Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor Yağ Yakmaya Başlarsa Ne Olur?

Letsgetthesunshine

Öne çıkan mesajlar

Selam,

arabamdan beyaz duman çıkmaya başladı yoğun bir şekilde. Serviste filtrelerin hepsi değişmişti daha yeni. Götürdüm araba hararet yapmış daha önceden bu yüzden motor yağ yakıyor dediler. Önlem olsun diye motor yağına katkı maddesi atıldı, ne olduğunu ben de bilmiyorum şahsen ömrünü uzatır vs. demişti servisteki eleman.

Şimdi bu motor kesin olarak gidici midir? İkincisi motor sıfırlamaya değer mi?

Araba 2000 model Honda Civic bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

mavimsi veya beyaz duman yağ yaktığını gösterir, siyah duman yakıtın düzgün yanmadığını gösterir ateşlemede sıkıntı olabilir, motor yağ yakıyorsa ilk bakılacak yer piston segmanlarıdır ..

servisin dediği eğer motor hararet yaptıysa blok hafif bir deformasyon yaşamış olabilir ve bundan dolayı segmanlarla motor bloğu arasından ateşleme odasına yağ giriyordur ve yakıtla beraber yanıyordur o yüzden yağ yakar araç
Sosyal ağlarda paylaş

Benzinli arabada egzost dan beyaz duman atiyorsa silindirlere eser miktarda da olsa motor suyu/antifriz giriyor demektir.

kontrol etmen gereken sey sirayla;
- motor suyu, antrifriz derecesi.
- yag cubugu ve hazne kapagi (eger yag homojen degilse icine antifrizli su karisiyor demektir, motoru boyle bir durumda calistirmayin!)

cozumu ise , suyu ve antifriz i tamamlayip, yag kirlenmisse o temizlenip/degistirilip
basta kapak contasi olmak uzere ilgili contalarin kontrol edilmesi/degistirilmesi.

mavi veya siyah gelseydi duman o zaman yanan yagdan soz edilebilirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Gri & Mavi : Sekmanlardan sizan yag , yanma odasinda yandiginda maviye dogru duman atar. Ayni zamanda motorun sikistirmasinda da bir problem olduguna isaret eder.
Beyaz : Kapak contasi ve radyatorden cikan contalarda sikinti olduguna veya sogutma sisteminde hic vakum yoksa yanma odasina kacan su buharlasir, beyaz duman diye soylenen bildigimiz buhar.
Siyah : Kirli/sizinti yapan enjektor, pis hava filtresi, calismayan buji gibi seyler sebep olur.

Mavi tintli gri dumani beyaz dumanla cok kisi karistiriyor gibi geliyor bana. Mavi diye heralde RGB(0,0,255) beklemiyorsunuz heralde?
Sosyal ağlarda paylaş

Her sivi buharlasir, hatta bazi antifreeze ler sudan bile daha hizli buharlasir. Motor blogunda yanma odasindaki sicaklik ve basinci dahi katmiyorum isin icine.

Ayrica "beyaz duman" vakalarinda damitilmis su kullanmilmadiysa antifriz contalardaki korozyonu arttirabilir bile.

bkz; buharlasma, elektroliz, korozyon
hepsi lise fizik.
Sosyal ağlarda paylaş

sadece basta yag yakiyorsa motor stop edildiginde valf lastiklerinden iceri yag birakmistir lastikler sertlestiginden.
calistirincada her seferinde iceri giren az miktarda yag yaniyordur. giderken sizinti o kadar degildir. kolay bir mudehale ama ihmal etmemek lzm. rektefiyeye gidecek birsey degil, ama ihmal edilirse gider.
Sosyal ağlarda paylaş

Motorun yağ yakıyorsa kompresyon değerlerine baktır.

Bu bildiğimiz tork devir grafiğini çıkartıyorlar, ona göre motorun hangi durumda olduğunu yorumluyorlar.

Babamın araba da 2-3 yıl önce mi ne yağ yakıyor diye gitti, bi baktık ki deli gibi üfürüyor araba. Serviste aldılar işte çıkardılar değerlerini, sıkıntılı bi değerde değil henüz motora falan gerek yok dediler.

Sonra yağ yakması da azaldı gerçi şimdi normal dizel aracın yaktığı kadar yakıp eksiltiyor da, üfürme olayı devam mesela. Bi götür baksınlar değerlerine.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...