barbu Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 C de yazmam gerekiyor programı. 8 boyutlu 54k nokta içinde en yakın 2 noktayı bulucam. dolayısıyla brute force bir program işime yaramaz. recursive divide and conquer kullanmak geldi aklıma ama 8 boyut işin içine girine kafam karıştı iyice. yardım plz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 8 boyutlu derken? ; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 bildiğin 8 boyut. 8 tane attribute var. 1. nokta:a1,b1,c1,d1,e1,f1... 2. nokta:a2,b2,c2,d2.... 54bin tane de noktam. brute force olmaz o yüzden. en iyi closest pair nlogn ile bulunuyor. ama işte 8 tane attribute işin içine girince beynim durdu. dışarıdan birisi görür belki diye koydum. çok farkı olmaması lazım 2 noktayla. ama işte yapamadım. bunu da clustering için kullanıcam. agnes clusteringi yapıcam. data mining filan. belki bilen çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 8 "boyutlu" düzlemi bir çizgi bölmez. Önce iki boyutlu düzlemde iki nokta arası nasıl hesaplanır buna bak. Sonra 3 boyutlu ortamda iki nokta arasına bak. Sonra 8 boyuta uyarla. Clustering için de k-means kullanırsın sonrasında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 2ye bölerek ilerle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Larva Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Sunu okursan belki yardimi dokunur. http://people.csail.mit.edu/indyk/6.838-old/handouts/lec17.pdf Bir kac sene once 3 boyut icin divide and conquer kullanarak yazdigimi hatirliyorum. 8 Boyut icin gorsellestirmen pek mumkun degil matematik kismini kapman gerekiyor. 2 boyutlu cozumle ayni mantikla yaklasiyorsun. aradaki bounded ve sparse bolgeyi olusturup, o bolge icin ayni cozumu 7 dimensionda uyguluyorsun, recursive olarak boyut duse duse 2 boyuta iniyorsun sonra da 2 boyutlu cozumu uyguluyorsun O(Nlog^7 N) olmasi gerek ama essek gibi bir constant gelicek sanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 mesaj kutunu bosaltabilirmisin barbu dolmus da :) bu arada atacagim mesajin bu konu ile alakasi yok, bunun icin mi bosalttirdin mesaj kutumu deme sonra onceden soyliyim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alfheim Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 barbu said: bildiğin 8 boyut. 8 tane attribute var. 1. nokta:a1,b1,c1,d1,e1,f1... 2. nokta:a2,b2,c2,d2.... 54bin tane de noktam. brute force olmaz o yüzden. en iyi closest pair nlogn ile bulunuyor. ama işte 8 tane attribute işin içine girince beynim durdu. dışarıdan birisi görür belki diye koydum. çok farkı olmaması lazım 2 noktayla. ama işte yapamadım. bunu da clustering için kullanıcam. agnes clusteringi yapıcam. data mining filan. belki bilen çıkar. clustering için de simple k-means'i, cosine similarity veya manhattan similarity distance metricleriyle kullanabilirsin. (1-similarity) tabi distance hesaplandığı için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 xetraynex said: mesaj kutunu bosaltabilirmisin barbu dolmus da :) bu arada atacagim mesajin bu konu ile alakasi yok, bunun icin mi bosalttirdin mesaj kutumu deme sonra onceden soyliyim :) bosaltirim simdi. bu arada clustering olarak agnes kullanmam lazım. projem o çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar