Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor Yağ Yakmaya Başlarsa Ne Olur?

Letsgetthesunshine

Öne çıkan mesajlar

Bugün serviste tekrardan kızağa alındı araba, yağ eksiltme yok, conta ve motor subaplarına bakıldı onlarda da gevşeme vs. yok.
Yalnız söyle bir durum var servisten sonrasında bi lpg kurulumu yapan arkadaşın yorumu ''lpg li her araba kış ayında beyaz dumanı üfler'' oldu. Keza bugün akşama kadar trafikteydim nerede lpg li araba görsem aynı durum var.

Araba ısındıktan sonrasında duman olayı bitti denecek kadar aza iniyor, sadece bayır yukarı park ederken debriyajı zorlarsam gazla beraber duman atıyor.

Zaten araba 230k da o yüzden sıkıntı çıkarsa değişse de mühim değil onun da fiyatını aldım 1.5k ile 2.5k arasında 0 parça gömlek piston segmanlarla birlikte. Bu ara yeni bi arabaya alamayacağım için de saldım çayıra mevlam kayıra misaline geldi =)

Ha bi yusuflamadım değil yalan yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Duman rengi ile ilgili bir şey söylemeye daha gerek yok sanırım :) Siyah dumanda ağırlıklı kurum olduğunu öğrenmemiz için sadece sürücü kursu bilgileriyle sınırlı kalmamamız gerektiğini öğrendik sanırım ;)

Motor soğukken beyaz duman oluyor çünkü sistemde yoğuşmadan dolayı su kalabiliyor ve bu soğuk havalarda (tabi ki sıcaklık farkı sebebiyle) daha belirgin oluyor. önemli olan motor sıcakken de bu tarz renkli çıktılar(dumanlar yani) oluyor mu.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Yok abi 1,6 motor var içinde ama tornaya gitmeyecek segmandan tut volan krank mili pistona kadar 0 takılacak. Tabi usta ile konustukta adam bildiğin sanat icra etmesi lazım bunları yaparken, ki o kadar hünerli mi bilmiyorum kuzenin tavsiyesi ile gittim.

Ki motor indirilmişken kaportayı da bütünüyle boyatmayı düşünmüyor değilim.

İşin acı tarafı arabaya 3.5-4k vermeye değmeyecek. Bu haliylede satılmıyor çok zor iki ucu boklu değnek =/
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

said:
...segmandan tut volan krank mili pistona kadar 0 takılacak...

Abi nasıl bir rektifiye tanımı bu :P Segamn ve gömlek haricinde gerekirse bir de pistonlar değişir. Bu arada yatak boşlukları kontrol edilip taşlama ve yeni yatak takılır falan. tabi bir de contalar değişecek haliyle. Volan ve krank milinde yamulma mı var ki değiştiriyorsun :P

110HP 1.5Dci yeni motor fiyatı 6500TL; turbo falan filan her şey üstünde geliyor ;)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...