Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Satılık - iPad 32GB Kutusunda, Sıfır - 950TL

GambitSC

Öne çıkan mesajlar

Dostlar selamlar,

Zamanında USA'dan aldığım fakat kullanma imkanım olmayan 32 GB 1. nesil iPad Wi-Fi modelini 950TL'e satıyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-tablet-pc-apple-ipad-32gb-wifi-sifir-kutusunda-kacmayacak-firsat-950tl-70017926/detay/
Adresinde detaylarını görebilirsiniz.

İlgilenirseniz mesaj atabilirisiniz.
Teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar iPad2 Wi-Fi 32GB USA fiyatı 599$ + KDV şeklinde, 1350TL'e karşılık geliyor. Yani %40 gibi bir fiyat farkı var arasında. Ben cihazı geçtiğimzi sene bu fiyata almıştım, yani zararına satmaktayım.

Niyetli almak isteyen bir arkadaş olursa mesajını beklerim.

Teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

aramil said:

owned

"ayak" değil, USA'da bütün fiyatlar (TR'deki alışkanlığın aksine) KDV (VAT - Value Added Tax) hariç olarak verilir. BestBuy gibi yerlerde gördüğünüz bütün fiyatların üzerine KDV eklenir

...de dediğim gibi ilgilenen arkadaşlar PM atarsa, gereksiz troll muhabbetlerin önüne geçmiş oluruz, teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

Ayni zamanda bu ulkeler disariya satis yaptiklarinda VAT eklemeden satarlar.

Herhangi bir firma ulke disindan alisveris yaptiginda bunun vergisini ulke icerisinde kendi vergi matrahina gore oder.

Bu ayni zamanda vatandaslar icin de gecerlidir ama urun siparis usulu gumrukten gecmedigi surece uygulanmamaktadir. Haliyle elinde getirdigin, vergisini odemedigin bir urunun KDV'sini istemen kadar sacma birsey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Herhangi bir firma ulke disindan alisveris yaptiginda bunun vergisini ulke icerisinde kendi vergi matrahina gore oder.

Bu ayni zamanda vatandaslar icin de gecerlidir ama urun siparis usulu gumrukten gecmedigi surece uygulanmamaktadir. Haliyle elinde getirdigin, vergisini odemedigin bir urunun KDV'sini istemen kadar sacma birsey yok.

Sevgili dış ticaret uzmanı dostum, konuyu biraz yanlış anlamışsın tekrar gözden geçir.

Amacını tam anlayamadım, ancak yardıma ihtiyaç olursa konuşalım.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

vergisini amerikada aldığın zaman orada ödüyorsun. geri alma ihtimalin var. ama o da ülkene dönerken filan bazı belgeler doldurup alıyorsun.

yani sen yabancısın diye kdv siz satmıyorlar değil. gene her türlü ödüyorsun. sonra geri alıyorsun gelirken.

bu arkadaş da ya geri almamış. ya da almış ama az daha kar etmek istiyor. bilemediğim için yargılamıyorum da.

fiyat konusunda da bir yorum yapamayacağım. bilgim yok pek.
Sosyal ağlarda paylaş

barbu said:

bu arkadaş da ya geri almamış. ya da almış ama az daha kar etmek istiyor. bilemediğim için yargılamıyorum da.

iPad2 fiyatıyla karşılaştırma olmuş, onun teorik, net maliyetini belirttim, arada 200TL değil kabaca %40 gibi bir fark var.

Benim biçtiğim değer yukarıda 950TL, sahibinden.com gibi sitelerde yapılacak ufak bir araştırmayla, sıfır bir ürün için piyasanın altında bir fiyat olduğu görülebilir.

Almak isteyen bir arkadaşa uygun bir fiyatla satmak istiyorum, beklemesinin anlamı yok. İlgileniyorsanız, PM atarak geçerli ve nedensel bir şekilde fiyatın yanlış olduğuna ikna ederseniz, onu da değerlendiririz.

Olay budur, elimde fişi var neye ne kadar ödediğim belli, trollük, bilgiçlik vb. amaçsız hareketler yapmaya pek gerek yok. Ha gerçekten merak ediyorsanız da izah ederiz yukarıda söylediğim gibi. Teşekkürler...
Sosyal ağlarda paylaş

barbu said:

di said:

vergisini amerikada aldığın zaman orada ödüyorsun. geri alma ihtimalin var. ama o da ülkene dönerken filan bazı belgeler doldurup alıyorsun.

yani sen yabancısın diye kdv siz satmıyorlar değil. gene her türlü ödüyorsun. sonra geri alıyorsun gelirken.

fiyat konusunda da bir yorum yapamayacağım. bilgim yok pek.

Ya usta iyi de, vergi odeyip odememek bu adamin elindeyken vergisini odeyip geri almadiysa, kendi kotu secimini baskasina gecirmeye calismasi reva mi ?

USA'da vergi her state'de degisiyor diye biliyorum. E dedim hadi bi deneyeyim nerden ne kadar giydiriyorlar diye ne cikti bak;

Bestbuy'a girdim, ipad 2 32gb wi-fi sectim, 599 dolar dedi, ekledim sepete, sonra asagida tax calculator cikti. Zip code istedi, aklima gelen NY kodunu girdim 10001 diye, 24 dolar tax cikardi, toplami 623.99 oldu. Bugunun kuruyla 1170 lira, gecen sene bugunun kuruyla hesaplarsan da 967 lira.

iPad 2 bu ustelik.

Hani malina kiyamiyordur tamam da cok deyince gidip bakin arastirin demenin alemi yok su konuda.
Sosyal ağlarda paylaş

GambitSC said:

di said:

Sevgili dış ticaret uzmanı dostum, konuyu biraz yanlış anlamışsın tekrar gözden geçir.

Amacını tam anlayamadım, ancak yardıma ihtiyaç olursa konuşalım.

Dis ticaret degil anlattigim ya, azicik matematik. Bak bir onceki mesajimda hesaplayip koydum. Acik ve net.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Ya usta iyi de, vergi odeyip odememek bu adamin elindeyken vergisini odeyip geri almadiysa, kendi kotu secimini baskasina gecirmeye calismasi reva mi ?

USA'da vergi her state'de degisiyor diye biliyorum. E dedim hadi bi deneyeyim nerden ne kadar giydiriyorlar diye ne cikti bak;

Bestbuy'a girdim, ipad 2 32gb wi-fi sectim, 599 dolar dedi, ekledim sepete, sonra asagida tax calculator cikti. Zip code istedi, aklima gelen NY kodunu girdim 10001 diye, 24 dolar tax cikardi, toplami 623.99 oldu. Bugunun kuruyla 1170 lira, gecen sene bugunun kuruyla hesaplarsan da 967 lira.

iPad 2 bu ustelik.

Hani malina kiyamiyordur tamam da cok deyince gidip bakin arastirin demenin alemi yok su konuda.

birader kamera şakacısı mısın?

senin için çıkarttım fişi baktım 600+42$ şeklinde ödemişim. En üstteki kaba hesabımda VAT'ı yanlış hesaplamışım özür dilerim. USA Indiana eyaletinde 3 sene kadar yaşadım. $ olarak kazandım ve ödedim. Teknosa'nın $ kurunu fixledik kampanyası zannettin sanırım geçen senenin $ kurunu kullanarak. 1200 TL küsür ediyormuş, USA'daki bugün maliyeti ki TR'de piyasada kullanılmamış 1400-1700TL arasında ilanlar mevcut.

Vergiyi geri almak diye bir şey pratik ve teorik olarak mümkün değil. Sadece bazı kısıtlı koşullarda tax-free yerlerde vergiden muaf olabiliyorsun. Refund gibi bir durum söz konusu değil.

Senin amacın nedir onu bir izah ediversen, hep birlikte rahatlayacağız
Sosyal ağlarda paylaş

Eskimis bir urunu, bir sonraki nesil ile ayni fiyattan satmaya ve bunu hakli gostermeye calisiyorsun dert burda.

Dolarin su gunku kuruyla bile 1200 lira anca ederken sen nasil o paraya almis olabilirsin ? Hangi tarihte aldigini soylersen onu da netlestirebiliriz rahatca. Dolarin hangi gun ne kadar oldugu belli.

Nihayetinde, sen aldiginda 15bin liraya almis bile olsan su anda bu aletin daha iyisi yine senin odedigin para kadar. Hatta daha az -1200 lira odedim diyorsun ya hani.

Ha bu arada satabiliyorsan 2000 liraya yine sat elindeki eski nesil cihazi. Alacak adamin problemi o. Lakin "SIFIRINI BU KADARA SATIYORLAR YAU" diye gezmenin alemi yok.

Kamera sakacisi iyiymis bu ara. lol.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Eskimis bir urunu, bir sonraki nesil ile ayni fiyattan satmaya ve bunu hakli gostermeye calisiyorsun dert burda.

Dolarin su gunku kuruyla bile 1200 lira anca ederken sen nasil o paraya almis olabilirsin ? Hangi tarihte aldigini soylersen onu da netlestirebiliriz rahatca. Dolarin hangi gun ne kadar oldugu belli.

Nihayetinde, sen aldiginda 15bin liraya almis bile olsan su anda bu aletin daha iyisi yine senin odedigin para kadar. Hatta daha az -1200 lira odedim diyorsun ya hani.

Ha bu arada satabiliyorsan 2000 liraya yine sat elindeki eski nesil cihazi. Alacak adamin problemi o. Lakin "SIFIRINI BU KADARA SATIYORLAR YAU" diye gezmenin alemi yok.

Kamera sakacisi iyiymis bu ara. lol.

bak birader son mesajım olacak sana, konuyla alakan olmadığı halde gereksiz uzatıyorsun ve yanlış yönlendiriyorsun

200TL daha koy iPad2 al denmiş, doğru değil, buna istinaden yapılmış bir açıklama senin daha ne hakkında yorum yaptığını bilmeden cevap yazdığın. Eski ürünü o fiyata satmak gibi bir amaç yok, koyduğum fiyat konu başlığından belli.

iPad2 ile karşılaştırıldığı için iPad2'nin teorik USA maliyeti bu (1200TL), TR'de iPad2 piyasası bu (1400TL-1700TL değişiyor), ben iPad Wi-Fi 32 GB'i bu fiyata (950TL) satıyorum, ilgileniyorsanız ve ederi buduru nedensel bir şekilde açıklayabiliyorsunuz da tartışalım diyorum. Daha ne diyebilirim bilemiyorum.

"Hangi tarihte aldın $ kuruna bakarız" falan kamera şakasından farksız evet. Yani hadi bu komik ve talihsiz açıklamaya da cevap verelim, sözümüz havada kalmasın. Varsayımına göre cihazı TL olarak ödemem gerekli veya karşılığı TL'yi $'a çevirmem gerekli ne yazık ki yanlış bir varsayım...

Senden ricam hem belli ki alakan olmayan bu başlığı, hem de beni gereksiz spekülasyonlarınla meşgul etmemen. Teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Hangi dunyada 642 dolar 1200-1300 lira etti simdiye kadar onu soruyorum arkadasim. Bariz sekilde yalan soyluyorsun.

Neyse buyur sat simdi bu kafayla.

Hay allahım ya sabır
642 * 1.87 aritmetiğini ilkokuldan bir arkadaşına yaptırıver.

maxigenous said:

sanırım paticikte satışı zora girdi malın.

Allah böyle trollerden korusun ne diyeyim. Arkadaşın boş zamanı var sanırım, sağa sola ukalalık yapmak ve çamur atmak gayretinde. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş konuşuyor. 30 kere açıkladım gayet net hala konuşuyor. Ağzı olan konuşur tabii de kulakları güzelce çınlamadan rahatlamayacak belli ki.

Almak isteyen pm atsın, her şekilde ucuza alacak diyorum, fiyatını da tartışırız diyorum daha ne diyeyim. Arzı, talebi neyse ona göre bulur fiyatını.
Sosyal ağlarda paylaş

mulgear6 said:

2 yillik aleti gunumuz kuruyla satmaya kalkiyosun ya helal olsun

"di" denilen arkadaşın amaçsız sabotajı sonucunda geldiğimiz nokta bu. Arkadaş gerçekten amacına ulaştı sanırım.

Hangi 2 yıllık alet, hangi günümüz kuru?
iPad2 ile yapılan karşılaştırma sonucu iPad2'nin bugünkü "teorik" alış fiyatı üzerine yapılmış bir tartışma. Bugünkü alış fiyatı için geçen senenin kurunu mu hesaplayalım?

Benim 1 senelik, ama kutusunda açılmamış cihaz için istediğim fiyat belli, kurla bilmem neyle alakası yok. Piyasadaki duruma göre belirlenmiş bir fiyat. Mantıklı insanlarız, ihtiyaçtan satmak istiyorum, her şekilde ucuza gidecek diyorum. İsteyen de PM atsın teklif versin diyorum.

Neyse dostlar, üstte mesaj atan herkese çok teşekkürler.
En çok "di" isimli arkadaşa özel teşekkürlerimi iletiyorum.
Sağlıcakla kalınız
Sosyal ağlarda paylaş

GambitSC said:

mulgear6 said:

2 yillik aleti gunumuz kuruyla satmaya kalkiyosun ya helal olsun

"di" denilen arkadaşın amaçsız sabotajı sonucunda geldiğimiz nokta bu. Arkadaş gerçekten amacına ulaştı sanırım.

Hangi 2 yıllık alet, hangi günümüz kuru?
iPad2 ile yapılan karşılaştırma sonucu iPad2'nin bugünkü "teorik" alış fiyatı üzerine yapılmış bir tartışma. Bugünkü alış fiyatı için geçen senenin kurunu mu hesaplayalım?

Benim 1 senelik, ama kutusunda açılmamış cihaz için istediğim fiyat belli, kurla bilmem neyle alakası yok. Piyasadaki duruma göre belirlenmiş bir fiyat. Mantıklı insanlarız, ihtiyaçtan satmak istiyorum, her şekilde ucuza gidecek diyorum. İsteyen de PM atsın teklif versin diyorum.

Neyse dostlar, üstte mesaj atan herkese çok teşekkürler.
En çok "di" isimli arkadaşa özel teşekkürlerimi iletiyorum.
Sağlıcakla kalınız
Sosyal ağlarda paylaş

Usta neyin zararindan bahsediyosun ? Hangi "teorik fiyat"tan bahsediyorsun ?

Sen cihazi aldiginda dolar 1.50-1.55'ti. Haliyle 960-995 TL arasi bir fiyata almissin. 950 liraya satayim diyorsun. Zarar dedigin aradaki 10-45 lira mi ?

Gelmissin bugunun kuruyla 1300 lira ediyor, ben 950 lira istiyorum diyorsun. Lutfediyorsun gercekten.

Bak yine soyluyorum, bulursan alicisini 2000 liraya yine sat ama kivirmaya luzum bunun icin. Buna aldim, buna satiyorum dersin biter olay. Zararina satiyorum diye olmayan seyde diretmeye gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Usta neyin zararindan bahsediyosun ? Hangi "teorik fiyat"tan bahsediyorsun ?

Sen cihazi aldiginda dolar 1.50-1.55'ti. Haliyle 960-995 TL arasi bir fiyata almissin. 950 liraya satayim diyorsun. Zarar dedigin aradaki 10-45 lira mi ?

Gelmissin bugunun kuruyla 1300 lira ediyor, ben 950 lira istiyorum diyorsun. Lutfediyorsun gercekten.

Bak yine soyluyorum, bulursan alicisini 2000 liraya yine sat ama kivirmaya luzum bunun icin. Buna aldim, buna satiyorum dersin biter olay. Zararina satiyorum diye olmayan seyde diretmeye gerek yok.

aynı dili konuşmuyoruz birader
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...