green_martian Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 said: Cuce, 12 Ekim 2004 22:31 tarihinde demiş ki: Yemekler yurt dısına gore ucuz olabılır ama gelın gorunkı turkıyenın kendı gelır sevıyesıne gore oda pahalı. Ayrıca sadece tadı guzel kalıte ıcın cok ıyı seyler soylıyemeyız saglık bakımından cok zayıf. gelir seviyesiide isin icine sokarsakisler cok karisir duz fiyatlardan bahsediyoruz saglik bakimindan zayif derken bi kiymanin ulkeden ulkeye pek farki olmaz ornegin (hatta turkiyedekiler daha az yagli olabiliyo) ha ekmegi de gider kaliteli alirsin ve yine daha az odersin[signature][hline] o_0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 said: einsof_totor23, 12 Ekim 2004 22:34 tarihinde demiş ki: yemekler ucuz olucak tabi yapıldıkları yerleri ve şartları hepimiz biliyoruz!!! ucuz ama sağlıksız ve pis!!! hayir. eger dogru durust yerlerden alirsan diil[signature][hline] o_0 [Bu mesaj green_martian tarafından 12 Ekim 2004 22:43 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 said: Maedhros_Laorx, 12 Ekim 2004 22:35 tarihinde demiş ki: [/spo] lol batirdin :P[signature][hline] o_0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
einsof_totor23 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 said: green_martian, 12 Ekim 2004 22:37 tarihinde demiş ki: said: einsof_totor23, 12 Ekim 2004 22:34 tarihinde demiş ki: yemekler ucuz olucak tabi yapıldıkları yerleri ve şartları hepimiz biliyoruz!!! ucuz ama sağlıksız ve pis!!! hayir. eger dogru durust yerlerden alirsandi doğru dürüst yerde ucuz diil ama maalesef yaaa!!![signature][hline]rüzgara karşı işeyen adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 disariya gore ucuz[signature][hline] o_0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 müsade ederseniz hemen munihte (üç hafta önce) gördüğüm bir ilanı arz edeyim 1mbit adsl: 19 euro[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez. en ince yerim bileğim..!?! [Bu mesaj Mum_Chamber tarafından 12 Ekim 2004 22:51 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 Level'dan M.Berker Güngör ün çok beğendiğim bir lafı ADSL konusu üzerine "Bir ülkede en çok ne üretilirse o ucuz olur. Japonlar teknoloji üretiyorlar teknoloji ucuz, biz laf üretiyoruz."[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 Ha Amerikada standart (!) kablo hizmeti : aylık 25 dolar, 3.5 mbit download, 1.5 mbit upload.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 oha abi adamların verdigi paradan daha fazla veriyoruz ve aldıgmız hız ancak 350de 1i oluyor. yuh artık ben kacıyorum bu diyarlardan.[signature][hline]eger tek bir dilek dileme hakkım olsaydı, bu hakkımı kullanmamayı dilerdim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 said: Qui, 12 Ekim 2004 22:30 tarihinde demiş ki: [li]Öğrencinin ulaşımı Avrupada çok ucuz ve daha kaliteli. Bizde değil.[/li] [li]Tabiki internet..[/li] Qui öğrencinin hiçbişeyi avrupadaki kadar iyi değilki. Harç paraları hariç. //İnternet kısmınada tüm iletişim sistemimiz diyelim. [Bu mesaj delikedi tarafından 12 Ekim 2004 23:33 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 Bütün dünyada düşüyor petrol fiyatları türkiyede yükseliyor nden acaba"[signature][hline] [/b] Aşka dair ne var ne yoksa, al giderken İşime yaramaz.. Bana yaramaz.. Çünkü artık çok zor aşık olmak Ama bir de olursam, bu son olacak [/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 kardesim ordada seker pancari pahali? ben girdim supermarkete elmayi tane tane aldim 0.49 pound verdim 2 elmaya internetin olsa ne yazdi simdi?[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 ben daha dün dediydim aha :P [signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir! 00:00:00:00:01 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Durlag Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 Cunku bizim milletin bi fikri var oda "Fiyatı daha yüksek olan şey daha iyidir diye" ondan dolayı bunlara rağbet fazla oldukca adamların cepleri doluyo :) Aynı halde olan iki gömlegi biri daha pahalı olarak satınca herkes pahalı olanı alıyo :)[signature][hline]Bow down before the one you serve, You're going to get what you deserve -------------------- Ariakan the YIILLAAANNN Merc..(RIP)(tss) Ariakan the KELEBEEEEK GayZerker..(RIP) Kanki the GAY DR00D.. Ariakan the UbaAAHR BM.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 said: Infeqted, 13 Ekim 2004 00:06 tarihinde demiş ki: kardesim ordada seker pancari pahali? ben girdim supermarkete elmayi tane tane aldim 0.49 pound verdim 2 elmaya internetin olsa ne yazdi simdi? doğal kaynaklarımız sayesinde şeker pancarının ucuz olması internetin ya da petrolün pahalı satılmasını gerektirir mi? ki şeker pancarı pahalı olsa neyse. "ülkenin doğal kaynakları yetersiz" der, üzülürüz paşa paşa. öyle değil ki. internet ve petrol ürünleri pahalı çünkü devlet karını (kazık boyunu) arttırmaya çalışıyor. beni rahatsız durum bu.[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez. en ince yerim bileğim..!?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 19 euroluk 1 mbit dsl in kotası var mıdır kine? hani dl u 5gb la sınırlasalar pek bi işe yaramaz.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Bana Avrupada normal bir ev kirasını yazar mısınız?[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SilverSurfer Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 benim kablom buay bitiyo bidahada almam cehennem olsun adiler, kazıkçı itler. siz de iptal edin arkadaşım hem kabloylamı doğduk sanki, girmeyiveririm olur biter, lanet olsun böyle kabloya yuuuuh! çok sinirlendim. [signature][hline]"These pretzels are making me thirsty" [Bu mesaj SilverSurfer tarafından 13 Ekim 2004 11:15 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 ole demeyın ama bızdede bılgısayar oyunları kıtaplar cok ucuz avrupanın hangı ulkesınde max 4 mılyona oyun alabılırsınızkı gene avrupanın neresınde 3 mılyona windows XP alabılırsınız yada pıyasada 50 mılyon olan kıtabı 10 mılyona tezgahta kac ulkede bulabılırsınızkı ahh canım turkıyem illegalite cenneti gameboy oyunlarımız bıle korsan :)[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki: Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 onun yerine korsana para vermesek, internet ucuz olsa, maddi durumu el vermeyenler de p2p lerden oyunları indirse ?[signature][hline]Azmo demiş ki: olm beckhama cok gulduk ondan oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 en mantıklısı oda buda bı tesellıdır yanı :) hıc yoktan ıyı ucuz baska bısı de buldum bu arada herkes yazmayı unutmus turkıyede ınsan hayatı cok ucuz[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki: Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
torba Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 said: Viktor, 14 Ekim 2004 16:38 tarihinde demiş ki: en mantıklısı oda buda bı tesellıdır yanı :) hıc yoktan ıyı ucuz baska bısı de buldum bu arada herkes yazmayı unutmus turkıyede ınsan hayatı cok ucuz Kaliteli bi hayat var mı da ucuz? Yoksa Turkiye'de pahali bir hayat var da insan hayati mi kalitesiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShekiLChoCuq Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 bu olanaklar içerisinde başta ilk akla gelen internet oluyor genellikle, ki herkeste bunu dile getirmiş hep. ben internet, telefon v.s. diye sayacağıma kısaca "iletişim"in pahalı ve kalitesiz olduğunu dile getirmek istiyorum.. avrupa ile aynı düzeye gelmek inşallah ABden sonra olur. {min. 10sene sonra..}[signature][hline] { aşağıdaki adreslere sabah 9'dan akşam 6ya kadar ulaşabilirsiniz.} icq : 97135892 msn: [email protected] mail: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Edit: € = Euro. hepsini düzeltmeye kasamadım said: Absolut, 13 Ekim 2004 09:49 tarihinde demiş ki: Bana Avrupada normal bir ev kirasını yazar mısınız? 1100 € "eh işte" bir ev kirası. fakat bu aklıma hatırlamamız gereken başka birşeyi getirdi. paranın değeri. paranın değeri her zaman 1 € = 1,8 YTL şeklinde hesaplanmaz. yani yurt dışında bir ev kirası 1.800 YTL'dir diyemeyiz. türkiyedeki 1 € ( ya da TL karşılığı ) avrupadakinden daha yüksektir. bunun sebebi de tüketici fiyat endeksi dediğimiz zımbırtıdır. bu endeks nasıl belirlenir? insanın ( günlük ihtiyaçlar başta olmak üzere ) çoğu ihtiyacını karşılayacak ürünlerin bulunduğu "sepet"in toplam fiyatıdır. "almanyada bu sepet 1.000 €'ya doluyorsa türkiye'de 1.800 YTL'ye dolar" diyemeyiz. muhtemelen aynı sepet türkiye'de 1.000 YTL'ye dolar ( belki de daha az ). bu yüzden almanlara göre türkiye "ucuz"dur. konuya ve absolutun sorusuna döecek olursak, yurt dışındaki "eh işte" statüsündeki evler bizim villa dediğimiz müsatkil evlerdir ( ya da kadıköyün / taksimin göbeğindedirler ) bu açıdan bakılacak olursa 1100 €, tüketici endeksi mantığı ile 1000 - 1100 YTL civarındaki evler ülkemiz standartlarına göre pahalı değildir ( müstakil olduklarını düşünürsek ) bu da yurtdışı karşılaştırmalarında yapılan en büyük hatadır. :D aldığınız "hizmet" ile, evin alternatif maliyeti ile karşılaştırıldığında o evlerin kirası yüksek değil :D[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez. en ince yerim bileğim..!?! [Bu mesaj Mum_Chamber tarafından 14 Ekim 2004 17:23 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar