Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Selam, arabamdan beyaz duman çıkmaya başladı yoğun bir şekilde. Serviste filtrelerin hepsi değişmişti daha yeni. Götürdüm araba hararet yapmış daha önceden bu yüzden motor yağ yakıyor dediler. Önlem olsun diye motor yağına katkı maddesi atıldı, ne olduğunu ben de bilmiyorum şahsen ömrünü uzatır vs. demişti servisteki eleman. Şimdi bu motor kesin olarak gidici midir? İkincisi motor sıfırlamaya değer mi? Araba 2000 model Honda Civic bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tarkandakiahtapot Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 siyah duman çıkınca yağ yakıyor. her ehliyet sınavında sorulan bir soru. ehliyetin varsa bunu bilmen gerekirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 crit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Tamam o zaman Honda'nın yetkili servisi de yanlış biliyormuş o zaman. Ayrıca ben ehliyeti işportacıdan aldım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tarkandakiahtapot Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 herkese inanma yetkili servisim diyen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cambazct Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 aytapot ac bi yutubdan bak bakalım ne renk çıkıyo duman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 =)) hiç troll çekecek durumda değilim thx b@b th3 k3nk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tarkandakiahtapot Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 vallahi bana öyle öğrettiler. hatta yük kamyonlarından hep siyah duman çıkıyor ve ben her zaman "demek ki motor yağ yakıyor" diye düşünüyorum. eğer yanlışlık varsa, benim değil fethiye yavuz sürücü kursu'nun yanlışı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Dizel düzgün yanmadığından siyah duman çıkabileceğini söylemedi mi peki kimse? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 mavimsi veya beyaz duman yağ yaktığını gösterir, siyah duman yakıtın düzgün yanmadığını gösterir ateşlemede sıkıntı olabilir, motor yağ yakıyorsa ilk bakılacak yer piston segmanlarıdır .. servisin dediği eğer motor hararet yaptıysa blok hafif bir deformasyon yaşamış olabilir ve bundan dolayı segmanlarla motor bloğu arasından ateşleme odasına yağ giriyordur ve yakıtla beraber yanıyordur o yüzden yağ yakar araç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 tarkandakiahtapot said: siyah duman çıkınca yağ yakıyor. her ehliyet sınavında sorulan bir soru. ehliyetin varsa bunu bilmen gerekirdi. yok böyle bişey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Benzinli arabada egzost dan beyaz duman atiyorsa silindirlere eser miktarda da olsa motor suyu/antifriz giriyor demektir. kontrol etmen gereken sey sirayla; - motor suyu, antrifriz derecesi. - yag cubugu ve hazne kapagi (eger yag homojen degilse icine antifrizli su karisiyor demektir, motoru boyle bir durumda calistirmayin!) cozumu ise , suyu ve antifriz i tamamlayip, yag kirlenmisse o temizlenip/degistirilip basta kapak contasi olmak uzere ilgili contalarin kontrol edilmesi/degistirilmesi. mavi veya siyah gelseydi duman o zaman yanan yagdan soz edilebilirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cambazct Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 KHaRoN said: mavi veya siyah beyaz gelseydi duman o zaman yanan yagdan soz edilebilirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 siyah benzin mavi yağ beyaz için bişi demediler ehliyet kursunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Vulcan_Lionheart said: mavimsi veya beyaz duman yağ yaktığını gösterir, siyah duman yakıtın düzgün yanmadığını gösterir ateşlemede sıkıntı olabilir, motor yağ yakıyorsa ilk bakılacak yer piston segmanlarıdır .. doğru cevap bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Gri & Mavi : Sekmanlardan sizan yag , yanma odasinda yandiginda maviye dogru duman atar. Ayni zamanda motorun sikistirmasinda da bir problem olduguna isaret eder. Beyaz : Kapak contasi ve radyatorden cikan contalarda sikinti olduguna veya sogutma sisteminde hic vakum yoksa yanma odasina kacan su buharlasir, beyaz duman diye soylenen bildigimiz buhar. Siyah : Kirli/sizinti yapan enjektor, pis hava filtresi, calismayan buji gibi seyler sebep olur. Mavi tintli gri dumani beyaz dumanla cok kisi karistiriyor gibi geliyor bana. Mavi diye heralde RGB(0,0,255) beklemiyorsunuz heralde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 hacı antifirizli su nasıl buharlaşıyor onu anlamadım ben... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Her sivi buharlasir, hatta bazi antifreeze ler sudan bile daha hizli buharlasir. Motor blogunda yanma odasindaki sicaklik ve basinci dahi katmiyorum isin icine. Ayrica "beyaz duman" vakalarinda damitilmis su kullanmilmadiysa antifriz contalardaki korozyonu arttirabilir bile. bkz; buharlasma, elektroliz, korozyon hepsi lise fizik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osie16 Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Bu soğuk havalarda ilk çalıştırmalardada bu mavimsi gibi duman çıkar dimi bide ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 mavi var ise sikinti var. "cold start" da ancak beyaz duman kabul edilebilir, o da ilk mesajimdaki seyler kontrol edilmis ve problem bulunamamissa guvenli. Beyaz , mavi , gri motor kucaklamaya dogru gidebilecek isaretler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cambazct Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 yani sonuç olarak yağ yakan motor halk arasında bitik, pert, çok yıpranmış olarak adlandırılır, nitelendirilir. sağlam rektefiye gerektirebilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 sadece basta yag yakiyorsa motor stop edildiginde valf lastiklerinden iceri yag birakmistir lastikler sertlestiginden. calistirincada her seferinde iceri giren az miktarda yag yaniyordur. giderken sizinti o kadar degildir. kolay bir mudehale ama ihmal etmemek lzm. rektefiyeye gidecek birsey degil, ama ihmal edilirse gider. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cambazct Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 her defasında bunu yapan motordan bahsediyorum ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Motorun yağ yakıyorsa kompresyon değerlerine baktır. Bu bildiğimiz tork devir grafiğini çıkartıyorlar, ona göre motorun hangi durumda olduğunu yorumluyorlar. Babamın araba da 2-3 yıl önce mi ne yağ yakıyor diye gitti, bi baktık ki deli gibi üfürüyor araba. Serviste aldılar işte çıkardılar değerlerini, sıkıntılı bi değerde değil henüz motora falan gerek yok dediler. Sonra yağ yakması da azaldı gerçi şimdi normal dizel aracın yaktığı kadar yakıp eksiltiyor da, üfürme olayı devam mesela. Bi götür baksınlar değerlerine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar