Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Resimlerin iOS ve iMac'lerde bozuk yüklenmesi


Kojiroh

Öne çıkan mesajlar

Selam, geçtiğimiz kasım ayında bi websitesi yapmıştık. Bugün siteyi yaptığımız adam (aslında patronumuz sdf) aradı, iPad'de resimlerin bozuk çıktığını söyledi. İnceledik, elimizdeki iOS 4.0.3 yüklü iPad'de sorun olmadı ama bi tane de 5.0.1 yüklü iPad 2 bulduk, onda da sorun oldu.

Sorun şu; bazı resimler tam olarak yüklenmiyo, yarısı gri olacak şekilde kalıyo. Safari'nin cache'ini temizleiyp deneyince düzelebiliyo ama her zaman değil. Üstelik her zaman aynı resimler de bozuk gelmiyo, hep rastgele.

iPad'den screenshot almayı unuttum ama fikir vermesi açısından bi resim çaktım, oluşan sorun şu şekilde:

http://i.imgur.com/mEK5W.jpg

Tasarımcı arkadaş eve gidip iMac'indeki Firefox ile denemiş, onda da benzer bi sorun oluşmuş:

http://i.imgur.com/mbqIF.jpg

Şu ilk resim bildiğin 56k zamanında Internet Explorer'da resim açarken internet kopunca karşılaştığımız manzara direk.

Neden böyle bi durum oluşabilir sizce? Yani benim bi ara doResize() diye bi JS fonksiyonum vardı, sonra gerek kalmadı ona ama kaldırmayı unutmuşum. O böyle bi soruna neden olmaz diye tahmin ediyorum ama?

Her türlü keyword'ü arattım Google'da ama hiçbi şey bulamadım. Reklam olmasın diye sitenin adresini tıklanabilir yapmıyorum www.ulussavoy.com

Edit: Ulan yanlışlıkla donanım & yazılıma değil de buraya atmışım, tawnoçlar falan taşıyabilir mi sdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kaldirmayi unuttugun olmayan fonksiyon sebep olabilir aslinda ama normalde IE'nin aksine Firefox ve webkit-based browser'lar direkt yoksayip islemeye devam ediyor normalde.

Sorunun bir diger kaynagi sunucunuz olabilir. Farkli bir sunucu ustunde bir test hesabi acip denemenizde fayda var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yani sanırım sunucudan, çünkü az önce Firebug ile deneme yaparken arada bi request'lerimi alması çok uzun sürdü, bazen DNS cevabını geç aldım falan.

Böyle bi durumda sunucu değiştirmekten başka şansım yok sanırım. Dediğin gibi test için ncolabs.com/savoy buraya attım, aynı içerik ve henüz karşılaşmadım burda aynı sorunla.

Neyse gün içinde test yaparken Firefox'u sapıttırmıştık, slider her resim değiştirdiğinde yeniden çekiyodu resmi. Tabii biz önce bizden kaynaklı olduğunu anlamadık, heralde server client side cache'e izin vermiyo falan diye düşündük, patrona host değiştirmemiz gerek dedik. Sonradan anlaıdk ki cache'le alakası yokmuş. Olsun en azından hostun değişmesi gerektiği kesin gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...