Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hukuk okuyanlar..bi el ativerin.

Bathory

Öne çıkan mesajlar

arkada$lar bugun hukuk profu $öle bi soru sordu.
$imdi siz hakimsiniz
önünüzde bi bo$anma davası var
ortada bi çocuk var.diyelim 10 ya$ında..
ebeveynlerden iki tarafta her konuda e$it..gerek maddi gerek sosyal bakımdan..ikisi de velayeti istiyo..
yargıc bu durumda cocugu kime verir?
Sosyal ağlarda paylaş

Yargıçın çocuğa sorma hakkı var mı? Bu bir. Boşanma sebebi ne bu iki?
Benim eğilimim anneye vermesinden yana. Neden derseniz çocuk anneye genelde daha yakındır, vs vs. Ama şartlara göre de. Mesela baba aldattıysa boşanma bundansa, çocuk anneye verilir.[signature][hline]"Kırk bakireye tapmaya, bal yanaktan tatmaya geldim." (Cüneyt Arkın)
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
yani cocuga sorarız cevabını veren cıkmadı mı koca sınıfta?
resillere bak ben diyosam dorudur ehuea

hiç olmadı şöyle yaparsın orta okul eğitimini annesi yanında lise eğitimini babası yanında tamamlar sonrada kendi kararına göre haraket edecegi ve seçimini yapacagı son bi duruşma yapılır :)

böylece alan mutlu veren mutlu lol[signature][hline]regrubmah retsamdnarG
Sosyal ağlarda paylaş

Şartlar asla eşit olamaz. Ebeveynlerin boşanma nedeni, boşanma davasını kimin açtığı, boşanmadan önceki çocuk ile ilişkiler, hepsi hakim tarafından incelenir. Hakim bir hukukçu olarak en uygun kararı alır.
2001 yılında imzaladığımız yasa değişikliği sayesinde çocuğun kendi avukatını tutma hakkı bile var. Yani çocuğa sormamak diye bir şey söz konusu olamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Genellikle velayet herşey olmaz.
Önceden anlaşmalar yapılır, beraber karar verilecek şeyler diye.
O açıdan boş şeyler yani.
Benim velayetim babamda mesela.
Babamla yok denecek kadar az görüşüyorum.
Velayet ondada noluyor yani.
Ha şöyle oluyor.
Mesela yurt dışına çıkacaksın velayet'e sahip olmayan ebeveyn ile.Mesela babanla çıkıyorsun diyelim.
"Bi anneme sorun bakalım izin veriyor mu?Velayetim onda." diyorsun, izin vermezse baban düdük gibi kalıyor orda, gibi.
Onun dışında pek bir espirisi yok.
Çocuğun işlediği bazı suçlardan dolayı velayeti alan taraf ceza görebiliyor.

Ayrıca hangisiyle daha beraber yaşadıysa ona verirdim.O da eşitse, çocuğa sorardım.[signature][hline]Not all vampires suck blood.
Not all of them die for love.
Sosyal ağlarda paylaş

Boşanma davasında yargıcın ne işi var bu bir.Yargıç kime verir demiş zaten biz kimseye bişi vermiyoruz bu iki.Ayrıca kanunlarla belirlenmiş bir prosedür vardır ve bu normlarda velayet aksi bir durum olmadığı sürece annede kalır.Budur.[signature][hline]Acıyıda,tatlıyıda,insan kendi hazırlar,kendi yer;değişen sadece seçilen malzemelerdir.
Sosyal ağlarda paylaş

Anne'de kalır tabiki...

eski çağın kuralı :
baba avlanır eve yemek getirir
anne çocuğa bakar yetiştirir, korur...

doğanın kanunu bu :) çocuğun anne sevgisine ihtiyacı var babaya değil... Bu yüzden anneye veriilir, gelir fln herşey eşitse tabi...

bu arada lisedeyim :D[signature][hline]Yukarıdaki yazıların yarısı yalandır...
Sosyal ağlarda paylaş

Neden boşandıkları şartına bakarım. Kadın kocasından dayak yediği için dava etmişse ve bunun için ayrılma kararı vermişsem, babanın suçlu olduğu kanaatine varmışımdır ki vermişim. O zaman çocuğu alır anneye veririm..[signature][hline]Yaşanmış hikayedir..
- Anne PmaAbsoluteUri değeri konfigurasyon dosyasının içinde verilmelidir..
- Neee??
- Zıııııttt Erenköy..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...