Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vize başvurusu/Konsolosluk randevu sorunsalı


Nigger_of_the_sand

Öne çıkan mesajlar

2. Sömestr için Polonya'dan D tipi ülke vizesi almam gerek lakin konsolosluklar o kadar dolu ki randevu almak mümkün değil. Benim bu işi Şubat ayı içerisinde halletmem lazım, bu vize acentalarından birine falan başvursam daha evvelden sıkıştırabilirler mi beni araya? Bildiğiniz, tavsiye edebileceğiniz bir acenta var mı?

Teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Myrica said:

acentalar sıkıştıramiyor diye biliyorum.
Ayrica polonya elçiligi ne zamandan beri kalabalık yahu?
Trde büyük avrupa ülkeleri dışındaki ülkelerin elçilikleri günde 5 başvuru ya alır ya almaz

Yılın belli zamanları öğrenciler nedeniyle akına uğruyorlar işte. Adamlar günde 3 saat başvuru kabul edip çok az kişiyle ilgilendikleri için de az sayıda insanın işi çok uzun bir zamana yayılıyor.

deadwoll said:

Sen şimdi polonya'da mısın yoksa Türkiye'de misin?

Türkiye'deysen pek şansın yok tarihi yaklaştırmak için ama Polonya'daysan vizen uzayana kadar geçici uzatma verebilirler 1 gün içinde.


Şu an Polonya'dayım, Türkiye'ye Şubatta dönüyorum ama nezaman belli değil. Bu dediğin olay nasıl birşey biraz açıklayabilir misin?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Myrica said:

acentalar sıkıştıramiyor diye biliyorum.


Acentalar gittiklerinde birçok kişi için başvuruyorlar, ha 5 kişi götürmüş ha 6 kişi belki benimki de araya girer falan diye düşünmüştüm. Gerçi D tipi vize için acenta yoluyla başvuruluyor mudur onu da bilmiyorum.

Neyse şu oturma iznidir, uzattırmadır falan onları araştırayım bare burada.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

D tipi Schengen vizesi demek, gittiğin yerde oturma iznine çevrilebilen vize demek.

Oturma iznini alacağın kurumu üniversitenin yabancı öğrencilerle ilgilenen bölümüne sorarak öğren. İnternetten araştır falan randevu alınarak mı gidiliyor, çat kapı gidilebiliyor mu diye. Yanında götürmen gereken belgeleri de toplayıp git.

Üniversiteye kayıtlı olduğunu ve zaten D tipi vize ile Polonya'da bulunduğunu varsaydım. Yanlışım varsa affola.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fransada d tipini ulkeye vardiktan 3 ay sonra oturma izni olarak isletmen gerekiyor misal yoksa cezasi var, ulkeye gore degisiyordur.

ulkeye girmek icin d tipi alacagin kesinse oturma iznini orada alacak olabilirsin belki de, konsoloslugun sayfasinda falan izah etmiyor mu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Diğer ülkeler için geçerliliği nedir bilmiyorum ama şimdi öğrendim ki Polonya pasaportun bitiş tarihinden 3 ay öncesine kadar geçerli vize veriyormuş. 1 yıllık pasaport 9 aylık pasaport demek mi oluyor şimdi, nasıl bir saçmalıktır bu anlamadım. Bir mantığı var mı yoksa pür kıllık olsun diye mi yapıyorlar?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...