Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye'nin "en pahalı ve en kalitesiz" ürünleri

Kendercik

Öne çıkan mesajlar

Olay şöyle efendim; aşağıda verdiğim 2 örneğe paralel örnekler bulmaya çalışıyorum günlerdir fakat hiç bir gelişme gösteremedim. Sonunda paticik ahalisine danışmaya karar verdim bu örnekleri çoğaltmak için.

Türkiye'de diğer avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında kötü kalitede ürünlerin pahalıya satılması oluyor konu.

Avrupa'nın en kötü kalite (95 oktan) benzini, Avrupa'nın en pahalı fiyatına satılıyor.

Avrupa'nın en kötü hizmet veren ve en stabilite yoksunu ADSL hizmeti, en fahiş fiyata sadece Türkiye'de.[signature][hline]AFS'den nefret ediyorum. Sevdiğim geri dönene kadar da nefret etmeye devam edeceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

türkiyede herşey kalitesiz ve pahalı[signature][hline]O kara gecenin içinde küçük umut ışıkları sebatla parıldamaktaydı;Karanlık Kraliçe'nin dehşet kanatları altında korkuyla sinen kimselere alev alev yanan bir yol gösterici olan bir şövalyenin şekline bürünmüş bir umut...
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
eee fikir yazmışsın başka birşey dememişsin, tartışılabilecke bişi göremiyorum :-p[signature][hline]===> orc_lord <===
orc_lord in melancholy (day 27)
Buddy'nin resimlerine gider..di...
Buddy'nin resimlerine gider...
Pati Pet
PLAYINGARENA
*Başta kuşu,tavşanı ve balıkları öldüğü için yas tutar*

Sosyal ağlarda paylaş

Fikirlerimi yazdım, aklınıza gelen örnekleri paylaşmanızı istedim. Listeyi uzatmak istiyorum. Somut şeylerle. Mesela Avrupa'ya göre gıda ucuz. Aslında tüm dünya ülkeleri arasında diyecektim ama emin olamayız herşeyden diye biraz daha daralttım sınırı Avrupa diyerek. Yine de emin olduğunuz ülkeler varsa, örnek vermekten çekinmeyin lütfen.[signature][hline]AFS'den nefret ediyorum. Sevdiğim geri dönene kadar da nefret etmeye devam edeceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

bulgaristanda benzinler daha kötü

ve muhtemelen adsl yoktur :D

başka örnekler:
avrupa'nın en pahalı doğalgazı
en pahalı "ucuz hosting"i
en kötü "pahalı ve kaliteli hosting"i
en "pahalı", geçirgen vergisi[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez.

en ince yerim bileğim..!?!
Sosyal ağlarda paylaş

98 oktan... Bizde 98 oktan geleli 1 yıl olmadı sanırsam. Ama ondan önce (ki haala öyle) 95 oktan Türk benzini, Avrupa'nın 98 oktan benzininden çok daha pahalıya satılıyordu.[signature][hline]AFS'den nefret ediyorum. Sevdiğim geri dönene kadar da nefret etmeye devam edeceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

Sulandırmayalım lütfen konuyu :)

Bu arada listeye ufaktan vergi sistemini ekleyip eklememek konusunda kararsız kaldım. Genel "çok ödüyoruz, az hizmet alıyoruz" sözünün aksine hamleler zaman zaman olabiliyor. Ayrıca balkan ülkelerine vs... bakarsak daha da kötü örneklerle karşılaşabiliriz belki hizmet konusunda.

Paraya en çok "0" biz koyuyoruz, ama en değersiz para bizimkisi :) Neyse ki değişecek yakında.[signature][hline]AFS'den nefret ediyorum. Sevdiğim geri dönene kadar da nefret etmeye devam edeceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

@abso: beni üzen o mallarımızın sayısının az olması.
hatta beni daha çok üzen devletle ilişkili hiçbir ürünün o klansmana girememesi. devlet = baş kazıkçı

@kender: bu övünülcek birşey değildir. o hala amerikan ürünüdür. sadece sömürge olarak türkiye'yi kullanır. övünülecek mal mavidir. onun dışında da çok övündüğümüz tekstil sektöründe marka yaratabildiğimiz falan yok.[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez.

en ince yerim bileğim..!?!
Sosyal ağlarda paylaş

Sömürge gibi kullanıldığımız konusuna hak vermek durumundayım.

Bu arada ulaşım ile ilgili olarak: İstanbul'da ulaşım çok ucuz. Ama raylı sistemler çok yetersiz. Neyse ki geç bile olsa geliştirme çabaları var.

Chemical, herşey deyip de geçme... En rezilleri, en çok uçuruma sahip olanların peşindeyim. Şimdi zıbarmaya gidiyorum, yarına oturup üşenmeden okuyacağım yazılanlar ve toplarlayacağım listeyi.

Unutmayın, mottomuz: "en kötü kalite, en yüksek fiyat"

edit: green martian'a: Yiyecekler'in kesinlikle ucuz olduğu doğru. Kaliteli bir yiyeceği restoranda yemek istersen fiyatlar aşağı yukarı aynı, ama marketten ev için alışveriş yapacak olursan Türkiye fiyatları kesinlikle Avrupa'nın pek çok yerine göre çok daha uygun. (Hele Avrupa'lılara 19lt. bidon su fiyatlarını söyleyince yüzlerindeki ifadeyi görmelisiniz :))
[signature][hline]AFS'den nefret ediyorum. Sevdiğim geri dönene kadar da nefret etmeye devam edeceğim.

[Bu mesaj Kendercik tarafından 12 Ekim 2004 22:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
green_martian, 12 Ekim 2004 22:09 tarihinde demiş ki:
turkiyede yemekler ucuz guzel kaliteli

yemeklere laf yok:D doğru demişsin[ama hepsi ucuz diil][signature][hline]O kara gecenin içinde küçük umut ışıkları sebatla parıldamaktaydı;Karanlık Kraliçe'nin dehşet kanatları altında korkuyla sinen kimselere alev alev yanan bir yol gösterici olan bir şövalyenin şekline bürünmüş bir umut...
Sosyal ağlarda paylaş

Yemekler yurt dısına gore ucuz olabılır ama gelın gorunkı turkıyenın kendı gelır sevıyesıne gore oda pahalı.

Ayrıca sadece tadı guzel kalıte ıcın cok ıyı seyler soylıyemeyız saglık bakımından cok zayıf.[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce
Sosyal ağlarda paylaş

[/spo][signature][hline]O kara gecenin içinde küçük umut ışıkları sebatla parıldamaktaydı;Karanlık Kraliçe'nin dehşet kanatları altında korkuyla sinen kimselere alev alev yanan bir yol gösterici olan bir şövalyenin şekline bürünmüş bir umut...

[Bu mesaj Maedhros_Laorx tarafından 12 Ekim 2004 22:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...