SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Selam, Babamın arabanın farlar dışında orjinal kalan son aydınlatma aksamını da şerefsiz dallamanın biri kırıp gitmiş geçenlerde. Ne amaçla yaptı nasıl bi keyif aldı bilemiyorum ama yeri gelmişken kendisini en içten dileklerimle anıyorum burdan, neyse. Son sinyal lambası da gidince babam bi servisten fiyat alalım dedi. Servis 2 stop için 510 TL, 2 sinyal için 490 tl fiyat çıkardı. Totalde 1k masraf ile aydınlatmadan daha önemli bakımlar yaptırabileceğimizden dolayı servisten alma konusundan vazgeçtik haliyle. 1 haftadır yerli yabancı biçok yer inceledim ama istediğim gibi bi ürüne denk gelemedim. Yabancı sitelerde bir iki ürün buldum tam istediğim gibi, fakat onların da kargoları ürünün total masrafından daha fazla. Şimdi, benim sizden öğrenmek istediğim bikaç şey var. Alışveriş ettiğiniz ve gönderdikleri parçaların kalitesinden emin olduğunuz yerli siteler var mı? Yerli siteler ile ilgili en büyük sıkıntım, kalite konusunda güvenilirsizlik. Yani elbette kalite istiyorsan orjinal al diyeceksiniz de, yan sanayi ürünlerin de pek ala fiyatını hakeden kalitede ürünleri oluyor ve ben bunu bulmaya çalışıyorum. Mesela örnek bi ürün var şurda, http://www.yedekparcabul.com/UrunDetay/12582-toyota-hilux-ln145-98-01-sinyal-lambasi-sag-nikela.aspx 26 lira şu ürün ve adım gibi eminim nikelajı 2 ay içinde atıp altından siyah bi görüntü çıkacak. Biri öyle çünkü şu an. Ya da stop lambası mesela, http://www.yedekparcabul.com/UrunDetay/12584-toyota-hilux-ln145-98-01-stop-lambasi-sag-kirmizib.aspx Bu da aynı fiyat, ama bu da 2 ay içinde beyaz olan plastiği kararmaya başladığı için geri vites lambasının ışığını çok fazla engellemeye başlıyor. Sanki lamba yanmıyor gibi oluyor bi yerden sonra. Yerli ürünlerde özellikle kesinlikle olan şey. En iyi performans verdiği söylenilen ürünler tayvan üretimi falan oluyor da, onlarda da bi sürü marka var misal, http://dl.dropbox.com/u/18366514/stop.JPG FPI, Valeron, Tu Teng vs, bunların ürünlerini kullananınız var mı mesela? Hangisi daha güvenilir? Bunu da bi sormak istiyorum. Yoksa leş yan sanayi üreticileri mi bunlar da? DEPO marka var bide, onun da çok ürünü var piyasada ama kalitesi hakkında bilgim yok. Son sorum da, kargo ücreti öküz gibi olmayan yabancı siteler var mı? Ebay'de 1 tane var LN145 serisi hilux için, o da tr'ye kargolama yapmıyor. http://www.ebay.com/itm/Rear-tail-Light-ASSY-Toyota-Hilux-Mk4-Mk5-lamp-LH-UK-/380401900124?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item5891b85a5c Diğer bi sitede bulduğum ve yine tam bizim araç için olan ürünün teki 33€ kargosu 84€ tr'ye. Totalde servisten alacağın fiyata geliyor ahahah. http://www.euro4x4parts.com/parts/lba1133-2109_tail_lamp_assembly.html Ulan 2 sinyal 2 stop için wot döşemişsin diyenlerin hakkını vermem gerek ama sdf. Özetle, sorularıma cevap verebilecek bi pati var mı? Online alışverişi de geçtim, Bursa'da kaliteli bi yedek parça satar dediğiniz bi adam var mı bildiğiniz? O da kabul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 otoyan sanayi başkentinde yaşayan birisi olarak bu soruları sormanı esefle kınıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Abi aldık kaç kez de hep bi sorunları çıktı. Paralarını haketmediler yani. Bursalı olsam tamam ama gemlikliyim ben ondan hep.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 hahaah hoş bir deneme ama başarısız olmuş her zamanki gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 http://fail.brm.sk/ragin_n_trollin/sad_troll.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Neyse konu açılmışken ben de sorayım, arkadaşlar arabaya apaçi işi olmayan düzgün milletin gözünü kör etmeyecek lensli xenon far taktırmak istiyorum. 1- Kaça patlar bu olay bilen var mı? 2- Ruhsata işletmek gerekir mi? (Polis ceza yazıyormuş diye bi olay geçmişti bi zamanlar forumda.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 Selam, Far yıkaman yoksa deneme ;) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 Far yıkama derken dış cam mı yoksa iç camdan mı bahsediyoruz? Artı şu anki farlar çok kötü durumda uzun yolda sakatlık çıkartıcak cinsten. Hani Osram 8000 beyaz ışık varmış ama onada yağmurlu havalarda çok kötü diyorlar. Far yıkama niçin gerekli Paramecium? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 kirli farlar ışığı çok kırıyor ve rahatsızlık veriyor karşıdan gelenlere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 Selam, Xanon farların hepsinde (fabrikasyon olanlarda) far yıkama standarttır. Arkadaşın dediği gibi sıkıntılara neden olur. Bende Osram Night Breaker plus var (mercekli far). Fena değil. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 Bu farlara mutlaka yarın bakacağım tavsiye için teşekkürler=) Bu arada sendekiler h4 mü h7 mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dieevil Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 Nıye sıtelerde kastırıyorsunkı .Toyota cıkmacı bul orjınalını kırık olmayanı ara bul ucuza al .Hem orjınal olur urkmezsın sole olcak bole olcak dıe, hemde cebıne kolaylık olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2012 Selam, H7 olması gerek. gittigidiyor'an almıştım. Piyasada plus modelini bulamamıştım. Bir dahaki sefere Philips Xtreme power alıcam ama, onun testleri de çok iyiydi. Tabi fiyat daha pahalı. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar