun dediğimde Türkçe'ye çeviriyorum, fazlada kurcalamıyolar diyor.Ehliyette Arapça bu arada hani İngilizce olsa bir nebze anlıyacağım.

İnsanın aklına geliyor ehliyetsiz adam da alsın dandik bi plastiğe rastgele yazıp bişiler dolansın diye..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...