Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Siperlerdeki Dehşet

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Peder John M.S. Walker, People At War: 1914-1918 (Savaşan Halklar) adlı kitapta, Somme'daki siper savaşının dehşetlerinden söz etmiştir.

"Artık savaşın dehşetlerine dair bazı şeyler biliyorum, askerler iki katına çıkarıldı, ama ne yararı var; bir düşünün, günde 1,000 yaralı ve ölü. Çavuşlar uyuklamaya başlıyor, çünkü gece gündüz çalışmamın ardından, tıpkı Verdun'deki gibi ayların böyle geçebileceğinin farkına varıyorlar. Büyük zafer haberlerini duyuyoruz, ama elbette geri çekilmelerin de; siperlerdeki ölü İngilizleri ve Almanları duyuyoruz. Ah, korkunç bir şekilde yaralananların yığıldığı koğuşları, çadırları, kulübleleri görebilseydiniz - karınları ve cigerleri delinmiş asker dizilerini görebilseydiniz- açık bir kalça kırığını aramızda kalsın lüften, biraz morfin alıp Kalküta'nın kara deliğine dönüp onu kullanır ya da iki-üçyüz Alman'ın yattığı uzun çadırlara süzülürüm, onlara bakarak bizim askerlerin ne denli ihmal edildiğini hayalinizde canlandırabilirsiniz, çığlıklar ve homurtular dayanılamayacak kadar güçlüdür ve onlar için duyduğum acı, bizimkilere karşı duyduğumdan daha az olamaz."

Siper savaşlarının tek dehşeti öbür mermileri, pusu ateşlerinden ibaret değildi. Salgın hastalıklar son derece yaygındı ve birçok asker, ayaklarınada çamurda durmaktan kaynaklanan 'siper hastalığı' nedeniyle terhis edildi.[signature][hline]Daha önce hiç görmediğin aklın sınırlarını yıkacak bir yolculuk için Paranormal sırlara açılan kapı UFO NET
Mesaj tarihi:
Gerçekten savaş bir dehşet bir insan hatta doğa kıyımı ama maalesef insanlık var oldukça savaşlar da bitmez:([signature][hline]Garbin cebin-i zalimi, affetmedim seni
Türküm ve düsmanim sana, kalsamda bir kisi
Mesaj tarihi:
Evet umarım savaş sadece oyunlarda yaşanır(Umuyorum ama aslında pek de umutlu değilim)[signature][hline]Garbin cebin-i zalimi, affetmedim seni
Türküm ve düsmanim sana, kalsamda bir kisi
Mesaj tarihi:
ya hepiniz haklısınız ama genede silah icat oldu mertlik bozuldu demeden duramıycam binlerce adam bi top mermisi altında katloluyo eskiden en azından gerçekten güçlü ve hırslı olan kazanıodu[signature][hline]Thrash 'Till Revolution
  • Yeni Oluştur...