BlackRose Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 sıfır kuruluma SP2 yükledim ama daha önceki konulardan birindeki gibi kurulum CD'sine entegre etmeden ayrıca yükledim, yüklemeden önce internet ile ilgili herhangi bir sorun yokken firewall'u kapasam bile direk "this page can not be displayed" ekranı geliyor anında, hiç beklemiyo anında yapıştırıyo hani dial-up kullanırsınız da internete girmeden bir sayfayı açmaya çalışırsınız ya aynen öyle hiçbir ayar değişikliği falan yapmadım valla ama anlamadım nedendir, mesela adsl modemin (zoom) ayarlarını yaptığım sayfaya bile bağlanmıyor imdak![signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
streamon Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 sil bastan kur olamzsa ttneti ara artik nerdeysen....oda olmazsa netlimiter tarzi yada diger fw programlarida yapar.....onlari sil bastan kur yada ayarlara dikkat et[signature][hline][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 peki,hic bi yeri pingleyebiliyormusun blackrose? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 hayır pingleyemiyorum zaten modem kendi yerel adresine de giremiyor, ayarları falan yaptığım yere http://forum.paticik.com/view.php?id=89088 bu adresteki olayı deniyorum şimdi, XP cdsine SP2 entegre ettim, ama kafamda bi soru işareti var şimdi de, elimdeki XP sürümü SP1 dahil bir sürüm değil, acaba SP1'i de entegre etmem gerekir miydi SP2'den önce?[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 said: streamon, 10 Ekim 2004 19:12 tarihinde demiş ki: sil bastan kur olamzsa ttneti ara artik nerdeysen....oda olmazsa netlimiter tarzi yada diger fw programlarida yapar.....onlari sil bastan kur yada ayarlara dikkat et ttnet ile alakası eminim ondan çünkü aynı odada iki bilgisayar var (biri bunları yazdığım) birini kullanarak aynı modem aynı hat ile nete giriyorum , diğeri ile sadece SP2'den sonra giremiyorum netlimiter falan var ama yine SP2'den önce çalışan sistem niye kurulumdan sonra hiçbir şeyi değiştirmememe rağmen sapıtır[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 system? windows xp service pack 2 yaziyorsa bence normal yuklenmistir,zaten sp2 icin sp1 yuklemekte gerekmiyor.service pack 2 de network le ilgili olan bilesenleri ozellikle modemlerin driverlarini guncellediler,modemin normal sekilde yuklenmis gorunuyor mu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 evet modem normal bir şekilde görünüyor, zaten paranoyaklık edip onu da kaldırıp yeniden kurdum ama değişmedi sp1'den bağımsızsa o zaman bu yaptığım yeni cd ile hallolur sanırım, bi kaydediyim de deneyecem :)[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 bi de aklıma bişe takıldı şimdi donanım yazılım bölümünde sticky olarak duran konulardan birinde çözümü anlatılan sasser wormu olayını SP2'yi direk kurduğum için herhalde yeniden yapmama gerek kalmayacak? yani o ufak tefek patchlerin zaten sp2'de fazlasıyla olması lazım[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
YSidiousY Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 kullanıcı adına @ttnet ekledin dimi ayrıca keşke yüklemesetydin biz ev kullanıcıları için ....[signature][hline]Prima, Quae vitam dedit,hora carpsit Nascantes morimur,finisque ab orgine İnşallah bende yardım severlerin melek kanatlarından alıcam inşallah inşallah inşallah...:-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 :) evet ekledim ama yazdıklarımı okumuyosunuz üzülüyorum ;) sp2 kurmadan önce internete giriyodu bu sistem, yani modemdeki kullanıcı ayarları değişmiyor zaten SP2 yükleyince, dolayısıyla yine girebiliyor olması gerekir ama girmiyor neyse bitsin şu denediğim yöntem de ona göre daha da hönkürerek ağlayacam :)[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 said: YSidiousY, 10 Ekim 2004 20:00 tarihinde demiş ki: ...ayrıca keşke yüklemesetydin biz ev kullanıcıları için .... haklısın aslında ama sasser tipi şeyler ev kullanıcısı ofis kullanıcısı ayırt etmiyor :) sasser için gerekenleri yapmama rağmen yine sistem durduk yerde bişeler upload ettiği için bi de sp2 kurarak deniyim dedim, belki hallolur diye ama bakalım olmadı vazgeçmek durumunda kalacam sp2 sevdasından[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastiee Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 bu olayin ttnet ile ilgisi yok. biz yurtlardan ethernetle giriyoruz; ben windowsu kurduktan sonra once sp1 sonra sp2 kurdum, hic sorun cikarmadi. iki arkadasim, direkt sp2 yi kurdular [biri turkce biri ingilizce], ikisi de bu sorunu yasadi. sp2 'yi remove edince add/remove programs 'dan cozuldu sorun. sonra da once sp1 sonra sp2 kurunca. yani; once sp1, sonra sp2 kuruyosunuz bu sorunu asmak icin[signature][hline]wastiee | PHPNotepad Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 diğer konuya da yazdım gerçi ama yine yazim ben sp2'yi XP ana kurulum CD'sine entegre edip yeni bir cd oluşturarak yukarıdaki sorunu hallettim, ama tahmin ettiğim gibi en sağlamı yine de sp1 ve sp2'yi sırasıyla yükleyip o şekilde kullanmak[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 haa bu arada şöyle ilginç bir durum oluyor SP2 ile birlikte mesela eskiden sıfır bir sistemi açtığınızda herhangi bir internet bağlantısı vs tanımlatmıyordunuz adsl modem kurup nete girmek için, yani dial up modem kullanırken isim şifre vs girip telefon numarası belirlediğimiz gibi bir ayarlama yapmıyoduk ama sp2 kurulduktan sonra sistem açıldığında size "kardeş sende herhangi bir bağlantı görünmüyor, sorması ayıp bu modemi ne için kullanacaksın" gibi bir uyarıda bulunuyor (ben böyle anladım ya da :p) ve isim şifre belirlemeseniz de yine de ben broadband bağlantı kullanacam bilader diye durumu sisteme bildiriyosunuz, şimdi benim yukarıda yaşadığım sorunun bundan kaynaklandığını sanıyorum, çünkü sp2'den önce ben gerekli ayarlamaları yapıp nete girerken kurulumdan sonra sorun çıkmasının nedeni "bence" sistemin o anda kullanmak için tanımlı herhangi bir bağlantı tipi bulamamasıydı kafadan sp2 ile başlayıp, yukarıda dediğim gibi tanımlamayı da yapınca halloldu yani[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 ben yükledikten bir gün sonra sildim direk sp2 yi. herbiseye atlıo bunu böle yapim mi die, dayanamadım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
YSidiousY Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 sasser olayı fln hiç gelmedi başıma veya bilgime hiç virius girmedi arkımın kine 2 kez girdi gittim hallettim ya nası sokuluo bu virus bilgisayara bi annatı verin :D[signature][hline]Prima, Quae vitam dedit,hora carpsit Nascantes morimur,finisque ab orgine İnşallah bende yardım severlerin melek kanatlarından alıcam inşallah inşallah inşallah...:-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 sp1 ve sp2 olmayan bir xp sürümünü alıp kuruyosun, internete girdikten sonra 2 dakika içinde (herhangi bir siteye girmeden) bir ekran geliyor 1 dakika içinde kapatıyorum bilgisayarını kardiş diye, bunu sürekli de yapıyor temizlemezsen tam tersine normal bir XP kurup da sasser ile karşılaşmamayı nasıl becerdiğini sen bize anlat en iyisi :) virüs değil bu arada bu, worm[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Evet aynen blackrose'un dedigi gibi normal xp kurdum sora nete bagladım. Baglamamla Sasserın hortlaması bir oldu :) Silene kadar anam agladı sora ama atlattım... Sp1 yukledım sadece sp2 yuklemedım. Bakalım ileriye dogru yuklerım belkü[signature][hline] The Truth is out There Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Xoom'un driverları kurunca zaten network connection yapıo kendine. SP2 salakmış demekki soruo. Sorsun İptal varsa iptal et nasıl olsa eklio xoom. Ha ekletmio olabilir sp2 otomatik, şu telephony backdoor lar var ya dialup bağlantı ekleyen, onları engellemek için, o zaman kendin kurarsın. SP2'i yavaş yavaş indiriomu yoksa bir dizine ayrı dosyalar olarak mı atıo ? Ayar oldum tek bir dosya çıkarmadıkları için. 100 tane bilgisayara kurulcak mesela, bir bilgisayara otomatik update'in indirmesini beklicek network admin ler :D Bu arada o 1 dakika içinde kapatma olayı internetten saldırı olarakda gelebiliyor. Var bazı sapıklar ip aralıklarına zevk olsun diye saldıran. Sasser felan virüs deil çünkü, virüsler zaten bilgisayarı kapatmakla uraşmaz. Kapattırırlarsa bi daha açamazsın zaten :D Sasser gibilerin marifeti milleti uyuz etmesi o kadar zarar vermio :D [signature][hline]This Cat Scratches Free. [Bu mesaj Catscratch tarafından 11 Ekim 2004 17:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 sp2'yi otomatik indirme yerine tek parça (266 mb mı ne) da indirebiliyosun ki? fileplanetta vardı mesela, başka bir yer gelmedi şimdi aklıma... ben zaten tek parça dosya indirip onu bir takım işlemlerden sonra elimdeki orjinal XP cdsine entegre edip öyle kurdum, yoksa otomatik indirmiş olan bir bilgisayarım daha var (aha bu kullandığım :)), onda indirme işi bitti ama install etmedim şimdi internete falan giremem yeniden sistem kurmak zorunda kalırım diye[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar