Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

baş dönmesi aka Vertigo

Karea

Öne çıkan mesajlar

ya ne nalet bişeymiş arkadaş ya

ayın 2 sinden beri başım dönüyor aptal aptal dolaşıyorum sarhoş gibi
önce dedim yılbaşı fazla kaçırdık herhalde ondan mı acaba falan diye

nerdeyse 10 gün olacak geçmedi

böle ani hareket yapınca , kafayı sağa sola çevirince daha bi fazla oluyor , böle için kalkıyor gibi ama öle de değil , hani ani bi heyecan basar bi kalbini falan ya aynen öle bişi ama hep oluyor

göz kararmadı daha düşmedim de direk otokontrol böle sağdan minik minik gideyim cüzdan bulurum tadında yavaş yavaş falan yürüyorum dışarda, bide herzaman slow motion hareket etmeye çalışıyorum azaltıyor biraz

doc a gittim dedim böle böle bana soğuk algınlığı ilacı + b vitamini + başdönmesi kulak çınlaması vs semptom giderici bişiler yazdı geçti - 2 gün de rapor verdi dedi çok çay kahve içme stressten uzak dur falan filan
da çalışıyoruz rapor bitti falan öle çay kahve ve stress ten uzak durmak mümkün değil gibi bişi zaten iş ortamında

neyse ilaçlar baş dönmesini biraz geçirdi gibi ama
yani sanki kulaklar tıkalı gibiyim şimdi , böle bi baskı var
sanki kulaama su kaçmış gibiyim ama ortada su yok
sivilce gibi kafamı sıkıp patlatmak geliyor içimden o derece

işin ilginci soğuk algınlığı semptomu yok bende, ne burnum akıyor ne öksürük aksırık ne hapşırma - dana gibiyim de bi taraftan

ama kafada bi ağırlık böle aptal gibi oluyorum bazen
havada yürüyor falan gibi hissediyorum
deli uyku bastırıyor bazen gözler gidiyor falan
dış dünyayla iletişimim kopuyor adeta

nedir bu ya , 10 gün olcak nerdeyse

ya duş alıp çıkıyorum normalde işe giderken , herhalde rüzgarı yedik beynimize ondan dedim bi süre

eee 10 gün olcak hala aynı

doktor patiler yardım edin bana
Sosyal ağlarda paylaş

acilen iyi bir doktora gitmelisin, bir de emin değilim ama bir arkdşım demişti,vertigo'nun kalıcı bir tedavisi olmuyor,belli dönemlerde başlıyor,hap alıyorsun geçiyor,ama o varolduğu dönemler çok sıkntılı geçiyor diye....hayat boyu senle olan bir illetmiş.

edit: iyi bir doktor dememin sebebi,kolay kolay vertigo tanısı koymayı beceremeyen doktorlar varmış,bu bahsettiğim kişi ilk gittiğinde sıcaklardandırr aç kalmışsındır,halszi düşmüşsündür diyip serumu dayamışlar,ertesi güne hala geçmeyince o zaman başka bir doktora daha göstermişler,öyle öyle bir kaç kademe de anlaşılmış vertigosu olduğu
Sosyal ağlarda paylaş

Marty said:

tansiyon problemi?

ilk gün tansiyon ölçtürdüm, bana arkiler falan çıkmıştır tansiyon ondan olur dediler
girrim ölçtürdüm 6-10 çıktı , ki düşük gibi bence yani normale göre bile ( yaş 37 )

@ zeper

ya bi ara 1-2 sene önce de oldu böle mevlana gibi döndüm durdum gene bi ara 10-15 gün sürdü sonra kendiliğinden geçmişti ama anlayamadık durumu
doktora gitmiştim , bana salak saçma sorular sordu
yok üzüldünmü kırıldınmı
bu aralar depresyona girdin mi tadında , tey allaam diyip çıkmıştım doktordan ( ama bu sefer de biraz oralardan sormuştu doc üzüntü falan yapıyormuş da yani yok öle bişi lan )
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle geçmiş olsun. Tanıdık bir kalp doktoruna sordum. Kalp atışlarında aritm var mı? Belli bir süre hareketsizlik sonrası ani hareketlenmeyle ortaya çıkar bu problemler dedi. Hareketsizlikten kurtulmak için spor yapmalı ve her 45 dakikada bir, bir iki dakika ayakta dolaşması lazım dedi. Ama en önemlisi sağlam bir doktora gitsin dedi. Bana düzensiz kalp ritmi gibi geldi ama test yapılması şart dedi.
Sosyal ağlarda paylaş

Dartanian said:

şekerde de oluyo benim bildiğim.

şekerim de normal , yani bazen şeker komasına giriyorum aslında ilginç olarak ama açlıktan kaynaklı oluyor sanırım
bazen yemeyi falan unutuyorum iş güç falan , yada tok olsam da bazen hayvan gibi düşüyor gidip 3-5 sneakers lüpletip normale getirdiğim oluyor ama , özel olarak da gidip kan şekerine baktırmışlığım var bişey çıkmadı ( muhtemelen düzensiz hayat nöbetli çalışma şekli falan )
+ dediğim gibi max 2 sene de bir full tahlil vs yapıyorlar bize çıkmadı bişi
Sosyal ağlarda paylaş

Marty said:

tansiyonun düşükse ondan olabilir. benim annemde oldu aynısı. tansiyonu düştü, 2 haftadır falan başı dönüyo ani hareketlerde.

Karea said:

tam tersi tansiyon yükselince olmaz mı baş dönmesi ?

ikisinde de baş dönmesi mide bulantısı olur, tansiyon düşük ise havada hafif soğuk ise üşüme de olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...