Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Londra sorulari

di

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Diger konularda cevabini goremedigim, "var gibiydi sanki bir yerlerde" diye dusunsem de tekrar bulamadigim sorularim var. Boyle ayri bir konu altindan sormak istiyorum.

Yeterince birikirse ve baskalari da sorarsa boyle rehbervari bir sey bile yapar belki yoneticilerden biri.

Simdi ilk sorular;

* Sunucudur yogun mail trafigidir falan derken internet bagimlisi olmus bir insanim. Ciddi anlamda is amacli olarak internetsiz kalmamam lazim. Hangi telefon operatorunden nasil bir hat almaliyim ? Ingiltere'de nasil bu isler ?

* Bu hatlari nerden temin edebiliriz ? Havalimaninda var midir giseleri falan ?

* Saglik olayi nasil olacak ? Esim baya baya hasta ve iyilesmeden gelecek gibi gorunuyor. Basimiza bir sey gelirse ne yapmali ? Gerekirse buradan sigorta yaptirip gidelim.

* Elimde bir tane uluslararasi ogrenci karti var. Ogrenciler icin olan oyster kart almak istersem bu karti belge olarak gosterebiliyor muyum ?

* Cok sevdigimiz ve dunyanin parasini vermis oldugumuz fakat sadece 200-250V girisi olan cihazlarimizi kullanabilecegimiz bir aparat bulunmakta midir oralarda ?
Sosyal ağlarda paylaş

1- Gelis suren ne kadar bilmiyorum ama eger kisa sureliyse bildigimiz kontorlu pay as you go alabilirsin hat. Uzun sureliyse kontrat isine de girebilirsin ama kredi skorun dusuk oldugundan kontrat vermeyebilirler. Neyse, dedigim gibi herhangi bir operatorden aldigin pay as you go hat senin isini gorur. Onu aldiktan sonra genellikle aylik £5 civari bi ucrete 1 aylik internet aktivasyonu yapiyosun o kadar. Vodafone, t-mobile ve o2 kullandim burdayken. En stabil internet Vodafone ve T-Mobile'da 3G olarak.

2- Havaalaninda gise yada bi shop yok hatirladigim kadariyla. O yuzden disaridaki Vodafone, t-mobile yada hangisinden alicaksan o shoptan alabilirsin.

3- Saglik olayi cok dandik burda. Gercekten dandik. Doktorlari dandik, hastaneleri dandik ama bedava. Arkadasimin boynu agriyo diye gitmisti kanser olmus olabilirsin dedi doktor mesela. Neyse, imkan varsa gelmeden halletmeye calisin ama eger olmazsa oturdugun yerdeki GP'ye gidip kayidini yaptiriyosun ve sana verdikleri NHS numarasiyla oradan muayeneni olabiliyosun. Egerki tibbi bir mudahele gerekiyosa seni hastaneye sevk ediyo doktorun.

4- Uluslar arasi ogrenci karti malesef ogrenci oyster'inda gecmiyor burada. UK'deki bir okulda ogrenci olman gerekiyor o indirimden yararlanabilmen icin.

5- O aparatlardan her kose basinda bulabilirsin evet.
Sosyal ağlarda paylaş

Hat konusunda bir şey söyliyim, eğer O2 İngiltere'de de aynıysa aman uzak dur;

Almanya'ya ilk gittiğimde ailemle iletişime geçebilmek için mobil internet almam gerekti, O2'ya gittim bana aylık 20 euro'ya 5gb kotalı 8mbit bağlantı verdiler (öğrenci kampanyasıymış 25 euroymuş normali vs.), her şey çok güzeldi buraya kadar.

Daha sonra hesabımdan 33 euro para kesildi, dedim bu ne "açılış ücreti" dediler, niye söylemediniz diyince de kem küm ettiler. Daha sonra ilk faturam 24 euro 60 cent geldi, yine gittim neden böyle faturam böyle bir fiyatlandırmanız bile yok dedim, kem küm ettiler, "sistemde kaydı düzelttik, önümüzdeki ay 4 euro 60 cent düşülecek faturadan" dendi.

Önümüzdeki ay oldu, bu sefer fatura 35 euro geldi; müşteri hizmetlerinden ingilizce bilen ve konuyla alakadar birisine ulaşabilmek için abartmıyorum 6 saat falan telefonla görüştüm skype üzerinden. (skypela bedava)

En sonunda alakadar arkadaşa O2'dan illallah ettiğimi hattımı kapatmak istediğimi, fazladan yazdıkları 20 euroyu geri istediğimi söyledim, adam bana 'neden O2'dan vazgeçtiğimi anlatan bir dilekçe yazıp onlara postalamam gerektiğini', "posta onlara ulaştıktan 1 ay sonra hattımın kapatılacağını" söyledi.

Tüm dediklerini yaptım, ocak 7'de havalimanında internetimi kullanmaya çalıştığımda hattımın kapandığını gördüm. 9'unda mail geldi 12 euro 90 cent borç kesmişler yine. İşin vahim tarafı adamlar internetimi 1 aydan önce kesti ve bana 20 euro borçlulardı zaten, yani herifler bana 1 euro civarı ödeme yapmaları gerekirken 12 euro 90 cent yine taktılar.

Şimdi Türkiye'de olduğum için uğraşamıyorum ama Almanya'ya dönünce arayıp gerekirse bir 6 saat daha uğraşıp cent cent alcam o paraları geri adamlardan.

O2 sana lanet olsun.

Oh be, O2'ya lanet olsun. Bir de en iyi müşteri hizmeti ödülü almışlar Almanya'da. Turkcell'in önünde diz çöküp tövbe ederler. Kıçı kırık Turkcell euro bile daha iyi hizmet veriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Pasaport kaydetme gibi bir sey yok burada.

Tam olarak ne diyor uyarida? Ne kullaniyorsun (hat ve telefon olarak, nereden aldin?)

Student oyster card almak icin minimum 14 haftalik full time kursa yazilman ve o kursun sponsorlugunda tfl internet sitesinde basvurman gerekiyor. Kendi ogrenci kartin eger yedirirsen (uzerinde fotograf yoksa hic sansin yok) sinema, tiyatro, restoran, magaza vb yerlerde gecer. %5-%20 arasi indirim alirsin. (tabi ogrenci indirimi yapiyorlarsa)

buradaki prizlere tr tipi fisleri takmak rahat. ya cevirici aparati al (ufak bakkallarda bile var. 2-3 pound civaridir fiyati. Amazon'da 1 pound a satiyorlar. Uzatma fisi var ise tepedeki delige kalem sokup ittirerek alttaki elektrigin asil geldigi deliklere bizim fisleri sokabiliyorsun. Anlamadi isen deneyip de geberip gitme tabi. :P

Mobil internet icin laptop la falan gireceksen bir tane usb dongle al orange, o2, vodafone farketmez. 5 dk da baglanirsin.

Yuksek veri cekeceksen git starbucks'a otur ucretsiz internet var.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Dun gece geldik, bugun cogunlukla disardaydik. Az once de Londra'daki bir arkadasimiz ve onun is arkadaslariyla olan pub bulusmamizdan donduk.

Londra genel olarak guzel. Merkezi daha bir guzel. Willesden civarindayiz ve ne yalan soyleyeyim pek sevmedim burayi. Cok yurumek gerekiyor ve civarda pek birsey yok.

Telefon konusunda da Allah Vodafone'un bin belasini versin. Adamlara Internet diyoruz onemli diyoruz sadece 500mb'lik paket var ustu yok diyor.

O2'yi bayagi basarili buldum. Ozellikle TR'deki mobile telefonlari bile 2p/min seklinde arayabilmemiz mukemmel. Aylik 6£ ile 500mb'lik 3g paketi + sinirsiz BT wi-fi paketi ise baska bir guzellik.

Bu arada Londra cok pahali sehir deniyor ama pound TL'nin 3 kati olmasina ragmen bugun aldigimiz bir cok sey fiyat olarak ya kafa kafaya geldi ya da daha ucuz cikti. Burada yasayip burada para kazanacak kisi icin cok da pahali bir sehir degil gibi geldi simdilik.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...