Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 MrLevie said: şimdi bunca trollemenin arasında kaybolabilir bu mesaj, ondan biraz saçmalayayım böyle uzun görünsün biraz da topak sahibinin işine yarasın yazdıklarım, yoksa böyle sapansaçma lafların araasında kayboluyor (sakız kayboluyor) yazdıklarım. ilkokul 2. sınıfta aşağı yukarı 2 haftada bir ateşlenmem üzerine doktor apar topar bademcik ameliyatı yazdı. gerçi olay artık öyle bir raddeye gelmişti ki, ekmek falan yutamıyordum o derece. kaç kez boğulma tehlikesi geçirdim bir ben bilirim. neyse her ne kadar o gün arabadan beni kerpetenle sökseler de, o gün olduğum ameliyat oldukça rahatlattı beni. fakat 15-16 yaşlarımda bir uyku aramaları ekstradan uyuma ihtiyaçları doğdu bende. günde 10-12 saat uyuyup, ona rağmen uykulu geziyordum. çok üstünde durmadım, 17 yaşımda 2 ayrı özel ders sırasında 2 kere düşüp sara krizi tarzı bir kriz geçirince bana hipertiroid teşhisi (benim TSH 2700 normali 20 o sıralar) konuldu. Biraz virütik biraz genetik bir durum gerçi bu ama doktorlardan duyduğum bademciklerimin alınmasının bu işte rol oynadığı. tabi yaşın kaç bilmiyorum ama yine de vucuttakinin vucutta kalması daha iyi bana sorarsan. Geçmiş olsun, bu soruna bir çözüm bulabildiniz mi peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Nigger_of_the_sand said: Geçmiş olsun, bu soruna bir çözüm bulabildiniz mi peki? malesef ki hayır. 5-6 senedir ilaç kullanıyorum ve tiroid insana çaktırmadan insanın canına okuyan birşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
interperez Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 abi bademcik bildiğin lenf yumrusu.Yani thyroid sentezleyen bi mekanizma değil.Lenfosit ve antikor zulalar. Yani şöyle söyliyim bunların sentezlenirken 4 yada 5 tane formu vardı hatırladığım kadarıyla. t0 t1 t2 t3 t4. bunların hiç birisiyle bademciğin bi alakası yok yani.Thyroid stimulan hormon var işte TSH.Oda bu dediğim fazlardan t3-t4 fazlarını indüklüyor. Temel nokta iyot tabi. He bide şöle otoimmun bi hastalık var.Antikorların fazla bulunması halinde thyroid glandda nodüller oluşuyor.compylabacter jejuni varlığında da bu otoimmun hastalık oluşuyor. Ama oda bu mantığa ters. Bademcikle alaka saptayan doktorlar enteresanmış.Yada bizim bilmediğimiz farklı bi fizyoloji var. Neyse bende 9 yaşında bademcik ameliyatı olmuştum.ama benimkisi şansa bala oldu. Geniz eti ameliyatı diye girdim aradan bademciği de ellemişler. O zamanlar ameliyat olduktan sonra kola gazoz gibi gazlı içecekleri tek dikişte içebilme abilitysine sahip olmuştum. Gerçekten ayrıcalıklı bi duyguydu. TLDR; yani hipertiroid varsa bu bademciğin olmamasından kaynaklanmaz.Çünkü hipertirioid otoimmun bi hastalık sebebiyle oluşur illa bademcikle alakalandırılıcaksa.Yani ortamda fazla antikor olması gerek filan.Argüman biraz geçersiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 interperez said: abi bademcik bildiğin lenf yumrusu.Yani thyroid sentezleyen bi mekanizma değil.Lenfosit ve antikor zulalar. Yani şöyle söyliyim bunların sentezlenirken 4 yada 5 tane formu vardı hatırladığım kadarıyla. t0 t1 t2 t3 t4. bunların hiç birisiyle bademciğin bi alakası yok yani.Thyroid stimulan hormon var işte TSH.Oda bu dediğim fazlardan t3-t4 fazlarını indüklüyor. Temel nokta iyot tabi. He bide şöle otoimmun bi hastalık var.Antikorların fazla bulunması halinde thyroid glandda nodüller oluşuyor.compylabacter jejuni varlığında da bu otoimmun hastalık oluşuyor. Ama oda bu mantığa ters. Bademcikle alaka saptayan doktorlar enteresanmış.Yada bizim bilmediğimiz farklı bi fizyoloji var. Neyse bende 9 yaşında bademcik ameliyatı olmuştum.ama benimkisi şansa bala oldu. Geniz eti ameliyatı diye girdim aradan bademciği de ellemişler. O zamanlar ameliyat olduktan sonra kola gazoz gibi gazlı içecekleri tek dikişte içebilme abilitysine sahip olmuştum. Gerçekten ayrıcalıklı bi duyguydu. TLDR; yani hipertiroid varsa bu bademciğin olmamasından kaynaklanmaz.Çünkü hipertirioid otoimmun bi hastalık sebebiyle oluşur illa bademcikle alakalandırılıcaksa.Yani ortamda fazla antikor olması gerek filan.Argüman biraz geçersiz. doktorların da somut bir kanıtı yoktu zaten bu olayda bana söyledikleri. sadece bademciklerini aldıran insanlarda görülebildiğinden bahsettiler. detayını bilemem. ama kendi bakış açıma göre, tiroidin virütik ortama göre değişim göstermesi. yani bademciklerin görevi eğer mikrop etc nin vücuda girmesini engellemekse, virüsün direkman boğaza inmesinden bahsediyoruz. bana çok da alakasız gelmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 ben aldırdıktan sonra göz altı torbalarında şişme oluyor sabahları kalktığımda yada yorgun olduğumda. onun dışında uyku saatimde ortalama 1-2 saat arttı sanırım ve sabahları çok yorgun kalktığım oluyor 10 saat falan uyusam bile. faarjitin kötü tarafı bu zaten yatağa düşmüyorsun hiç bizaman ama zor yorgun oluyorsun bütün keyfini enerjini alıyor. aldırırsan daha hijyenik ortamlarda bulunmaya özen göstermen gerekiyor anladığım kadarıyla çünkü tozdu vs. filtereleyecek organı aldırdığın için daha çabuk yorgun düşüyorsun yada faranjit olabiliyorsun. daha aklıma gelirse yazarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 ha bide sesimde değişti tabi:/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
interperez Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 hoca ole bi dunya yok.virusden bahsediyoruz burda.bakteri degil yani.viral kaynakli hastaliklarda ole antikor useless.bide ne vlrusmus mu adi yok mu bunun.herpers toxo corona paramyxovlrldae? ole viral kaynakli demekle olmuyo yap pcr ini tup aglitinasyonunu ole seyap.dostum ole yalan bi dunya yok eger supheleniolarsa yaparlar bi elisa sonuc ortaya ccikar.telden yaziorm yqzim hatalari icin kusra bakma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 tl;dr ama diyeceğim şudur: aldırmadan önce senede 3-4 defa 39 derece ateşle yatıyordum, alalım diyorlardı dinlemiyordum, sonra bir-iki ayda birkaç kez grip olunca meeeh dedim, aldırdım, 7-8 sene oluyor, o gün bugün hiç grip olmadım. velhasıl eğer sık hasta olan biriysen, bi noktada bademcikler mikrop yuvası formatına geçiyor, o noktada yararı olmadığı gibi zararı var. aldır gitsin. 20 yaşından sonra aldırınca daha zor oluyor, öyle bugün sünnet yarın deniz yok, 1 gece hastanede kalma, 3-4 gün konuşmama, 1 hafta dikkat etme modu var, hafif can sıkıcı ama onu atlattıktan sonra dolce vita. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
interperez Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 gec gelen tldr:git hekim arkadaslari zorla.viral bi kaynagin varligindan supheleniyorsa test yapsinlar.sene 2011 ben hayvan tedavi ederken antibiogram yapip uygun antibiotik seciorm. bole ampirik yontemlerle tedavi sansi yok.hekim arkadaslari zorla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Zep said: ha bide sesimde değişti tabi:/ Nasıl bir değişiklik oldu? İnceldi mi kalınlaştı mı, arttı mı azaldı mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ocak 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2012 better deepthroats. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Ocak 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2012 7 yaşındayken aldırmışlar çok şişiyolarmış nefes alamıyomuşum şimdi çok rahatım ama hiçbir eksikliğini hissetmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Ocak 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2012 Nigger_of_the_sand said: Zep said: ha bide sesimde değişti tabi:/ Nasıl bir değişiklik oldu? İnceldi mi kalınlaştı mı, arttı mı azaldı mı? kalınlaştı galiba ya.artık farketmiyorum tabi ama ameliyattan sonra baya söyleyen olmuştu sesin değişmiş diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar