insight_13 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 said: BonePART, 24 Eylül 2004 15:40 tarihinde demiş ki: ya kapıdan kim girmiş fatihin fedaisi kara murat mı arkadaslar abartmaya gerek yok elbette her buyuk savas efsanelerle anılcaktırda bilmem kac bin senedir ayakta duran istanbulun "kapıyı acık bulduk girdik" mantalitesine dokmeyin ya ayrıca olabilir bilimde ilerlemek riskli yatırımlar yapmakta buyuk basarıdır osmanlının macarlı ustayı finanse etmesi buyuk basarıdır elbette ileri gorusluluktur koskocaman savası "biz seker kaldımı diye sormaya geldik " yaptınız ya +1 ve dipnot olarak..bu konuyla alay edip gülen arkadaşlar için..sırf eğlence olsun die yazan arkadaşlar istanbul alınmasaydı nolcaktı??? Ordan girmeslerdide elbet bi yerden girceklerdi...Sonucta Fatih demedi ordular açık kapı yok hadi wazgeçelim...heh...sadece gülerim...[signature][hline]Yanlız Kalmaktan Sıkılıyosan Aynaya Bak ! ! !.....By Insight [13]...!
_Insomnia_ Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 ya olan olmus bitmis bitmis.istanbulda geziyosunuz işte.fatih alsa nolur suleyman alsa nolur.onlarda adam gibi kapı yapsalarmıs[signature][hline]kofte+piyaz
MUAMMER Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 istanbul sadece toplarla oklarla ve kılıçlarla kazanılmadı istanbul manevi yönden bütün silahlardan üstün olan dua ve inanç silahıyla kazanıldı ve dünyada hiçbir silah o silahtan daha üstün olamaz o silah ki tarihte bir çok başarının bilinmeyen ve göz önünde bulunmayan en önemli aracıdır...
DoGMeaT Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 said: Dragonmax, 24 Eylül 2004 15:17 tarihinde demiş ki: biraz kitap okuma gibi yararlı bişeye zaman ayırsan bu kadar düşmezdin.. ben anlattığım olayı kitaplarından okudum, ve bu birçok sağlam kaynakta da belirtilmekte.. sen sadece lise 2 Tarih kitabını okuyp tarih bildiğinin sanıyosun.. ne diyim.. hangi kitaplar? soyle kaynakarı bizle paylaş o zman ama gelipte SACMALIOSUN ENGİN BİLGİM KARŞISNDA EZİLİYORSUN,BEN SENİN BOYUNDA KİTAP OKDUM O KİTAPLARDA BÖLE BÖLE DİOALRDI AY RUL YU SAK demekle olmuo[signature][hline][b]friend is a four letter word...
Bilge_Tonyukuk Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 .... [Bu mesaj figaro_leon tarafından 25 Eylül 2004 12:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Bilge_Tonyukuk Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 said: maxigenous, 23 Eylül 2004 09:15 tarihinde demiş ki: Macarlı diye birşey yoktur. Macar vardır . Istanbulun düşmesini sağlayan en büyük etken Bizanslı nöbetçilerin 2 sur arasındaki küçük bir kapıyı açık unutmalarıdır . Bu şekilde içeriye rahatlıkla giren osmanlılar Büyük kapılara yonelip nöbetçileri arkadan vurmuş ve kapıları açmış artık bizansın kurtulma şansı kalmamamıştır böyle bir saçma yorum ile tarihimizi bize küstürme. adi. yorumlarla destansı bir zaferi harcıyosun
Ramocan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Kesinlikle doğru...Bizanslılar arka kapıyı açık bıraktılar ve hepsi biranda AFK oldu...Bizim Osmanlı enchanterlar da araya birip PBAOE çaktılar değil mi...30 saniyede aldık koskoca İstanbulu...[signature][hline]Porsche Cayenne S-Minstrel-11L-ML10 Audi A6-Paladin-7L-ML8 VW Polo-Buffbot-2L-ML6
insight_13 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 said: Ramocan, 25 Eylül 2004 21:58 tarihinde demiş ki: Kesinlikle doğru...Bizanslılar arka kapıyı açık bıraktılar ve hepsi biranda AFK oldu...Bizim Osmanlı enchanterlar da araya birip PBAOE çaktılar değil mi...30 saniyede aldık koskoca İstanbulu... O da bişimii...askerlere müsil ilaçlı su içirdiler hepsi birden WC ye koştu o ara aldık işte...3-4 sn bişi sürdü...zaten Yıldırım Bayezid'de kuaşattıgında müsil almayı unutmuş alamadı...neyse gözü açık gitmedi sonuçta..Abi tarhi böle yansıtanları meydanda ibret-i alem için SALLANDIRACAKSIN herkes görsün neyin ne oldugunu!!!!![signature][hline]Yanlız Kalmaktan Sıkılıyosan Aynaya Bak ! ! !.....By Insight [13]...!
maxigenous Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Engin bilgim var her konuda ezerim demek istemiyorum ama bilmiyorsunuz bazı şeyleri bir de herşeyi bildigginizi sanıp dalga geciyorsunuz . Yine geçeceksiniz biliyorum .. Geçin . Ama bir gün daha çok kaynaktan araştırmaya başladıgınızda aradıgınız şeyleri boyle şeylerle karşılaştıgınızda şaşırmayın .[signature][hline]MaXi...
insight_13 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 said: maxigenous, 25 Eylül 2004 23:56 tarihinde demiş ki: Engin bilgim var her konuda ezerim demek istemiyorum ama bilmiyorsunuz bazı şeyleri bir de herşeyi bildigginizi sanıp dalga geciyorsunuz . Yine geçeceksiniz biliyorum .. Geçin . Ama bir gün daha çok kaynaktan araştırmaya başladıgınızda aradıgınız şeyleri boyle şeylerle karşılaştıgınızda şaşırmayın . Ya sen hangi akla kalkıp istanbulun Fethinin 2 tane ipme askerin uyumasına bağlayan bi zat-ı muhteremi savunuyosun...Tabi alay ederim yoksa bu işin önüne geçemeyiz..madem sen çok yönlü araştırıyosun anlatda istanbulun fethini sen bizle alay et... Bırakın ya tarihi böle insanlarla yaşıcaksak yaşamayalım daha ii....[signature][hline]Yanlız Kalmaktan Sıkılıyosan Aynaya Bak ! ! !.....By Insight [13]...!
Foxx Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 said: MUAMMER, 24 Eylül 2004 20:43 tarihinde demiş ki: istanbul sadece toplarla oklarla ve kılıçlarla kazanılmadı istanbul manevi yönden bütün silahlardan üstün olan dua ve inanç silahıyla kazanıldı ve dünyada hiçbir silah o silahtan daha üstün olamaz o silah ki tarihte bir çok başarının bilinmeyen ve göz önünde bulunmayan en önemli aracıdır... MUAMMER haci muhterem kardesim. Haklisin ama o zamanda yapilmis en buyuk toplari dokturen Fatih'e de sur mur dayanmamis yani. Istanbul'un alınmasında ok ve kılıçların rolu çok azdır.
maxigenous Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 En büyük Etken buydu dedim . Tabiki istanbul Oyle yada Böyle düşecekti . Ama bu olay çok daha geriye çekmiştir alınışını .[signature][hline]MaXi...
DoGMeaT Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 hmm anlamdım,ne hakkında dedin en büyük etken budur diye?[signature][hline]friend is a four letter word...
maxigenous Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Istanbulun Alınmasındaki En büyük etken bu oldu demek istedim . Iceri Giren öncüleri gören Bizans ordusundaki genel panik şehrin düşüşünü getirmiştir . Bizans Askerlerinin muhtemelen hiçbiri kapının açık olabilecegini düşünmedi , Surlar delindi diye düşünmüş olmalılar bu durumda da çekilmeye başladılar , çekildikçe panik , panik oldukça kaçış sonucu belirledi . Bir de şey var şimdi sen gemileri karadan yürüttün . Haliçe indin gemiler dedidigin şey 20 kişilik kayık sayılır zaten . Istanbulun Haliçe bakan kısmında Sur yok mu ? Gemilerle alınması çok daha saçma . Tek mantığı karşı kıyıdan yapılan top ateşlerinin açtığı deliklerden içeri girmeleri olabilir . Tabi hepsi aynı anda giremeyeceginden ve tabiki onları karşılayan bir bizans kuvveti olacagından işleri bayagı zor olmuş olmalı . Ama imkansız değil tabiki , aynı kapı olayı gibi . [signature][hline]MaXi... [Bu mesaj maxigenous tarafından 26 Eylül 2004 11:53 tarihinde değiştirilmiştir]
DoGMeaT Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 karadan yürütlen o gemieklrin olayı daha çok moral etkisi vede biznas ve genova gemirelnin bazılarını geceleyin yakabilemri olmuştur istanbulun düşsünde açık unutalun bir kapının etksinin olduunu,bölye acık unutulacak bir kapı oacıını düşünmüyorum hala o kaynakalrını ve kitap similerini vermedinki o kitapların ne kadar güvenilir odluuna bakalım..[signature][hline]friend is a four letter word...
maxigenous Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 En yakın zamanda bir kaynak vereceğim bu konuda . Şimdilik bu konunu daha once tartışıldığı forumda yazılanları okumanı tavsiye ediyorum yanılmıyorsam orda bir kitap ismi geçiyordu . http://forum.paticik.com/view.php?id=75354&page=1 Ben ayrıca bir kaynak bulacağım ama . Ne kadar surer garanti veremem . (universitede kütüphanenin nerde oldugunu bilmiyorum hatta kutuphane olup olmadıgı bile belli değil heryer inşaat halinde :) [umuttepe] ) Ama bulup buraya yazacağım her şekilde hiç merakın olmasın .[signature][hline]MaXi... [Bu mesaj maxigenous tarafından 26 Eylül 2004 12:15 tarihinde değiştirilmiştir]
insight_13 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 tafran kime?[signature][hline]Yanlız Kalmaktan Sıkılıyosan Aynaya Bak ! ! !.....By Insight [13]...!
DoGMeaT Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 dah onceki topiclerdede vardım daha onceki topiclerdede istanbulun alınısında acık unutulan bir kapının kaför olmadıı taafında fikrlerimi acıkca belrtmiştim(çok fomarl oldu)[signature][hline]friend is a four letter word...
maxigenous Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 said: insight_13, 26 Eylül 2004 12:27 tarihinde demiş ki: tafran kime? Konuşmayı öğrendiğinde görüşelim .
maxigenous Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 said: DoGMeaT, 26 Eylül 2004 12:32 tarihinde demiş ki: dah onceki topiclerdede vardım daha onceki topiclerdede istanbulun alınısında acık unutulan bir kapının kaför olmadıı taafında fikrlerimi acıkca belrtmiştim(çok fomarl oldu) :) Ben sana kaynakları gosteririm , kaynaklara guvenip guvenmemek sana kalmış tabi ki bu konuda yapabileceğim bir şey yok .
insight_13 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Ben konuşmayı gayet iyi biliyorum senden öğrenecek deilim...saçmalıklarınla meşgul etme insanları ve beni...ayrıca bi kaynak bul sonra konus...hadi dielim buldun o kaynagı her kaynak doru olcak die bişi yok....!!![signature][hline]Yanlız Kalmaktan Sıkılıyosan Aynaya Bak ! ! !.....By Insight [13]...!
maxigenous Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Değil mi ya yanlış olabilir tabi ... Peki bu gelişmiş zihniyet kendi kaynagının eksik olmayacagına nasıl bu kadar emin olabiliyor ? .[signature][hline]MaXi...
insight_13 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 senin aklın alıyomu istanbulun acık unutulan kapıdan alındıgını...istanbul her sekilde alınacaktı fakat dedikleri gibi bi kapı macerası yok...[signature][hline]Yanlız Kalmaktan Sıkılıyosan Aynaya Bak ! ! !.....By Insight [13]...!
Norak Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 ister inanın ister inanmayın ama kapı olayının doğru olduğuna dair kanıtlar var :). tamamen rastlantısal bir olay. bizans/istanbul vb konularındaki bilgileri ile gezegendeki en önemli kişilerden biri olan ingiliz tarihçi Steven Runciman'ın Konstantinopolis düştü kitabında ayrıntısı ile anlatılıyor. sayfa 156. yok inanmam diyorsanız gidin kitabı alın,. gidin sorun kültür bakanlığına falan ne biliim :). kapı dediği şey bizim bildiğimiz ufacık tek kişilik kapı olmadığını, askeri birliklerin vb geçmesi için kullanılan eski ve unutulmuş bir kapı olduğunu hatırlatırım. Hatta kapının ismi Kerkoporta. kısaca anlatayım: aynı yukardada dendiği gibi 50 kişilik bir birlik burdan sızıyor bizans bunlara saldıracakken en önemli komutanlardan biri (Giustiniani, cenevizli bi komutan) ağır yaralanıyor, bu birlik komutanı geri kaçıracak iken (türklerin girdiği noktaya yakın bi yerde konstantinde kendi birlikleri ile savaşıyor türklerle) konstantin yanına gidip çekilmeyin savaşın diyor ama gülle ile yaralanmış adam borumu, savaşamıyor tabi. o karmaşada askerler yaralı komutanı hatların gerisine almaya çalışırken bu geriye doğru giden birliği gören arkadaki ceneviz birlikleri şehir düştü sanıp panik oluyor, kaçıyorlar. fatih o esnada bu noktaya yakın bi yerde şehrin dışında, surlardaki paniği görüp emir veriyor bir grup daha dalıyor içeri yıkılan duvarlardan falan, burada bizans baya bi direniyor. daha sonra kendi surlarının arasındaki hendeklerde sıkışıp öldürülüyorlar. ama koca şehir bu sayede düşmedi tabi başka yerlerdende girildi şehre, hatta birçok yerde türkler girdikleri gibi dışarı püskürtüldü anında. ama bu kapı olayı bir ayrıntısı sadece bütün olayın.[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - SmS - NwN-II - Satılık! let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair
Öne çıkan mesajlar