EVIL_DeaD Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 tez konumdu metal malzemeleri sertleştirme yöntemleri :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Bu konu ihtiyaçmış resmen. :D sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cambazct Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 milletin makinası gelmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 ısı x karbon diagramı sol taraf yumuşak sag sert kabul et http://0.tqn.com/d/chemistry/1/0/X/z/steel-phase-diagram.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Şimdi ısıl işlem dediğinin bisürü çeşidi var. Sertleştirme var normalizasyon var, gerilme giderme var, çeşit çeşit tavlamalar var. Sertleştirme 2 çeşit. Biri sementasyon, diğeri su verme. Sementasyon, karbon oranı düşük çeliklere yüksek sıcaklıkta karbon emdirmek demek. Bi ocağa koyuyosun, yanına karbon açığa çıkaran şeyler koyuyorsun, ya da bunların içine daldırıyorsun. Yüksek ısıda belli bi formüle göre çelik karbon alıyor. Karbon demek sertlik demek zaten. Diğeri de su verme. Karbon oranı yeterli olan çeliklere karbon emdirmek yerine, mevcut karbon ile martenzit yapı oluşturuyosun. Martenzit sertlik demek. Bunda da işte çeliği ısıtıyosun belli bi sıcaklığa, aniden soğutuyorsun. Su verme ismi de suya daldırıp soğuttuğundan dolayı. Galvaniz malzemede bu iki işlem yapılıyor mu bilmiyorum ama ona özel bi ısıl işlem de vardı sanırım sertleştirmek için. Onun detayını bilmiyorum. Ama normal sacdan daha sert ve sağlam bi malzeme bunlar. Evde yapamazsınız bu arada bu ısıl işlemleri. 723 santigrad üstünde yapılıyor bu işlemler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 NolaxThensbane said: ısı x karbon diagramı sol taraf yumuşak sag sert kabul et http://0.tqn.com/d/chemistry/1/0/X/z/steel-phase-diagram.jpg 1 sene geçti, o kadar çok çizdim ki ezbere çizerim yine sıcaklıklar ve iç yapılar dahil. Hatta iç yapıların mikroskop altındaki görünümlerini bile çizerim bölge bölge adsfgsdgseadftraefadf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EVIL_DeaD Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 SeaGle usta halka bir de kılıç yapımı hakkında bilgi ver. seri üretim paticik kılıçlarını üretip üretip satarsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 %2,8 C oranı 2100C den oda sıcaklığına geçişini fazlarını ve mikroskobik yapılarını çizerek açıklayınız. (30P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Kılıç da işte su verme ile sertleştiriliyor. Hani o filmlerde çekiçleyip dövüyolar sonra suya sokuyolar ya o işte. Bunu evde denemeyin plx kehkehkeh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 NolaxThensbane said: %2,8 C oranı 2100C den oda sıcaklığına geçişini fazlarını ve mikroskobik yapılarını çizerek açıklayınız. (30P) Of içim titredi, klasik soru sfdg Ama tekte geçtim 2 malzeme dersini de, fak ye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 SeaGle said: Kılıç da işte su verme ile sertleştiriliyor. Hani o filmlerde çekiçleyip dövüyolar sonra suya sokuyolar ya o işte. Bunu evde denemeyin plx kehkehkeh olm yeniler artık cncde işleniyo gördüm ben ashaha he birde pres makinalarında yapanlarda var en son veriyor ısıyı suyu taşlayıp paketliyor. Aslında aklımda var zırh silah yapma işi hala, acayip kolay birde kakalarız patilere 150kağıttan paraya para demeyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 makinacılar ısıl işlem, metalurji konuşmasın lütfen biz catia, autocad, radüs diyor muyuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cambazct Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 isveç çeliği nası oluyo peki ? K120C Swedish Powder Steel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EVIL_DeaD Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 ben hattori hanzo kılıcı istiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 sana bursa bıçağı bile çok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 faz diyagramı diye onumu gösteriyorlar makinada ahahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HocaEfendi Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 (tanesi 400 tl gibi bi fiyatı var ortalama ) şu resimdeki gibi yan çanta yapma hayallerim var ticari anlamda. bir çok üretici aliminyum kullanıyor ben galvaniz saçdan yapmayı düşünüyorum hem hafiflik hem maliyeti düşük hemde sağlam olsun diye sormuştum (ısıl işlem olayını) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CryMeARiverfix Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Bana titaniumdan boyle bi canta yapabilecek varmi ? gercekten cok isime yarayabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 titanyumdan yalan olur o üstüne titanyum kaplatırsın anca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Galvanizin 2 mm olanı gayet sağlam olur onun için de ağırlık faktörü de girer işin içine. Birde galvaniz desen olarak çok hoş durmaz. Üstü boya tutmaz ayrıca pek. Tutması için de ayrı işlem gerekir fln. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HocaEfendi Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Yüksek mukavemette aluminyum magnezyum alaşımı malzeme Çift fonksiyonlu kilit sistemi 1.5mm malzeme kalınlığı Paslanmaz çelik perçin ve kilitler Kullanıcı tarafından değiştirilebilir poliamid köşe korumaları Kapakta su ve toza karşı silikon fitil Opsiyonel eş anahtarlı kilit silindiri Ölçü: 440 mm X 220 mm X 390 mm (e x b x y) Hacim: 35 lt Renk: naturel yukarıdaki resimde olan çantanın özellikleri. magnezyum alaşımlı aliminyum falan fıstık demiş. maliyeti falan yükselten sebeb bunlar galiba. buna alternatif güçlü ve hafif ama fiyatı uygun bişey lazım. boya gibi şeylerle uğraşırsak üretim aşamasında eksta meşguliyet çıkarır doğal rengi ile satılmalı ---------- resim bu ürün neyden yapılıyor acaba bu üründen yapılmış olan çantalarda gördüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Genelde bu tür ürünler hep alüminyum alaşımlarından yapılır. Hem hafif, hem korozyon direnci yüksek olur. Ama yüzey için ne uygulanır ne edilir bilmiyorum açıkçası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HocaEfendi Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 araştırıcam bakalım.. örnek olması acısından 2 tane yapıp kullanmak istiyorum ilk önce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Hoca Efendi nin en son resmini koydugu deseni celik calisma platformlarinda ve cok amacli servis asansorlerinde kaymaz zemin(celik) deseni olarak kullaniliyor. Ayni desenin, google dan "Diamond Pattern Floor Plate" veya "Diamond Pattern Steel(yada Aluminum) Plate diye arattirirsan, farkli malzeme tiplerindeki(Celik, Aluminum, vs.) versiyonlarini bulabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Bişeyi seri üretime dökemezsen kârı olmaz bu devirde, haberin olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar