Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1,5tb external ile ilgili.

Black-ice

Öne çıkan mesajlar

selamlar. 2 senedir falan samsung 1,5 tb external kullanıyorum. ilk başlarda tam hatırlamıyorum ama birazcık dolduktan sonra şöyle bir olay oldu.

mesela ben müziği de divxleri de externalda tutuyorum hep oradan kullanıyorum ve mesela müzik açıyorum önce bi çalmıyor böyle duruyor 15-20 saniye , bilgisayar da kitleniyor böyle o an sonra TIRK diye bi ses geliyor aletten öyle başlıyor.

bu müziği hiç kapatmazsam bişey olmuo ama mesela müziği durdurayım bir süre sonra tekrar açayım sanki aleti dinlenmeye almış da tekrar açıyormuş gibi bu olayı tekrarlıyor. aynı şey film için ne bilim klasörlerinde gezmek için falan da geçerli.

hayır dedim bu aletler hep böledir ama arklarımdan hiçbiri bu sorunu yaşamıyınca sizlere sorayım dedim. bu normal mi? çünkü 2 yıl boyunca insan o 15 saniyeleri bekleye bekleye sinir hastası oluyor artık.
Sosyal ağlarda paylaş

bendede western digidal var aynen senin gibi kullanıyorum film ve müzik için arada hiçbir veri okumayınca HDD kendisini standby'a alıyor. WD de hiç ses yok ama tırk sesi senin hdd nin çalışma sesi, dediğin gibi üzerinden veri okumayınca çöpü boşaltmaya yada üzerinden veri okumaya kalkınca 10 20 sn arası bir donma gibi oluyor bu normal. Kapatmanın yolu da yok bildiğim kadarı ile HDD nin kendi özeliği energy save.
Sosyal ağlarda paylaş

Tüm hddler belli bi süre idle kaldıktan sonra standby haline geçer. Diğer taraftan disk henüz veri yollamıyo diye işletim sisteminin kilitlenmesi de MS'in mallığı. Bi DVD koyduk diye her şey durur mu lan?! Ayrıca şu "TIRK" sesi zorlanır gibi ve çok duyulur bişeyse o diski garantiye falan bi ver bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende de samsung external var ve fotograflarım, müzik arsivim vs hepsi icindeydi. Bütün klasörler açılmasına ragmen bi müzik klasörü açılmamaya basladı, bi süre sonra fotograf klasörü de aynı sekil oldu. Bi uyarı veriyordu ama hatırlamıyorum suan.

Virüs taramasıdır klasörü baska yere tasıyayımdır fayda etmedi, mecbur diski biçimlendirdim. Bi 250 gblık müzik arşivi yıllık fotograflarım falan hersey gitti :(

Ne olur ne olmaz bilgileri kesin kopyala, benim gibi aglama sonra
Sosyal ağlarda paylaş

Phyxinsevgilisi said:

Bende de samsung external var ve fotograflarım, müzik arsivim vs hepsi icindeydi. Bütün klasörler açılmasına ragmen bi müzik klasörü açılmamaya basladı, bi süre sonra fotograf klasörü de aynı sekil oldu. Bi uyarı veriyordu ama hatırlamıyorum suan.

Virüs taramasıdır klasörü baska yere tasıyayımdır fayda etmedi, mecbur diski biçimlendirdim. Bi 250 gblık müzik arşivi yıllık fotograflarım falan hersey gitti :(

işte bi dişinin acıklı teknolojiyi kullanma serüveni :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...