Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

24 Ocak Uğur Mumcu


Nivea

Öne çıkan mesajlar

http://www.youtube.com/watch?v=A4bq3vNA7ts
Öldür ve sahip çık mantığı, tüm kirli yapılanmaların ortak bir özelliğidir! (Nasname)

Pkk ve Tsk'nın ortak ilişkisini ortaya çıkaracağım diyen yiğidin ölüm yıldönümü.

said:
ben, atatürkçüyüm. ben, cumhuriyetçiyim. ben, laikim. ben, anti-emperyalistim. ben, tam bağımsız türkiye'den yanayım. ben, özgürlükçüyüm. ben, insan hakları savunucusuyum. ben, terörün karşısındayım. ben; yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. dün sabaha değin, araştırarak yazdığım hiç bir konuyu yalanlayamadınız. öyleyse vurun, parçalayın! her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar doğacaktır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.youtube.com/watch?v=7ynyRPB9jHE

http://www.youtube.com/watch?v=iMk5fA5ysp4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=rf6v6tGS0V8&feature=related

şimdinin palavra demokratları, ağa babalarından "konuş lan yaz bişiler" talimatı aldıkları için demokrasi sevladısı kesilirken Uğur Mumcu bu lafları 20, 30 sene evvel kelle koltukta ediyordu. Karşısında devlet mi var, pkk mı var, yeni yeşeren cemaat mi umrunda değildi. Doğruysa doğruyu söylüyordu. Araştırmadan etmeden yazmıyordu. O zaman bile asimile edilmeye çalışılan karşıt görüşleri, fikirleri, kimlikleri savunuyordu. Eşit haklara inanıyordu. Ama bugün, Uğur Mumcu'ya "demokrasi şehidi değildi çünkü demokrat değildi" diyen Emre Aköz gibi iktidar yalakaları ortaya çıkıyor.

Uğur Mumcu'yu devlet öldürdü. Tetiği kendi çekti çekmedi, ihale etti etmedi , göz yumdu yummadı önemli değil. Öldüren devlet. Hrank Dink'i de öldüren devlet. Niceleri gibi. Ergenekon denilen şey ise tasfiye edilmeye çalışılan gurubun isimlendirilmesi. Yoksa devlet aynı devlet ama ipler başkasında. Başkasının suyunda yol alıyor. Faili meçhullerden, terörden devlet yargılanmış olsa Hrank Dink davası böyle bir hal almazdı. İstanbul valisi sanık sandalyesine otururdu AKP den milletvekili olacağına. Mevcut hükümetin kol kanat gerdiği diğer bürokratlar şu anda cezaevinde olurdu, tutuklu veya tutuksuz yargılanırdı ama böyle bir utanç tablosu ortaya çıkmazdı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...